Αξίζει ο μισθός του μηχανικού αεροδιαστημικής;

2
Αξίζει ο μισθός του μηχανικού αεροδιαστημικής;

Η αεροδιαστημική μηχανική μπορεί να ακούγεται σαν κάτι που όλοι ονειρευόμασταν όταν ήμασταν παιδιά – σχεδιάζοντας και δοκιμάζοντας αεροσκάφη, διαστημόπλοια, πυραύλους, δορυφόρους.

Οι μηχανικοί αεροδιαστημικής μπορούν να έχουν ένα χέρι στην πραγματική εφαρμογή όλων των πιο cool παιχνιδιών με τα οποία παίζαμε όταν ήμασταν μικροί και παίζουν επίσης βασικούς ρόλους σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας που απαιτούν την ανατίναξη ενός μετεωρίτη από το διάστημα, τον αφοπλισμό κατασκοπευτικών δορυφόρων και τη διόρθωση διαστημόπλοιων κατά τη διάρκεια του διαστημικού ταξιδιού.

Ωστόσο, το πάθος ενός παιδιού θα το μεταφέρει μόνο μέχρι τώρα, επειδή υπάρχει πολλή πραγματική μελέτη και χρόνια εμπειρίας που πηγαίνουν σε αυτόν τον τομέα εργασίας. Απαιτεί ευφυΐα, σκληρή δουλειά και επιμέλεια στα μαθηματικά, τη φυσική, τη χημεία και άλλα σχετικά θέματα.

Αν και η καθημερινή δουλειά πιθανότατα δεν είναι τόσο συναρπαστική όσο απεικονίζεται (όπως ακριβώς και οι περισσότερες άλλες δουλειές), αυτό που είναι συναρπαστικό είναι ότι δεν απαιτεί τόσα χρόνια εκπαίδευσης ή τόσο υψηλό κόστος όσο άλλα μεταπτυχιακά επαγγέλματα.

Απαιτήσεις για να γίνεις μηχανικός αεροδιαστημικής

Το πρώτο βήμα είναι να αποκτήσετε πτυχίο μηχανικού. Το πτυχίο μηχανικού είναι ωραίο να έχεις, αλλά δεν είναι απαραίτητο, εφόσον το πτυχίο είναι σε σχετικό πεδίο όπως η φυσική ή τα μαθηματικά.

Από εκεί και πέρα, πολλοί εργοδότες σε αυτόν τον τομέα απαιτούν είτε μεταπτυχιακό είτε διδακτορικό στην αεροδιαστημική μηχανική. Η πιο κοινή απαίτηση είναι ένας πλοίαρχος στην αεροδιαστημική μηχανική, MSAE. Το MSAE διαρκεί περίπου δύο χρόνια και μπορεί να ολοκληρωθεί με διπλωματική εργασία ή όχι. Ένα διδακτορικό μπορεί να διαρκέσει έως και τέσσερα χρόνια μετά το προπτυχιακό.

Ορισμένα σχολεία έχουν κοινό πτυχίο BS-MSAE όπου ένας επίδοξος μηχανικός αεροδιαστημικής μπορεί να πάρει τόσο το πτυχίο όσο και το μεταπτυχιακό του σε πέντε χρόνια. Purdue, Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και πολλά άλλα πανεπιστήμια προσφέρουν αυτή τη γρήγορη διαδρομή.

Για όσους εξακολουθούν να θέλουν να ακολουθήσουν το MSAE μετά την αποφοίτησή τους από ένα προπτυχιακό πρόγραμμα, μπορούν να το κάνουν ως αυτόνομο. Σύμφωνα με την κατάταξη των μεταπτυχιακών προγραμμάτων των αμερικανικών ειδήσεων για την αεροδιαστημική μηχανική, μερικές από τις τυπικές σχολές μηχανικής στην κορυφή, διάφορα «ινστιτούτα τεχνολογίας», είναι το Στάνφορντ, το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και το Πέρντιου.

