Γνωρίστε τον Ισπανικό Πόιντερ που είναι τώρα εξαφανισμένη φυλή

1
Γνωρίστε τον Ισπανικό Πόιντερ που είναι τώρα εξαφανισμένη φυλή

Γενικές πληροφορίες

Όνομα σκύλου Ισπανικός δείκτης
Επιστημονικό όνομα Canis lupus familiaris
Φυλή για Κυνήγι
Εξαφανισμένος Ναί
Χώρα προέλευσης Ισπανία

Φυσικό και Μέγεθος

Σειρά κατάταξης

Ευφυής Κατάταξη
Εκπαιδευσιμότητα
Παιχνιδιάρικο
Επίπεδο στοργής
Κοινωνικές Ανάγκες
γάβγισμα
Ικανότητα φύλακα
Εδαφικός
Στοματικότητα
Ικανότητα προσαρμογής

Χαρακτηριστικά

Φιλικότητα

Stranger Friendly Υψηλός
Φιλικό προς τα παιδιά Υψηλός
Φιλικό προς τις γάτες Υψηλός
Φιλικό με σκύλους Υψηλός
Φιλικό προς το γραφείο Υψηλός
Φιλικό προς το Διαμέρισμα Υψηλός
Φιλικό προς τους Ηλικιωμένους Υψηλός
Σέρβις σκύλος Υψηλός
Σκύλος Έρευνας και Διάσωσης Υψηλός
Δυνατότητα δαγκώματος Υψηλός

Το Spanish Pointer είναι μια μεσαίου μεγέθους ράτσα γνωστή και με άλλα ονόματα ως Burgos Pointer, Burgalese Pointer και Perdiguero de Burgos στην Ισπανία. Εκτράφηκαν για κυνήγι όπου βοηθούν τον κυνηγό να κυνηγήσει μικρά πουλιά και ζώα. Όσο για τώρα, είναι καλά οικογενειακά σκυλιά και εξαιρετικός σύντροφος για δραστήριους ανθρώπους.

Έχουν κοντά λεία παλτά που τείνουν να είναι λιγότερο θαμνώδη. Έχουν δύο χρώματα που έχουν μια καφέ επίστρωση με λευκή κηλίδα και μια άλλη με καφέ με πιο σκούρο καφέ χρώση. Οι νέες ράτσες είναι ψηλότερες από το Old Spanish Pointer και είναι δημοφιλείς για κυνήγι.

Προέλευση και Ιστορία

Η προέλευση αυτών των φυλών λέγεται ότι είναι από το 1500 στην Ισπανία. Είναι ένα μείγμα από το Pachon Navarra και το Sabueso Espanol που προέρχονται από το κυνήγι. Επιπλέον, χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη μιας άλλης μεγάλης φυλής δείκτη. Λέγεται ότι οι πρόγονοι αυτών των φυλών είναι Παλαιοί Ισπανοί Πόιντερ που παρατηρήθηκε για πρώτη φορά από έναν Ρωμαίο συγγραφέα τον πρώτο αιώνα.

Αργότερα, μετά από αρκετούς αιώνες, οι Μουσουλμάνοι Κατακτητές βρήκαν την ύπαρξή τους πολύ χρήσιμη. Όσο για τώρα, το Old Spanish Pointer εξαφανίστηκε τον 20ο αιώνα μετά τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο. Ωστόσο, το πλέον ισπανικό Pointer υπάρχει ακόμα και είναι πλέον ο σύντροφος αρκετών ιδιοκτητών.

Μια εικόνα του παλιού ισπανικού δείκτη.

Ιδιοσυγκρασία, Συμπεριφορά και Προσωπικότητα

Ιδιοσυγκρασία: Η ιδιοσυγκρασία τους είναι συνήθως ήπια, ήρεμη και ήσυχη. Ως κυνηγετικά σκυλιά, δείχνουν προς το στόχο αντί να γαβγίζουν που διευκολύνει τη δουλειά του ιδιοκτήτη τους. Μένουν σιωπηλοί μέχρι να χρειαστεί ή να δουν κάποιον άγνωστο ή εισβολέα να πλησιάζει. Επιπλέον, το Spanish Pointer χρειάζεται μεγάλα σπίτια ή χώρο για προπόνηση και σωματικές δραστηριότητες.

η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ: Είναι μια δραστήρια φυλή που χρειάζεται αρκετή άσκηση καθημερινά. Επίσης, αυτή η φυλή πρέπει να έχει αρκετό χρόνο παιχνιδιού και κοινωνικοποίηση για να αναπτύξει καλή συμπεριφορά. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο κυνηγετικός σκύλος έχει επιθετική συμπεριφορά, αλλά δεν είναι το ίδιο για αυτούς, καθώς είναι εύκολο να το χειριστούν. Εάν δοθεί η κατάλληλη καθοδήγηση, τα πάνε καλά σε εσωτερικούς χώρους, ωστόσο, ένας μεγάλος χώρος είναι πάντα καλύτερος.

