Γνωρίστε το Petit Bleu De Gascogne

0
Γνωρίστε το Petit Bleu De Gascogne

Γενικές πληροφορίες

Όνομα σκύλου Μικρό Gascony Blue
Επιστημονικό όνομα Canis lupus familiaris
Φυλή για Κυνήγι
Εξαφανισμένος Οχι
Χώρα προέλευσης Γαλλία

Φυσικό και Μέγεθος

Σειρά κατάταξης

Ευφυής Κατάταξη
Εκπαιδευσιμότητα
Παιχνιδιάρικο
Επίπεδο στοργής
Κοινωνικές Ανάγκες
γάβγισμα
Ικανότητα φύλακα
Εδαφικός
Στοματικότητα
Ικανότητα προσαρμογής

Χαρακτηριστικά

Φιλικότητα

Stranger Friendly Υψηλός
Φιλικό προς τα παιδιά Υψηλός
Φιλικό προς τις γάτες Υψηλός
Φιλικό με σκύλους Υψηλός
Φιλικό προς το γραφείο Υψηλός
Φιλικό προς το Διαμέρισμα Υψηλός
Φιλικό προς τους Ηλικιωμένους Υψηλός
Σέρβις σκύλος Υψηλός
Σκύλος Έρευνας και Διάσωσης Υψηλός
Δυνατότητα δαγκώματος Υψηλός

Το Petit Bleu De Gascogne είναι ένας από τους τύπους μυρωδάτου που προήλθε ως κυνηγετικό σκυλί για μικρότερα παιχνίδια. Εκτράφηκαν για να κυνηγούν μικρά ζώα όπως λαγό και κουνέλι και όχι αγριογούρουνο ή ελάφι. Αυτές οι ράτσες έχουν μεγάλη μυρωδιά και τη χρησιμοποιούν για χιλιόμετρα. Επιπλέον, χρησιμοποιούνται στην αγέλη για να κυνηγήσουν αντί να εργάζονται μόνα τους.

Είναι μικρότερες εκδόσεις του Grand Bleu de Gascogne και είναι πολύ εξοικειωμένοι μαζί τους. Η μόνη διαφορά είναι στο μέγεθός τους καθώς η συνολική προσωπικότητα και η εμφάνιση ταιριάζουν μεταξύ τους. Δεν υποτίθεται ότι είναι το υποκατάστατο του Grand Bleu de Gascogne, αντίθετα χρησιμοποιήθηκαν μαζί με τα βαλτώδη.

Προέλευση και Ιστορία

Οι Petit Bleu De Gascogne εκτράφηκαν ως Γάλλοι κυνηγοί που ήθελαν μικρά κυνηγετικά σκυλιά για να ακολουθήσουν μικρότερα παιχνίδια. Γύρω στο 1500, αυτή η φυλή δημιουργήθηκε με αναζήτηση του μικρότερου Grand Bleu de Gasc και εκτροφής του ίδιου είδους ανάλογα. Μετά από κάποια γενιά, έγιναν δημοφιλή στους κυνηγούς κουνελιών. Ωστόσο, δεν ήταν τόσο οικονομικά όσο ο μεγαλύτερος συγγενής τους, επομένως η δημοτικότητά τους ήταν περιορισμένη εκείνη την εποχή.

Ακόμη και μετά από δύο παγκόσμιους πολέμους και τη Γαλλική Επανάσταση, επέζησαν λόγω της ικανότητας κυνηγιού κουνελιών. Στα τέλη του 1700, έφτασαν στις ΗΠΑ όπου είδαν σημαντική αύξηση στον αριθμό τους. Μετά από αυτό, η ζήτησή τους αυξήθηκε εκτός της χώρας καταγωγής τους, ξεπερνώντας το Grand Bleu de Gasc. Προς το παρόν, αυτές οι ράτσες είναι πιο δημοφιλείς στη Γαλλία και είναι γνωστές ως σπάνιες ράτσες εκτός αυτής της περιοχής.

Χαρακτηριστικά συμπεριφοράς του Petit Bleu De Gascogne

Μιλώντας για το Petit Bleu De Gascogne, είναι ήρεμοι, υπάκουοι, φιλικοί, πιστοί και στοργικοί. Πάντα δείχνουν το αληθινό τους συναίσθημα σε κανέναν χωρίς να είναι ντροπαλοί ή επιθετικοί. Αυτές οι ράτσες έχουν καλή ιδιοσυγκρασία που τα πάνε καλά στο χωράφι και στο σπίτι επίσης. Ως εκ τούτου, έχουν μεταβεί από κυνηγετικά σκυλιά σε συντρόφους ευημερίας σκύλου στο σπίτι πολλών οικογενειών.

Ο Petit Bleu De Gascogne στέκεται ψηλός και δυνατός.
Πηγή εικόνας: Instagram

Ως άρρωστοι, πρέπει να ασχολούνται με διαφορετικές εργασίες, διαφορετικά τείνουν να αναζητούν τη δική τους εργασία και μπορεί να είναι καταστροφικές. Στο σπίτι, είναι μια χαλαρή φυλή που λατρεύει να είναι γύρω από τα αγαπημένα της πρόσωπα και να αναζητά την προσοχή και τη στοργή από αυτούς.