Πόσα βγάζουν οι μηχανικοί αεροδιαστημικής;

Οι μηχανικοί αεροδιαστημικής κερδίζουν καλούς ετήσιους μισθούς και έχουν μια ικανοποιητική καριέρα. Ο μέσος μηχανικός αεροδιαστημικής βγάζει 118.610 $ ετησίως, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας. Ο μέσος μισθός αρχικού επιπέδου μηχανικού αεροδιαστημικής είναι περίπου 70.000 $.

Οι μηχανικοί αεροδιαστημικής μπορούν να εργαστούν για καθιερωμένες εταιρείες όπως η Boeing και η Lockheed Martin, καθώς και startups όπως η SpaceX και άλλες. Μπορούν επίσης να εργαστούν για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ως μέρος της NASA, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Υπουργείου Μεταφορών.

Η πόλη στην οποία βρίσκεστε και ο εργοδότης μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο σε αυτούς τους αριθμούς. Για παράδειγμα, το Σαν Φρανσίσκο και η Νέα Υόρκη πληρώνουν μεταξύ των κορυφαίων, με μισθούς για θέσεις εισαγωγικού επιπέδου μεταξύ 130.000 και 150.000 $ και κατά μέσο όρο 225.000 $ σύμφωνα με CollegeGrad. Μια βαθμίδα παρακάτω ακολουθεί η Περιφέρεια της Κολούμπια (DC), το Σιάτλ και το Λος Άντζελες, όπου ο μέσος αρχικός μισθός είναι στην περιοχή των 110.000 $ και ο μέσος μισθός είναι στην περιοχή των 170.000 $.

Πώς φαίνεται να εργάζεσαι στον δημόσιο τομέα έναντι του ιδιωτικού τομέα;

Μισθός μηχανικού αεροδιαστημικής που εργάζεται στον δημόσιο τομέα

Η εργασία στον κυβερνητικό τομέα ως μηχανικός αεροδιαστημικής μπορεί να είναι μια σταθερή επιλογή σταδιοδρομίας. Υπάρχει σταθερότητα στη δουλειά, αξιοπρεπείς μισθοί, μεγάλα οφέλη και γενικά υψηλότερη ποιότητα ζωής. Εκτός αν είναι η NASA, συνήθως αυτές οι θέσεις εργασίας θα πληρώνουν λιγότερο από την εργασία στον ιδιωτικό τομέα.

Ένα δευτερεύον όφελος είναι ότι αυτοί οι εργοδότες θα κάνουν έναν μηχανικό αεροδιαστημικής με φοιτητικό χρέος επιλέξιμο για Συγχώρεση Δανείου Δημόσιας Υπηρεσίας (PSLF).

Ας δούμε δύο από τους πιο συνηθισμένους κυβερνητικούς εργοδότες: τη NASA και την Πολεμική Αεροπορία.

Μισθός μηχανικού αεροδιαστημικής της NASA

Η NASA αναζητά πάντα μηχανικούς αεροδιαστημικής και πληρώνει από 112.000 έως 135.000 δολάρια για έμπειρους μηχανικούς. Παρόλο που η NASA έχει την έδρα της στην Ουάσιγκτον, υπάρχουν πολλές θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα. Indeed.com ανεβάζει τον μέσο μισθό για έναν αεροναυπηγό μηχανικό σε μόλις περισσότερα από 115.000 δολάρια.

Μπορείς βρείτε θέσεις εργασίας στη NASA στο γειτονικό Μέριλαντ, καθώς και στο Οχάιο, στο Τέξας, στην Αλαμπάμα, στην Καλιφόρνια και στη Φλόριντα.

Μισθός μηχανικού αεροδιαστημικής Πολεμικής Αεροπορίας

Η Πολεμική Αεροπορία προσλαμβάνει και μηχανικούς αεροδιαστημικής. Η αμοιβή φαίνεται να είναι μικρότερη από την εργασία για τη NASA (περίπου 90.000 $). Οι περισσότερες από αυτές τις θέσεις εργασίας εμφανίζονται σε βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας σε όλη τη χώρα.

