Γνωρίστε τον McNab Shepherd

0
Γνωρίστε τον McNab Shepherd

Γενικές πληροφορίες

Όνομα σκύλου McNab Shepherd
Αλλα ονόματα ΜακΝαμπ Κόλι
Επιστημονικό όνομα Canis lupus familiaris
Τύπος φυλής βοσκή
Ομάδα Εργαζόμενος
Φυλή για Εκτροφή ζώων
Εξαφανισμένος Ναί
Χώρα προέλευσης Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ)

Φυσικό και Μέγεθος

Μέγεθος Το μικρότερο
Ελάχιστη διάρκεια ζωής 13
Μέγιστη διάρκεια ζωής 15
Ελάχιστο Ιδανικό Βάρος για άνδρες 16
Μέγιστο ιδανικό βάρος για άνδρες 23
Ελάχιστο Ιδανικό Βάρος για γυναίκες 14
Μέγιστο ιδανικό βάρος για άνδρες 23

Σειρά κατάταξης

Ευφυής Κατάταξη
Εκπαιδευσιμότητα
Παιχνιδιάρικο
Επίπεδο στοργής
Κοινωνικές Ανάγκες
Γαβγίσματα
Ικανότητα φύλακα
Εδαφικός
Στοματικότητα
Ικανότητα προσαρμογής

Χαρακτηριστικά

Ιδιοσυγκρασία Ενεργητικός, Ανεξάρτητος, Προστατευτικός
Prey Drive Οχι
Μάχης Σκύλος Οχι

Φιλικότητα

Stranger Friendly Μεσαίο
Φιλικό προς τα παιδιά Υψηλός
Φιλικό προς τις γάτες Μεσαίο
Φιλικό με σκύλους Μεσαίο
Φιλικό προς το γραφείο Χαμηλός
Φιλικό προς το Διαμέρισμα Χαμηλός
Φιλικό προς τους Ηλικιωμένους Χαμηλός
Σέρβις σκύλος Χαμηλός
Σκύλος Έρευνας και Διάσωσης Χαμηλός
Δυνατότητα δαγκώματος Χαμηλός

Το McNab Shepherd είναι μια μεσαίου μεγέθους ράτσα σκύλου που εκτράφηκε ως βοσκός. Είναι ένα εύρωστο σκυλί με μεγαλύτερο μήκος σώματος που δεν είναι ανάλογο με το ύψος. Τα αυτιά στέκονται είτε όρθια είτε είναι δισκέτα ενώ τα μάτια είναι αμυγδαλωτά και πλατιά. Έχουν ένα σκληρό τρίχωμα που είναι ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες.

Με το πολύ φιλικό και στοργικό ταμπεραμέντο που έχει το McNab Shepherd με την οικογένειά του, είναι ένα εξαιρετικό οικογενειακό σκυλί. Ωστόσο, χρειάζεται μια δραστήρια οικογένεια που να μπορεί να καλύψει την υψηλή ενέργειά της και να τον εμπλέξει σε τακτικές σωματικές δραστηριότητες. Δεν τα πάει καλά σε ένα διαμέρισμα, γι‘ αυτό έχετε αυτή τη ράτσα μόνο εάν έχετε μεγάλο χώρο για να τρέχει.

Προέλευση και Ιστορία

Το McNab Shepherd δημιουργήθηκε στο Hopland της Καλιφόρνια ως βοσκός. Ένας κτηνοτρόφος ονόματι Alexander McNab άφησε την πατρίδα του τη Σκωτία και μετακόμισε στην Καλιφόρνια. Εκεί διέσχισε διάφορες ράτσες βοσκών με το Scottish Border Collie του και έτσι γεννήθηκε ο Ποιμενικός McNab.

Σύντομα αυτή η φυλή έγινε δημοφιλής μεταξύ των κτηνοτρόφων και χρησιμοποιήθηκε ευρέως από αυτούς για την κτηνοτροφία ζώων και βοοειδών. Σήμερα οι McNab Shepherds διατηρούνται επίσης ως οικογενειακοί σύντροφοι σε μια δραστήρια οικογένεια.

Είναι το McNab Shepherd φιλικό προς τα παιδιά;

Το McNab Shepherd τα πάει πολύ καλά με τα παιδιά όλων των ηλικιών λόγω της στοργικής και ευγενικής φύσης του μαζί τους. Τους αρέσει να βρίσκονται κοντά στα παιδιά και είναι επίσης ανεκτικοί στη σκληρή συμπεριφορά τους.

Αν και απαιτείται στενή επίβλεψη όταν είναι μαζί, ώστε τα μικρά παιδιά να μην τσιμπήσουν ή τραβήξουν τον σκύλο σας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ατυχήματα.

