Γνωρίστε το German Pointeraner

0
Γνωρίστε το German Pointeraner

Γενικές πληροφορίες

Όνομα σκύλου Γερμανικό Pointeraner
Επιστημονικό όνομα Canis lupus familiaris
Φυλή για Κυνήγι
Εξαφανισμένος Οχι
Χώρα προέλευσης Γερμανία

Φυσικό και Μέγεθος

Σειρά κατάταξης

Ευφυής Κατάταξη
Εκπαιδευσιμότητα
Παιχνιδιάρικο
Επίπεδο στοργής
Κοινωνικές Ανάγκες
γάβγισμα
Ικανότητα φύλακα
Εδαφικός
Στοματικότητα
Ικανότητα προσαρμογής

Χαρακτηριστικά

Φιλικότητα

Stranger Friendly Υψηλός
Φιλικό προς τα παιδιά Υψηλός
Φιλικό προς τις γάτες Υψηλός
Φιλικό με σκύλους Υψηλός
Φιλικό προς το γραφείο Υψηλός
Φιλικό προς το Διαμέρισμα Υψηλός
Φιλικό προς τους Ηλικιωμένους Υψηλός
Σέρβις σκύλος Υψηλός
Σκύλος Έρευνας και Διάσωσης Υψηλός
Δυνατότητα δαγκώματος Υψηλός

Το German Pointeraner είναι το μείγμα δύο κυνηγετικών φυλών German Shorthaired Pointer και Weimaraner. Είναι δραστήριες φυλές με εξαιρετικές κυνηγετικές ικανότητες και τα καταφέρνουν καλά τόσο στα παιχνίδια της ξηράς όσο και στα θαλάσσια παιχνίδια. Επιπλέον, είναι πολύ έξυπνοι, πιστοί και στοργικοί με τους αγαπημένους τους. Έχει μεγάλο σώμα καλυμμένο με μέτρια και ίσια υφή τριχώματος.

Αυτές οι ράτσες είναι προσανατολισμένες στην οικογένεια και αναζητούν περισσότερο χρόνο με τα μέλη της οικογένειάς τους. Επίσης, θέλουν να εμπλακούν σε διάφορα οικογενειακά παιχνίδια και εκδηλώσεις για να είναι πιο κοντά. Χρειάζονται καθημερινή άσκηση με λίγο περπάτημα, τρέξιμο και χρόνο παιχνιδιού, επομένως είναι καλύτερο για ενεργούς ιδιοκτήτες. Επιπλέον, αναζητούν έναν ισχυρό ιδιοκτήτη που ξέρει πώς να τα χειριστεί.

Προέλευση & Ιστορία

Μιλώντας για την προέλευση του γερμανικού Pointeraner, είναι μια μικτή ράτσα από το German Shorthaired Pointer και το Weimaraner. Το γερμανικό κοντότριχο πόιντερ είναι γνωστό περίπου από τον 17ο αιώνα, ενώ το Weimaraner είναι γνωστό ότι υπάρχει από τον 19ο αιώνα.

Όσο για το γερμανικό Pointeraner, η ημερομηνία προέλευσης δεν είναι γνωστή μέχρι σήμερα, ωστόσο, πρέπει να είναι μετά τον 19ο αιώνα μετά τη γνωστή ύπαρξη του Weimaraner. Η νέα ράτσα γερμανικό Pointeraner έχει πολλούς μικτούς παράγοντες δύο διαφορετικών φυλών και εκτράφηκε για κυνήγι παιχνίδια.

Εικόνα των γονέων του Γερμανικού Pointeraner Γερμανικός κοντότριχος δείκτης (αριστερά) και του Weimaraner (δεξιά).
Πηγή εικόνας: Doggie Designer

Ιδιοσυγκρασία, Συμπεριφορά, Προσωπικότητα

Όντας μια υβριδική φυλή, η γερμανική Pointeraner έχει μεικτούς παράγοντες δύο διαφορετικών γονέων. Είναι μια ενεργητική, στοργική, γεμάτη αυτοπεποίθηση και εύκολη ράτσα που κάνει έναν υπέροχο σύντροφο. Επιπλέον, είναι πολύ προσεκτικοί και προστατεύουν την οικογένεια και το σπίτι από αγνώστους καθώς και απειλές.

Η φύση τους με αυτοπεποίθηση τους κάνει έτοιμους για κάθε κίνδυνο να αντιμετωπίσουν κατά μέτωπο. Αυτές οι ράτσες είναι εύκολες και δεν νευριάζουν εύκολα. Ωστόσο, επειδή είναι φιλικό σκυλί, θέλουν την παρουσία κάποιου ή μπορεί να αναπτύξουν άγχος αποχωρισμού.