Μισθός μηχανικού αεροδιαστημικής στον ιδιωτικό τομέα

Η εργασία στον ιδιωτικό τομέα ως μηχανικός αεροδιαστημικής μπορεί επίσης να προσφέρει μια ωραία καριέρα. Οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα συνήθως πληρώνουν καλύτερα και έχουν λίγο περισσότερη αυτονομία. Η Lockheed Martin και η Boeing είναι δύο κολοσσοί στον ιδιωτικό τομέα. Υπάρχουν όμως και κάποιες νεοσύστατες επιχειρήσεις, κυρίως η SpaceX.

Μισθός μηχανικού αεροδιαστημικής Lockheed Martin

Η Lockheed Martin είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες αεροδιαστημικής, άμυνας, ασφάλειας και προηγμένης τεχνολογίας με έδρα την Bethesda, Md., αλλά έχει γραφεία σε όλο τον κόσμο.

Ο μέσος όρος μισθός μηχανικού αεροδιαστημικής στη Lockheed Martin είναι σύμφωνη με τη NASA αλλά πολύ υψηλότερη από την Πολεμική Αεροπορία (περίπου 100.000 $).

Θέσεις εργασίας μηχανικού αεροδιαστημικής Boeing

Η Boeing είναι πιο γνωστή για τα εμπορικά της αεροσκάφη, αλλά η εταιρεία εμπλέκεται σε πολλά άλλα αεροδιαστημικά προϊόντα και τομείς. Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στις ΗΠΑ, η Boeing σχεδιάζει, κατασκευάζει και πουλά αεροπλάνα, ρότορα, πυραύλους, μικρούς δορυφόρους, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και πυραύλους παγκοσμίως. Αν και ξεκίνησε στο Σιάτλ, η εταιρεία έχει τώρα την έδρα της στο Σικάγο.

Η Boeing και η Lockheed Martin πληρώνουν παρόμοια σύμφωνα με το Indeed.com. Και οι δύο εταιρείες αποτελούν αντικείμενο δημόσιας διαπραγμάτευσης και ενδέχεται να προσφέρουν εταιρικές μετοχές, μπόνους ή άλλα προνόμια στους υπαλλήλους τους σε σύγκριση με κρατικούς εργοδότες.

Θέσεις εργασίας μηχανικού αεροδιαστημικής SpaceX

Η Space Exploration Technologies Corp., πιο γνωστή ως SpaceX, είναι μια εταιρεία παραγωγής αεροδιαστημικής και υπηρεσιών διαστημικών μεταφορών με έδρα στο Χόθορν της Καλιφόρνια.

Ο ιδρυτής Έλον Μασκ θέλει να κάνει τις διαστημικές μεταφορές πιο προσιτές και μάλιστα ισχυρίζεται ότι η εταιρεία προσπαθεί να βοηθήσει να καταστεί δυνατός ο αποικισμός του Άρη. Η εταιρεία φαίνεται να πληρώνει περισσότερους μηχανικούς αεροδιαστημικής από την Boeing, τη Lockheed, ακόμη και τη NASA, αν δείτε τους αριθμούς Indeed.com.

Τυπικό χρέος φοιτητή μηχανικού αεροδιαστημικής

Η σχολή μηχανικών μπορεί να είναι πιο ακριβή από το παραδοσιακό κολέγιο λόγω της προηγμένης τεχνολογίας που απαιτείται για αυτά τα προγράμματα. Τούτου λεχθέντος, εξακολουθούν να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες. Τα σχολεία υψηλού προφίλ χρεώνουν συνήθως περισσότερα και τα δίδακτρα στο κράτος είναι μια πιο προσιτή επιλογή.

Μετά το προπτυχιακό, ένας φοιτητής μηχανικής υψηλού επιπέδου μπορεί να πάει στο MIT, στο Στάνφορντ ή στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν (εκτός πολιτείας) και να πληρώσει περισσότερα από 50.000 $ ετησίως για να πάρει το MSAE του.

Αν δούμε τα 10 κορυφαία προγράμματα MSAE σύμφωνα με το US News & World Report, τα δίδακτρα εντός της πολιτείας μπορεί να κυμαίνεται από 11.000 έως 20.000 $ ετησίως, ενώ εκτός πολιτείας μπορεί να είναι 30.000 έως 50.000 $ ετησίως.