Ένα κορίτσι που ποζάρει με τον McNab Shepherd
Ένα κορίτσι που ποζάρει με τον McNab Shepherd.
Πηγή εικόνας: www.garcinmcnabcollies.com

Ιδιοσυγκρασία, Προσωπικότητα και Συμπεριφορά

Ιδιοσυγκρασία: Η ιδιοσυγκρασία του Ποιμενικού McNab είναι ευκίνητος, προστατευτικός και έξυπνος. Χρειάζονται μια ιδιαίτερα δραστήρια οικογένεια που μπορεί να τους παρέχει τακτικές δραστηριότητες. Η προστατευτική τους φύση τους κάνει έναν εξαιρετικό σκύλο φύλακα και φύλακα που θα παρακολουθεί πάντα κάτι ασυνήθιστο στο περιβάλλον.

Προσωπικότητα: Η προσωπικότητα του McNab Shepherd είναι στοργική, εργατική και ανεξάρτητη. Είναι πολύ αφοσιωμένοι και στοργικοί στον αφέντη τους. Δένονται καλά με την οικογένεια καθώς και με άλλα κατοικίδια στο σπίτι.

Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ: Το McNab Shepherd είναι μια εξαιρετικά έξυπνη και δραστήρια ράτσα σκύλων που χρειάζεται τακτικές δραστηριότητες για να κρατήσει το σώμα και το μυαλό του απασχολημένο. Η συμμετοχή τους σε καθημερινές δραστηριότητες θα τονώσει το μυαλό τους.

Εκπαιδευσιμότητα

Ο ποιμένας McNab χρειάζεται έναν έμπειρο δάσκαλο. Είναι έξυπνες ράτσες οπότε η εκπαίδευση δεν είναι δύσκολη. Ωστόσο, είναι ανεξάρτητοι από τη φύση τους και αν αποτύχετε να τους καθιερώσετε ηγετικό ρόλο, μπορεί να θεωρήσουν τον εαυτό τους ως αρχηγό αγέλης, κάτι που θα κάνει την εκπαίδευσή τους δύσκολη.

Επομένως, συνιστάται έγκαιρη εκπαίδευση όταν είναι ακόμα κουτάβια. Ξεκινήστε από τη βασική εκπαίδευση και χρησιμοποιήστε θετικές μεθόδους για να τους εκπαιδεύσετε. Θα τους παρακινήσει να είναι συγκεντρωμένοι στην προπόνηση και θα είναι πιο υπάκουοι.

Γεγονότα

  • Το McNab Shepherd δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί από κανένα ρείθρο από τον Αύγουστο του 2021.

Προβλήματα υγείας

Το McNab Shepherd είναι γενικά μια υγιής ράτσα σκύλου με κάποια γενετικά προβλήματα υγείας.

Luxation φακού: Αυτό το πρόβλημα υγείας είναι ένα κοινό θέμα υγείας που κληρονομείται από τον Ποιμένα McNab. Σε αυτή την κατάσταση, ο φακός του σκύλου σας κινείται είτε στο μπροστινό είτε στο πίσω μέρος της κόρης. Αυτό μπορεί να προκαλέσει τύφλωση και μπορεί να είναι επώδυνο με τον καιρό. Ωστόσο, η έγκαιρη θεραπεία μπορεί να θεραπεύσει αυτό το πρόβλημα και η επέμβαση είναι ανώδυνη.

Δυσπλασία ισχίου: Σε αυτή την κατάσταση, τα οστά του ισχίου του σκύλου σας μετατοπίζονται από την αρχική τους θέση. Μπορεί να κάνει τη σωματική κίνηση επώδυνη και μπορεί να κάνει την καθημερινή ζωή άβολη για τον σκύλο σας.

Χρωματιστά

Το McNab Shepherd έρχεται στα ακόλουθα χρώματα:

  • Τρίχρωμη σημαία
  • Μαύρο με λευκά σημάδια
  • Σκούρο καφέ
  • ξανθιά
  • μπλε

κουτάβια

Το McNab μπορεί να γεννήσει 4-6 κουτάβια κάθε φορά.

Κουτάβι McNab Shepherd που παίζει
Κουτάβι McNab Shepherd που παίζει.
Πηγή εικόνας: Dogbreedslist

Μέγεθος

Υψος: Το μέσο ύψος του αρσενικού McNab Shepherd είναι μεταξύ 18-25 ίντσες και του θηλυκού είναι 16-21 ίντσες.

Βάρος: Το μέσο βάρος του αρσενικού McNab Shepherd είναι μεταξύ 35-65 λίβρες και του αρσενικού είναι μεταξύ 30-50 λίβρες.

Τιμή

Εάν αγοράζετε το McNab Shepherd από έναν φημισμένο κτηνοτρόφο, το κόστος του είναι συνήθως μεταξύ $700-$1000 USD.

Παρόμοια ράτσα σκυλιών με τον McNab Shepherd

Επίσκεψη Doglime για περισσότερες πληροφορίες για τις ράτσες σκύλων.

Schreibe einen Kommentar