Έτσι, ως αποτέλεσμα, μπορεί να υποφέρουν από άγχος αποχωρισμού, απογοήτευση και μοναξιά αν δεν λάβουν φροντίδα ή προσοχή από την αγαπημένη τους. Ως φιλική φυλή, δεν τους πειράζει να είναι με αγνώστους, οπότε αυτό δεν κάνει καλούς φύλακες στο σπίτι. Ωστόσο, έχουν οικείο γάβγισμα εάν αισθανθούν κάποιον κίνδυνο.

Εκπαιδευσιμότητα

Το Petit Bleu De Gascogne είναι μια εξαιρετικά έξυπνη ράτσα, αλλά μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να εκπαιδεύσετε. Έχουν ισχυρή θέληση και χρειάζονται έναν έμπειρο εκπαιδευτή. Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης πρέπει να είναι σταθερός και συνεπής ενώ προπονείται χρησιμοποιώντας θετική ενίσχυση για να τον κρατήσει δίπλα σας.

Όπως το Grand Bleu De Gascogne, το μικρότερο δεν είναι γρήγοροι κυνηγοί, αλλά είναι πολύ αποφασισμένοι και παρακινημένοι. Απολαμβάνουν εύκολα εντολές και εργασίες, γι‘ αυτό ξεκινήστε από νωρίς την εκπαίδευση καθώς και την κοινωνικοποίηση για να αποφύγετε κακές συμπεριφορές ενώ μεγαλώνετε. Συμμετάσχετε σε προπόνηση και παιχνίδια βασισμένα στο άρωμα για την πνευματική και σωματική τους ενίσχυση. Με την κατάλληλη προπόνηση, τα πάνε καλά κατά τη διάρκεια περιπάτου και τρεξίματος με μέλη της οικογένειας.

Είναι το Petit Bleu De Gascogne φιλικό προς τα παιδιά;

Με τα παιδιά, το Petit Bleu De Gascogne είναι φιλικό και υπομονετικό και του αρέσει να παίζει και να είναι κοντά τους. Ωστόσο, θα πρέπει να εκπαιδευτούν και να κοινωνικοποιηθούν κατάλληλα για να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα. Επιπλέον, πρέπει να επιβλέπονται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και να τους διδάσκουν πώς να συμπεριφέρονται ή να ενεργούν γύρω από τα παιδιά.

Ομοίως, εκπαιδεύστε και τα παιδιά σας για να μην τα κάνετε επιθετικά. Ενώ παίζουν τα παιδιά μπορεί να τραβούν τα αυτιά ή την ουρά τους, κάτι που μπορεί να τα κάνει βίαια.

Ο Petit Bleu De Gascogne με τον φίλο του χούμαν.
Πηγή εικόνας: Instagram

Προβλήματα υγείας

Δυσπλασία ισχίου και αγκώνα: Αυτό το πρόβλημα προκαλείται ως επί το πλείστον λόγω κληρονομικότητας όπου οι αρθρώσεις δεν είναι χτισμένες σωστά. Καθώς μεγαλώνουν, οι αρθρώσεις του ισχίου και του αγκώνα άρχισαν να φθείρονται, κάτι που οδηγεί σε πόνο και δυσλειτουργία. Μπορείτε να δείτε συμπτώματα όπως δυσκολία κατά τη διάρκεια του περπατήματος, του τρεξίματος και του λαγουδιού. Εάν εμφανιστούν συμπτώματα, μεταφέρετέ τα στον κτηνίατρο για σωστό έλεγχο πριν να είναι πολύ αργά.

Μόλυνση αυτιού: Οι σκύλοι με μακριά αυτιά είναι πιο πιθανό να έχουν λοίμωξη στο αυτί. Καθώς το Petit Bleu De Gascogne λατρεύει να είναι συχνά σε ύπαιθρο, αναπτύσσουν εύκολα μολύνσεις στο αυτί. Επίσης, μπορούν να κολλήσουν μολύνσεις αυτιών από βρεγμένα αυτιά από το κολύμπι, γι‘ αυτό φροντίστε να τα στεγνώσετε. Συμπτώματα όπως το ξύσιμο του αυτιού, το τρέμουλο και η γκρίνια μπορούν να παρατηρηθούν κατά τη διάρκεια λοιμώξεων του αυτιού.

Γεγονότα

  • Η λέξη „Petit“ σημαίνει μικρός στη Γαλλία, έτσι ως κυνηγοί μικρών θηραμάτων ονομάζονται από αυτό.
  • Το 1991, η United Kennel Club αναγνώρισε αυτή τη φυλή ενώ η φυλή Federation Cynologique Internationale την αναγνώρισε το 1996.

Χρώμα

Μέγεθος

Υψος: Το αρσενικό Petit Bleu De Gascogne έχει ύψος 22-24 ίντσες ενώ το θηλυκό 20-22 ίντσες. Βάρος: 40-48 λίβρες

Βάρος: Κατά μέσο όρο το Petit Bleu De Gascogne ζυγίζει περίπου 40-48 λίβρες.

Κάντε κλικ εδώ στο Doglime για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φυλή.

Schreibe einen Kommentar