Ένας μηχανικός αεροδιαστημικής με ενδοκρατικά δίδακτρα έναντι αυτού που πηγαίνει για δίδακτρα εκτός πολιτείας θα μπορούσε να αποφοιτήσει με φοιτητικό χρέος μεταξύ 60.000 και 200.000 δολαρίων. Ο μέσος μηχανικός με τον οποίο έχουμε συμβουλευτεί στο Student Loan Planner® είχε 142.000 $ σε φοιτητικά δάνεια.

Στρατηγικές αποπληρωμής φοιτητικών δανείων για μηχανικούς αεροδιαστημικής

Θα ρίξουμε μια ματιά σε μερικά παραδείγματα για το πώς οι επαγγελματίες της αεροδιαστημικής μπορούν να αποπληρώσουν τα φοιτητικά τους δάνεια. Τρεις κύριοι παράγοντες που πρέπει να εξετάσουμε είναι τα φοιτητικά δάνεια, το εισόδημα και ο τύπος του εργοδότη.

Για απλότητα, ας κρατήσουμε τις υποθέσεις ίδιες. Ας πάρουμε ένα υποθετικό παράδειγμα του Michael, ο οποίος έχει 142.000 $ σε φοιτητικά δάνεια από το BS και το MSAE του στο 6%. Έχει δύο επιλογές δουλειάς: να εργαστεί για την Boeing ή να εργαστεί για τη NASA. Και οι δύο θα πλήρωναν κατά μέσο όρο 116.500 $ με 3% αυξήσεις κάθε χρόνο.

Ας ρίξουμε μια ματιά στην αποπληρωμή δανείου και με τους δύο πιθανούς εργοδότες.

Υποθετική αποπληρωμή φοιτητικού δανείου ως μηχανικός αεροδιαστημικής στην Boeing

Η αναχρηματοδότηση φαίνεται να είναι η καλύτερη επιλογή για τον Michael σε αυτό το σενάριο. Θα μπορούσε να προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα αποπληρωμής με βάση το εισόδημα, όπως το PAYE. Ο στόχος θα ήταν να πληρώσει όσο το δυνατόν λιγότερα για τα δάνειά του και να πάρει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συγχώρεση.

Το πρόβλημα είναι ότι το εισόδημά του είναι τόσο υψηλό σε σύγκριση με το χρέος του και θα κατέληγε να εξοφλήσει πλήρως τα δάνεια πριν υπάρξει οποιαδήποτε συγχώρεση. Προβλέπεται ότι θα του κοστίσει 260.636 δολάρια σε 19 χρόνια.

Ο Μάικλ πρέπει αναχρηματοδοτήσει για να μειώσει το επιτόκιο του και να εργαστεί για να αποπληρώσει τα δάνειά του σε 10 χρόνια ή λιγότερο. Όσο πιο γρήγορα αποπληρώσει τα δάνειά του και όσο χαμηλότερο είναι το επιτόκιο που παίρνει στην πορεία, τόσο χαμηλότερο θα είναι το κόστος αποπληρωμής του δανείου.

Υποθετική αποπληρωμή φοιτητικού δανείου ως μηχανικός αεροδιαστημικής στη NASA

Συνεχίζοντας με το υποθετικό μας παράδειγμά, εάν ο Michael εργαζόταν στη NASA, θα μπορούσε να έχει ποιότητα για Συγχώρεση Δανείου Δημόσιας Υπηρεσίας (PSLF). Το PSLF έχει την καλύτερη προβλεπόμενη εξοικονόμηση με διαφορά. Θα ήταν στο PAYE για 10 χρόνια και θα του αφορούσαν τα υπόλοιπα δάνεια. Αυτή η επιλογή θα μπορούσε να του εξοικονομήσει 64.000 $ έναντι της εξόφλησης του δανείου πλήρως με αναχρηματοδότηση. Τόσο η αναχρηματοδότηση όσο και το PSLF θα τον απαλλάξουν από το χρέος των φοιτητών σε 10 χρόνια.

Και τα δύο αυτά σενάρια φαίνεται να είναι αρκετά προσιτά όταν κερδίζετε εξαψήφιο μισθό.