Προσωπικότητα: Ο Ισπανός Πόιντερ είναι έξυπνος, εργατικός και στοργικός που τα πάει καλά με την οικογένεια. Είναι καλοί σύντροφοι και φροντίζουν καλά τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Έχουν προστατευτικό χαρακτήρα έναντι της οικογένειάς τους και άλλων κατοικίδιων στο σπίτι.

Εκπαιδευσιμότητα

Το Spanish Pointer απαιτεί έναν έμπειρο δάσκαλο για την εκπαίδευσή του, κάτι που δεν θα είναι δύσκολο τόσο για το κατοικίδιο όσο και για τον ιδιοκτήτη. Είναι περίεργοι και πρόθυμοι να ευχαριστήσουν τον κύριό τους, έτσι καταβάλλουν επιπλέον προσπάθεια κατά τη διάρκεια των προπονήσεων. Ομοίως, απορροφούν εύκολα τις συμβουλές και τα κόλπα, οπότε η προπόνηση δεν θα είναι δύσκολη μαζί τους. Να θυμάστε πάντα να χρησιμοποιείτε θετική ενίσχυση κατά τη διάρκεια της προπόνησης και να τελειώνετε τη συνεδρία επαινώντας τους.

Είναι το Spanish Pointer φιλικό προς τα παιδιά;

Το Spanish Pointer είναι ήρεμη, ήσυχη και υπομονετική ράτσα που τα πάει καλά με τα παιδιά καθώς και με άλλα ζώα. Ωστόσο, θα πρέπει να κοινωνικοποιηθούν σωστά πριν τους αφήσουν να παίξουν μαζί. Να τα επιβλέπετε πάντα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ειδικά γύρω από το μικρό παιδί. Τα νήπια τείνουν να είναι άτακτα μαζί τους που προκαλούν ατυχήματα, ενώ ο σκύλος σας μπορεί να δείξει επιθετική συμπεριφορά προς τα παιδιά. Κοινωνικοποιήστε το παιδί σας δίπλα στο κατοικίδιό σας για το πώς να το φροντίζετε, ώστε να μην το βλάψουν ακούσια.

Ισπανικός Πόιντερ παίζει με τον ιδιοκτήτη του.
Πηγή εικόνας: Instagram

Γεγονότα

  • Το Old Spanish Pointer είναι ο πρόγονος του Spanish Pointer.
  • Ο νέος ισπανικός δείκτης σώζεται εκτρέφοντας δύο ράτσες Geardo Sardonil και Manuel Izquierdo.

Προβλήματα υγείας

Cherry Eye: Αυτό είναι ένα από τα κοινά προβλήματα υγείας που παρατηρείται στους σκύλους καθώς εμφανίζεται μετά από δακρυϊκό αδένα. Προκάλεσε φλεγμονή στο τρίτο βλέφαρο που ελπίζουμε ότι δεν είναι επώδυνο. Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει φαγούρα στα μάτια που επιδεινώνεται εάν ο σκύλος σας το τρίβει συνεχώς. Επισκεφθείτε τον κτηνίατρό σας για έναν κατάλληλο σύμβουλο πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε προϊόν στα μάτια.

Δυσπλασία ισχίου: Είναι η αιτία όταν το οστό του ισχίου του σκύλου σας μετατοπίζεται από την αρχική του θέση. Αυτό το θέμα είναι πολύ επώδυνο καθώς τους δυσκολεύει στο περπάτημα ή ακόμα και στην κίνηση. Μπορεί να μην το βλέπετε, αλλά μπορείτε να εξετάσετε ορισμένα συμπτώματα όπως ο σκύλος σας κουτσαίνοντας ενώ περπατά, άνισο μήκος ποδιών κ.λπ.

Χρωματιστά

  • καφέ
  • Λευκό και μαύρισμα
  • Λευκό και συκώτι

Μέγεθος

Υψος: Το θηλυκό Ισπανικό Πόιντερ έχει συνήθως ύψος 23 έως 25 ίντσες, ενώ ένα αρσενικό Ισπανικό Πόιντερ είναι μεταξύ 24 και 26 ίντσες.

Βάρος: Το μέσο βάρος των Ισπανικών Πόιντερ είναι μεταξύ 55 και 66 λίβρες.

Επισκεφθείτε το Doglime για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φυλή.

Schreibe einen Kommentar