διαβούλευση σε εξέλιξη για το Star of the South

7
διαβούλευση σε εξέλιξη για το Star of the South

Ενώ εκατοντάδες χιλιάδες συγκεντρώθηκαν για δράση για το κλίμα σε ολόκληρη τη χώρα αυτόν τον Σεπτέμβριο, η δυναμική αυξάνεται για την πρόταση υπεράκτιας αιολικής ενέργειας της Αυστραλίας, με τη διαβούλευση σε εξέλιξη για το Star of the South σε όλη τη Gippsland στη Βικτώρια.

Τις τελευταίες δεκαπενθήμερες συνεδρίες ενημέρωσης του κοινού πραγματοποιήθηκαν στο Morwell, το Lakes Entrance, το Yarram, το Woodside, το Leongatha και το Port Franklin σχετικά με τα επόμενα βήματα για το έργο. Ναι 2 Η Renewables παρακολούθησε συνεδρίες στο Morwell, το Yarram και το Woodside, τις οποίες παρακολούθησαν καλά εργαζόμενοι, κάτοικοι, αγρότες και ψαράδες από την περιοχή.

Ο blogger για το κλίμα του Gippsland έχει γράψει για τη συνεδρία Lakes Entrance εδώ στο blog του.

Ναι 2 Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και υποστηρικτές της κοινότητας στο Morwell back Star of the South

Εάν προχωρήσει, το υπεράκτιο αιολικό πάρκο 2,2 gigawatt Star of the South που προτείνεται ανατολικά του Port Albert θα μπορούσε να τροφοδοτήσει έως και 1,2 εκατομμύρια σπίτια με καθαρή, ανανεώσιμη ενέργεια, να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και να προσφέρει την ευκαιρία να καθιερωθεί η Gippsland ως υπεράκτιος αιολικός κόμβος .

Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Star of the South έχει προταθεί ανατολικά του Port Albert

Με τις λεπτομερείς έρευνες του χώρου να ξεκινούν αργότερα φέτος, η εταιρεία που αναπτύσσει το έργο Offshore Energy παρουσίασε σχέδια για τη μελέτη του αιολικού πόρου και του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Αυτές οι λεπτομερείς μελέτες θα ενημερώσουν τον τελικό σχεδιασμό της πρότασης, η οποία θα χρειαζόταν εγκρίσεις σε πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο για να προχωρήσει.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις μελέτες τοποθεσίας που ξεκινούν σύντομα εδώ.

Διάφοροι ειδικοί ήταν έτοιμοι να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με το έργο που κάλυπταν μια σειρά ζητημάτων, όπως ο τρόπος με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η μελέτη του χώρου, ο σχεδιασμός του αιολικού πάρκου, η διαδικασία κατασκευής, οι ευκαιρίες κατασκευής, ο σχεδιασμός της μετάδοσης που σχετίζεται με το έργο και ο τρόπος το κανονιστικό πλαίσιο μπορεί να λειτουργήσει.

Ερωτηθείς σχετικά με τη δυνατότητα δημιουργίας εγχώριας παραγωγής ως μέρος του έργου στη συνεδρία του Woodside, ο συνιδρυτής του Star of the South Peter Sgardelis είπε ότι «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι», με τους ειδικούς προμηθειών να προτείνουν ορισμένα εξαρτήματα που θα μπορούσαν να προμηθεύονται τοπικά εάν υπάρχει είναι χωρητικότητα στην περιοχή.

Ενώ η Αυστραλία δεν έχει επί του παρόντος κανονιστικό πλαίσιο σε ομοσπονδιακό επίπεδο για να αξιολογήσει και να εγκρίνει προτάσεις υπεράκτιων αιολικών όπως το Star of the South, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Offshore Energy Terry Kallis είπε ότι συνεργάζονται με τις πολιτειακές και ομοσπονδιακές κυβερνήσεις για να δημιουργήσουν ένα.

Είναι ασφαλές να πούμε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το Star of the South, το οποίο θα άλλαζε το παιχνίδι για τη δράση για το κλίμα στη Βικτώρια και παρουσιάζει μια ευκαιρία να δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και να δημιουργηθεί ένας εντελώς νέος τομέας στο Gippsland.

Με την ExxonMobil να ανακοινώνει πρόσφατα την πώληση των υπεράκτιων περιουσιακών στοιχείων φυσικού αερίου της Gippslandκαι το κλείσιμο του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα στο Yallourn διαφαίνεται, η ανάγκη δημιουργίας εναλλακτικών μορφών απασχόλησης στην περιοχή καθώς η Βικτώρια απομακρύνεται από τα ορυκτά καύσιμα είναι τώρα ακόμη πιο επιτακτική.

Εάν η εταιρεία και οι πολιτειακές και ομοσπονδιακές κυβερνήσεις πάρουν όλα τα παπιά τους στη σειρά, το Star of the South θα μπορούσε να ξεκινήσει την κατασκευή έως το 2022, να αρχίσει να παράγει ηλεκτρική ενέργεια έως το 2025, με το αιολικό πάρκο να αναμένεται να παράγει με «πλήρη ισχύ» έως το 2027.

Ενώ είναι νωρίς, το Star of the South αντιπροσωπεύει μια τεράστια ευκαιρία για τη Victoria και την Gippsland: Η Victoria βρίσκεται τώρα στον χάρτη για την υπεράκτια αιολική ενέργεια.

Η διαβούλευση για το έργο βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη σε αυτό το αρχικό στάδιο, πείτε τη γνώμη σας εδώ για να βοηθήσει στη διαμόρφωση του Star of the South.

Η Yes2Renewables θα δώσει μεγάλη προσοχή στο έργο καθώς θα ξεκινούν οι έρευνες του χώρου και θα εμπλακεί θετικά για να διασφαλίσει ότι το ρυθμιστικό πλαίσιο για την υπεράκτια αιολική ενέργεια αντιπροσωπεύει τη βέλτιστη πρακτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Η Victoria στον χάρτη για υπεράκτια αιολική ενέργεια

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ: Γίνετε μέλος της Yes 2 Renewables στις τακτικές συναντήσεις δράσης μας, κάθε Τρίτη 18:00 στον επάνω όροφο στο Friends of the Earth Μελβούρνη

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ: Εγγραφείτε ως ενεργός φίλος του Yes 2 Renewables ή κάντε μια εφάπαξ δωρεά.

Schreibe einen Kommentar