Διαφορά ανάμεσα σε ένα ημι-φορτηγό και ένα ημιρυμουλκούμενο;

1
Διαφορά ανάμεσα σε ένα ημι-φορτηγό και ένα ημιρυμουλκούμενο;

Όσον αφορά τη μεταφορά εμπορευμάτων, ο τύπος του οχήματος που χρησιμοποιείται κάνει τη διαφορά. Τούτου λεχθέντος, τα περισσότερα είδη αποστέλλονται με ημιφορτηγά και ημιρυμουλκούμενα. Ο συνδυασμός των δύο ονομάζεται συχνά 18τροχο ή τρακτέρ-ρυμουλκούμενο. Ωστόσο, ενώ αυτά τα δύο κομμάτια είναι συχνά μαζί, υπάρχουν αρκετές μοναδικές διαφορές. Λοιπόν, ας βουτήξουμε και ας συγκρίνουμε ημι-φορτηγά έναντι ημιρυμουλκούμενων.

Τι είναι ένα ημι-φορτηγό;

Ένα ημι-φορτηγό είναι το πραγματικό όχημα που ρυμουλκεί το ρυμουλκούμενο. Το φορτηγό έχει κινητήρα και μπορεί να οδηγηθεί με ή χωρίς συνδεδεμένο ρυμουλκούμενο. Συνήθως, υπάρχει η ίδια η καμπίνα και μια επέκταση που συγκρατεί το τρέιλερ. Τα ημιφορτηγά συνήθως έχουν τέσσερις ή έξι τροχούς, ανάλογα με το μέγεθός τους. Οι οδηγοί φορτηγών μπορούν να χρησιμοποιήσουν έναν από τους διάφορους τύπους ημι-φορτηγών, όπως:

 • Επίπεδη στέγη ύπνου – Εφόσον οι φορτηγατζήδες βρίσκονται στο δρόμο το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, πρέπει να σταματούν και να ξεκουράζονται περιστασιακά. Οι καμπίνες ύπνου έχουν ένα τμήμα με κρεβάτι, έτσι οι οδηγοί δεν χρειάζεται να νοικιάσουν δωμάτιο. Οι στρωτήρες επίπεδης οροφής έχουν το λιγότερο χώρο για το κεφάλι και το τμήμα του κρεβατιού είναι αρκετά βασικό.
 • Υπνοδωμάτιο μεσαίας οροφής – Αυτό το μοντέλο είναι λίγο ψηλότερο από ένα φορτηγό με επίπεδη οροφή και διαθέτει μερικές επιπλέον ανέσεις μέσα στο χώρο του κρεβατιού.
 • Υπνοδωμάτιο με υπερυψωμένη στέγη – Αυτά τα φορτηγά είναι τα πιο εξυπηρετικά επειδή ο οδηγός μπορεί να σταθεί όρθιος μέσα στην καμπίνα και οι χώροι ύπνου έχουν τον περισσότερο χώρο. Συνήθως, οι ανυψωμένες στρωτήρες οροφής χρησιμοποιούνται για φορτηγά μεγάλων αποστάσεων για εξοικονόμηση κόστους διαμονής.
 • Ταξί ημέρας – Τα φορτηγά που δεν πραγματοποιούν ολονύχτια ταξίδια δεν χρειάζονται χώρο ύπνου. Έτσι, οι ημερήσιες καμπίνες δεν έχουν επιπλέον χώρο για να ξεκουραστεί ο οδηγός.

Τι είναι το Semi-Trailer;

Ένα ημιρυμουλκούμενο είναι το τμήμα ενός 18τροχου που μεταφέρει όλο το περιεχόμενο. Συνήθως, ένα ημιρυμουλκούμενο αποτελείται από ένα τυπικό εμπορευματοκιβώτιο αποστολής, αλλά υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τύποι ρυμουλκούμενων. Σε αντίθεση με ένα ημι-φορτηγό, το τρέιλερ δεν μπορεί να κινηθεί μόνο του. Όταν δεν είναι συνδεδεμένο σε όχημα, το ρυμουλκούμενο θα κάθεται στα μπροστινά πόδια έτσι ώστε να μην αναποδογυρίζει.