Αξίζει το να γίνεις μηχανικός αεροδιαστημικής το χρέος των φοιτητών;

Όποιος σκέφτεται να κάνει καριέρα ως μηχανικός αεροδιαστημικής δεν πρέπει να αφήσει τα οικονομικά να τον εμποδίσουν να το κάνουν.

Ο μέσος απόφοιτος κολεγίου κερδίζει 66.000 δολάρια και ο μέσος μισθός μηχανικού αεροδιαστημικής είναι 50.000 δολάρια περισσότερο από αυτό. Ακόμα κι αν συμπεριλάβετε τη λήψη χρέους 150.000 $ σε σύγκριση με 0 $, θα χρειαστούν μόνο τρία χρόνια για να λάβετε απόδοση επένδυσης από το ακαθάριστο εισόδημα. Εάν το MSAE κοστίζει 50.000 $, τότε η απόδοση της επένδυσης είναι 100% σε ένα έτος προ φόρων.

Η μία προειδοποίηση είναι ότι οποιοσδήποτε επιδιώκει αυτή τη σταδιοδρομία πιθανότατα θα κατέληγε να βγάζει περισσότερα από τον μέσο απόφοιτο κολεγίου, αλλά πιθανότατα θα χρειαζόταν άλλα δύο χρόνια για να πάρει το MSAE (ή ένα έτος με ένα επιταχυνόμενο BS-MSAE).

Είναι ένα από τα πιο φθηνά μεταπτυχιακά προγράμματα, ωστόσο, ειδικά σε σύγκριση με το να γίνετε δικηγόρος, κτηνίατρος ή χειροπράκτης, όπου το μέσο χρέος των φοιτητών είναι πολύ υψηλότερο με μέσους μισθούς ίσους ή χαμηλότερους από αυτόν ενός μηχανικού αεροδιαστημικής.

Ναι, αξίζει τον κόπο να επενδύσεις για να γίνεις μηχανικός αεροδιαστημικής, αρκεί να οδηγήσει σε καριέρα και ολοκλήρωση ζωής.

Οι μηχανικοί αεροδιαστημικής θα πρέπει να λάβουν ένα σταθερό πρόγραμμα φοιτητικού δανείου

Αυτές οι υποθετικές περιπτωσιολογικές μελέτες προσφέρουν μερικά απλά σενάρια, αλλά το πιθανότερο είναι ότι η κατάστασή σας είναι μοναδική και μπορεί να απαιτεί ένα προσαρμοσμένο σχέδιο. Μερικές από τις ερωτήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσετε κατά την κατάρτιση αυτού του σχεδίου περιλαμβάνουν:

  • Έχετε σύζυγο και, εάν ναι, ποια είναι η κατάσταση του φοιτητικού χρέους του συζύγου σας;
  • Ποια είναι η διαφορά στο εισόδημα μεταξύ σας;
  • Πώς μοιάζει η επαγγελματική σας πορεία;
  • Ποιους άλλους οικονομικούς στόχους θέλετε να επιτύχετε;

Οι μηχανικοί αεροδιαστημικής μπορούν να βρουν έναν ξεκάθαρο δρόμο για να αποπληρώσουν τα φοιτητικά τους δάνεια, λαμβάνοντας ένα προσαρμοσμένο σχέδιο με βάση τις μοναδικές τους συνθήκες. Το Student Loan Planner® έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 5.875 συμβουλές για φοιτητικά δάνεια για πελάτες συνολικού ύψους άνω των 1,44 δισεκατομμυρίων δολαρίων χρέους φοιτητικού δανείου. Είτε εργάζεστε για μια κρατική υπηρεσία, μια μεγάλη εταιρεία ή μια startup, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε τη βέλτιστη διαδρομή σε μόλις μία ώρα.

Επιπλέον, περιλαμβάνουμε υποστήριξη μέσω email μετά τη διαβούλευση για να συνεχίσουμε να απαντάμε στις ερωτήσεις σας και να σας βοηθήσουμε να εφαρμόσετε το σχέδιο. Μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία διαβούλευσης εδώ. Επίσης, μη διστάσετε να μου στείλετε email στο [email protected]


Schreibe einen Kommentar