Μπορούν να τα πάνε καλά με άλλα κατοικίδια εάν κοινωνικοποιηθούν σωστά από την παιδική ηλικία. Η κοινωνικοποίηση βοηθά επίσης στη σωστή συμπεριφορά εάν εμφανίζουν προσωπικά χαρακτηριστικά. Δώστε τους ένα περιβάλλον όπου θα συμμετέχουν στην οικογενειακή διασκέδαση καθώς και έναν πολυάσχολο χρόνο για ψυχική διέγερση. Κρατήστε τα απασχολημένα σε καθημερινές δραστηριότητες που σας βοηθούν να τα κρατήσετε μακριά από την κακία και την καταστροφή.

Εκπαιδευσιμότητα

Το German Pointeraner εκπαιδεύεται εύκολα καθώς είναι πρόθυμοι να ευχαριστήσουν τον κύριό τους. Χρειάζεται έναν σταθερό και ισχυρό ηγέτη που να δείχνει αφοσίωση και συνέπεια στην εκπαίδευσή του. Ως έξυπνη φυλή, το Pointeraner απορροφά την εντολή και την εκπαίδευση εύκολα, γεγονός που κάνει τη συνεδρία πιο διασκεδαστική για τον σκύλο και τον ιδιοκτήτη.

Μπορεί να δείξουν πεισματική ή επαναστατική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Για να το αποτρέψετε, η κοινωνικοποίηση και οι θεραπείες βοηθούν να διατηρηθούν συγκεντρωμένοι. Ξεκινήστε από νωρίς την προπόνηση και δημιουργήστε μια βάση προπόνησης από την παιδική τους ηλικία.

Γερμανικός Πόιντερανερ που παίζει στο γήπεδο.
Πηγή εικόνας: Doggie Designer

Είναι το German Pointeraner φιλικό προς τα παιδιά;

Το German Pointeraner είναι ένας εξαιρετικός οικογενειακός σκύλος που χρειάζεται προσοχή και αγάπη από την οικογένεια. Είναι παιχνιδιάρικα, ευχάριστα και τα πηγαίνουν καλά με οποιαδήποτε ηλικιακή ομάδα. Τα πάνε καλά με τα παιδιά, ωστόσο η σωστή κοινωνικοποίηση είναι απαραίτητη τόσο για τα σκυλιά όσο και για τα παιδιά.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού τους επιβλέπετε τους καθώς ο Pointeraner μπορεί να δείξει επιθετικότητα και να βλάψει τα παιδιά κατά λάθος. Διδάξτε επίσης στο παιδί σας να είναι κοντά του, ώστε να μην κάνει κάτι που ενοχλεί το σκυλί να τραβάει το αυτί, την ουρά ή τα μαλλιά κ.λπ.

Προβλήματα υγείας

Δυσπλασία ισχίου: Τα μεγαλύτερα σκυλιά όπως το German Pointeraner είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν τη δυσπλασία του ισχίου. Αυτό το θέμα υγείας περνάει από τους γονείς λόγω κληρονομικότητας. Αυτό το ζήτημα παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια του σταδίου ανάπτυξης που οδηγεί σε χαλάρωση της άρθρωσης του ισχίου που προκαλεί πολύ πόνο στους σκύλους. Υπάρχουν διάφορες θεραπείες όπως φυσικοθεραπεία, συμπληρώματα αρθρώσεων, τροποποιητές υγρών αρθρώσεων και ούτω καθεξής. Επιπλέον, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για την κατάλληλη θεραπεία για τον σκύλο σας.

Πρήζω: Είναι μια σοβαρή κατάσταση όπου το στομάχι του σκύλου σας είναι γεμάτο με αέρια λόγω τροφής, υγρών ή επακόλουθων ανατροπών. Αυτό είναι ένα πολύ κοινό αλλά σοβαρό πρόβλημα μεταξύ των σκύλων που είναι απειλητικό για τη ζωή. Μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα οποιαδήποτε στιγμή χωρίς κανένα σύμπτωμα ή προειδοποίηση, επομένως, να επιβλέπετε πάντα τι τρώει ο σκύλος σας.

Γεγονότα

  • Το German Pointeraner είναι το υβρίδιο του German Shorthaired Pointer και του Weimaraner.
  • Προς το παρόν, η ημερομηνία προέλευσης των γερμανικών Pointeraners είναι ακόμη άγνωστη.
  • Ο γονέας του γερμανικού Pointeraner αναγνωρισμένος από το American Kennel Club.

Χρωματιστά

Το γερμανικό Pointeraner διατίθεται στα ακόλουθα χρώματα:

Μέγεθος

Υψος: Το ύψος του αρσενικού και του θηλυκού Γερμανικού Pointeraner είναι 17-23 ίντσες.

Βάρος: Το βάρος του αρσενικού Γερμανικού Pointeraner είναι 45-70 λίβρες ενώ του θηλυκού ζυγίζει περίπου 45-60 λίβρες.

Τιμή

Η μέση τιμή του γερμανικού Pointeraner είναι μεταξύ 400-700 USD.

Παρόμοιες φυλές με το γερμανικό Pointeraner

  • Γερμανικός κοντότριχος πόιντερ και ο Βαϊμαράνερ
  • Weimaraner

Επισκεφθείτε εδώ στο Doglime για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φυλή.

Schreibe einen Kommentar