Γνωρίστε το Small Bernese Hound

0
Γνωρίστε το Small Bernese Hound

Γενικές πληροφορίες

Όνομα σκύλου Μικρό κυνηγόσκυλο Bernese
Επιστημονικό όνομα Canis lupus familiaris
Φυλή για Κυνήγι
Εξαφανισμένος Ναί
Χώρα προέλευσης Ελβετία

Φυσικό και Μέγεθος

Σειρά κατάταξης

Ευφυής Κατάταξη
Εκπαιδευσιμότητα
Παιχνιδιάρικο
Επίπεδο στοργής
Κοινωνικές Ανάγκες
γάβγισμα
Ικανότητα φύλακα
Εδαφικός
Στοματικότητα
Ικανότητα προσαρμογής

Χαρακτηριστικά

Φιλικότητα

Stranger Friendly Υψηλός
Φιλικό προς τα παιδιά Υψηλός
Φιλικό προς τις γάτες Υψηλός
Φιλικό με σκύλους Υψηλός
Φιλικό προς το γραφείο Υψηλός
Φιλικό προς το Διαμέρισμα Υψηλός
Φιλικό προς τους Ηλικιωμένους Υψηλός
Σέρβις σκύλος Υψηλός
Σκύλος Έρευνας και Διάσωσης Υψηλός
Δυνατότητα δαγκώματος Υψηλός

Το Small Bernese Hound, γνωστό και ως Berner Niederlaufhund είναι ένα από τα τέσσερα μικρότερα αρωματικά κυνηγόσκυλα. Ο μεσαίου μεγέθους σκύλος εκτράφηκε για να κυνηγήσει καθώς οι κυνηγοί εντυπωσιάστηκαν από την κυνηγετική τους δύναμη. Επιπλέον, έχουν έντονη μυρωδιά που χρησιμοποιείται στα αθλήματα σκοποβολής.

Εκτός από το κυνήγι, είναι δραστήρια, έξυπνα και πιστά, τα οποία είναι ιδανικά για δραστήριες οικογένειες, κυνηγούς και έμπειρους ιδιοκτήτες σκύλων. Η προστατευτική τους φύση τους κάνει να υπερασπίζονται τα αγαπημένα τους πρόσωπα σε δύσκολες καταστάσεις. Επίσης, αποτελούν έναν εξαιρετικό φύλακα για την οικογένειά σας.

Προέλευση και Ιστορία

Το Small Bernese Hound λέγεται ότι υπάρχει από τον 9ο αιώνα καθώς υπάρχουν μερικοί πίνακες ως αποδεικτικά στοιχεία. Ωστόσο, είχαν πιο αδύνατα σώματα από τώρα στον πίνακα. Οι ράτσες ήταν κάτω από τις ελβετικές Άλπεις λόγω της μυρωδιάς και των κυνηγετικών ικανοτήτων των κυνηγών. Επιπλέον, αυτές οι ράτσες είχαν μικρότερες και κοντόποδες γύρω στον 18ο αιώνα. Αργότερα εκτράφηκαν με μικρά ελβετικά Laufhund για να κάνουν το μέγεθος μικρότερο κατάλληλο για κυνήγι.

Χαρακτηριστικά συμπεριφοράς του μικρού κυνηγόσκυλου Bernese

Το Small Bernese Hound είναι μια χαρούμενη, στοργική και δυνατή φυλή κυνηγιού που είναι κατάλληλη για ένα οικογενειακό σπίτι. Έχει κυρίαρχη συμπεριφορά λόγω ισχυρού κυνηγετικού ενστίκτου και χρειάζεται ισχυρό ηγέτη. Επίσης, δεν είναι κατάλληλα για ιδιοκτήτες διαμερισμάτων ή για σπίτια με μικρές αυλές. Τα πάνε καλά στον ευρύ χώρο όπου μπορούν να τρέξουν και να προπονηθούν ελεύθερα. Επιπλέον, η πρώιμη κοινωνικοποίηση είναι απαραίτητη, ώστε να μην έχουν χαρακτηριστικά προσωπικότητας μεγαλώνοντας. Η κοινωνικοποίηση επίσης δεν θα αφήσει τα σκυλιά να αναπτύξουν καταστροφική συμπεριφορά στο σπίτι.

Δύο μικρά σκυλάκια Bernese κάθονται στον καναπέ.
Πηγή εικόνας: Instagram

Χρησιμοποιείτε πάντα θετική ενίσχυση κατά την προπόνηση, καθώς δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς και διατηρεί την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό. Επιπλέον, ένας σκύλος γίνεται λιγότερο επιθετικός και βοηθά στην αποφυγή του άγχους ή της κατάθλιψης. Θυμηθείτε να μην χρησιμοποιείτε σωματική τιμωρία και σκληρές λέξεις, καθώς μπορεί να αποτύχει.

Είναι εύκολο να εκπαιδεύσετε το Small Bernese Hound;

Το Bernese Hound είναι ένας έξυπνος σκύλος που απορροφά εύκολα κάθε εντολή ή προπόνηση. Ωστόσο, χρειάζονται έναν έμπειρο εκπαιδευτή, καθώς είναι δύσκολο για τους πρώτους ιδιοκτήτες κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης. Μπορεί να είναι πεισματάρηδες σε στιγμές που δυσκολεύουν ελάχιστα τους περισσότερους προπονητές. Αυτή η φυλή χρειάζεται έναν ισχυρό ηγέτη που να είναι σταθερός και συνεπής κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης. Ανταποκρίνονται καλά στη θετική ενίσχυση και αποδίδουν καλά. Ξεκινήστε την προπόνηση από μικρή ηλικία που αναπτύσσει καλή συμπεριφορά από την αρχή.

Το μικρό κυνηγόσκυλο Bernese περιμένει τη λιχουδιά τους.
Πηγή εικόνας: Instagram

Είναι το Small Bernese Hound καλό με τα παιδιά;

Ως φιλική φυλή, το Small Bernese Hound τα πάει καλά με τα παιδιά και γενικά είναι καλό μαζί τους. Κάνουν ωραίους συμπαίκτες που πηγαίνουν για ώρες στην παιδική χαρά ή στην αυλή με τα παιδιά. Επιπλέον, είναι επίσης φιλικά με άλλα κατοικίδια, ωστόσο ο επόπτης είναι απαραίτητος. Ως αρωματικό σκυλί, σε μερικούς δεν αρέσουν τα μικρά κατοικίδια όπως τα ινδικά χοιρίδια, τα κουνέλια, τα κουνάβια και άλλα. Διδάξτε το σκυλί σας να συμπεριφέρεται γύρω από τα παιδιά καθώς μπορεί να γίνουν επιθετικά και το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά σας.

Από ποια προβλήματα υγείας πάσχουν το μικρό κυνηγόσκυλο της Βέρνης;

Επιγονατιδική έξαρση: Είναι μια κατάσταση κατά την οποία η επιγονατίδα έχει εξαρθρωθεί ή βρίσκεται εκτός θέσης από την αρχική της θέση. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι σκύλος παρακάμπτει τα βήματά του ενώ περπατάει. Μπορούν να εμφανίσουν συμπτώματα όπως κουτσό, αδύναμα πόδια, πρήξιμο και άλλα. Επομένως, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για την κατάλληλη θεραπεία, καθώς κάποιοι μπορεί να χρειαστούν χειρουργική επέμβαση.

Δερματικές αλλεργίες: Οι δερματικές αλλεργίες είναι ένα κοινό πράγμα που μπορεί να περάσει ένας σκύλος. Ωστόσο, στην περίπτωση του Small Bernese Hound, μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς σε αλλεργίες. Μπορεί να οδηγήσει σε ξύσιμο, μόλυνση του δέρματος, γλείψιμο και ούτω καθεξής. Αυτή η δια βίου πάθηση χρειάζεται καλή φροντίδα και χρειάζεται φροντίδα πιο συχνά.

Γεγονότα για το μικρό κυνηγόσκυλο της Βέρνης

  • Το 1905 το Small Bernese Hound έγινε μέρος της Ελβετικής Λέσχης Niederlauifhund (SNLC).
  • Στη δεκαετία του 1930 έγιναν δημοφιλή και έγιναν το μεγαλύτερο κυνηγετικό σκυλί στον κόσμο από πολλούς λάτρεις.
  • Λόγω του μικρού τους αριθμού, είναι γνωστά ως σπάνια ράτσα γιατί απαντώνται μόνο σε μικρές εκτάσεις.

Έγχρωμα μοτίβα του Small Bernese Hound

Μέγεθος Small Bernese Hound

Υψος: Το μέσο ύψος ενός αρσενικού Small Bernese Hound είναι 13-18 ίντσες ενώ το θηλυκό είναι περίπου 12-17 ίντσες.

Βάρος: Το μέσο βάρος του Small Bernese Hound είναι 18-33 λίβρες

Με ποια ράτσα σκυλιών μοιάζουν;

  • Κυνηγόσκυλο Bruno Jura
  • Swiss Hound

Κάντε κλικ εδώ στο Doglime για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φυλή.

Schreibe einen Kommentar