Ακολουθεί μια σύνοψη των διαφορετικών τύπων ημιρυμουλκούμενων που χρησιμοποιούνται:

 • Τρέιλερ Lowboy – Αυτό το μοντέλο έχει μια επίπεδη επιφάνεια που κάθεται κάτω από τους τροχούς. Ο σκοπός ενός τρέιλερ lowboy είναι να μεταφέρει πολύ ψηλό εξοπλισμό που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα εκκένωσης.
 • Reefer Trailer – Reefer είναι ένας αργκός όρος για „ψυγείο“. Αυτά τα ρυμουλκούμενα μεταφέρουν κρύα τρόφιμα και άλλα αντικείμενα που πρέπει να ψύχονται κατά τη μεταφορά.
 • Τρέιλερ Conestoga – Αυτά τα ρυμουλκούμενα διακρίνονται για το σύστημα μουσαμά τους που μπορεί να εκτείνεται σε όλο το μήκος του κρεβατιού.
 • Dry Van Trailer – Αυτό το μοντέλο είναι η τυπική επιλογή για φορτηγατζήδες, καθώς χρησιμοποιεί κοντέινερ για τη μεταφορά εμπορευμάτων.
 • Αφαιρούμενο τρέιλερ Gooseneck – Τα τρέιλερ RNG είναι παρόμοια με τα μοντέλα lowboy, αλλά διαθέτουν επίσης αφαιρούμενο λαιμό χήνας για ευκολότερη προσάρτησή τους σε ημι-φορτηγό.
 • Stretch Double Drop Trailer – Αυτό το ρυμουλκούμενο μπορεί να επεκταθεί όσο χρειάζεται για να μεταφέρει εξοπλισμό μεγάλου μεγέθους
 • Ρυμουλκούμενο πολλαπλών αυτοκινήτων – Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτό το ρυμουλκούμενο έχει πολλά αυτοκίνητα συνδεδεμένα για να μεταφέρουν περισσότερα φορτία ταυτόχρονα.
 • Sidekit Trailer – Αυτό είναι ένα υπαίθριο τρέιλερ με κόντρα πλακέ ή μεταλλικές πλευρές για να συγκρατήσει το περιεχόμενο. Τα τρέιλερ Sidekit έχουν επίσης μεταλλικές καμάρες για την τοποθέτηση μουσαμάδων ή καλυμμάτων από καμβά.

Ποια επιλογή είναι η καλύτερη για τις ανάγκες σας;

Με τόσους πολλούς διαθέσιμους τύπους ρυμουλκούμενων, μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιορίσετε το κατάλληλο για τις ανάγκες μεταφοράς σας. Ακολουθούν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν προσλάβετε μια υπηρεσία μεταφοράς φορτηγών:

 • Καιρός – Εάν το φορτίο σας χρειάζεται προστασία από τη βροχή, το χιόνι και άλλα στοιχεία, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα κλειστό τρέιλερ εάν είναι δυνατόν. Αυτή η επιλογή λειτουργεί επίσης καλά για την πρόληψη συμβάντων που σχετίζονται με τον άνεμο.
 • Μέγεθος – Ο υπερμεγέθης εξοπλισμός και τα μηχανήματα δεν χωράνε σε ένα τυπικό φορτηγό ξηρού φορτίου. Αντ ‚αυτού, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα μοντέλο επίπεδης κλίνης ή lowboy. Επίσης, λάβετε υπόψη ότι τα μεγάλα κομμάτια συνήθως χρειάζονται περιπολικά για να φέρουν πινακίδες και να ελέγξουν για ζητήματα εκκαθάρισης.
 • Εδαφος – Τα τρέιλερ Lowboy και drop λειτουργούν μόνο σε επίπεδες επιφάνειες. Επομένως, εάν χρειάζεται να μεταφέρετε φορτίο σε ανώμαλο έδαφος, θα πρέπει να μεταβείτε σε ένα φορτηγό με επίπεδη επιφάνεια ή στεγνό φορτηγό, εάν είναι δυνατόν.
 • Περιεχόμενα – Εάν μεταφέρετε εμπορεύματα ψύξης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα τρέιλερ για να βεβαιωθείτε ότι φθάνουν στην κατάλληλη θερμοκρασία.

Αποκτήστε τις υπηρεσίες φορτηγών σας από την Osage Trucking

Ανεξάρτητα από το τι μεταφέρετε, πρέπει να συνεργαστείτε με μια υπηρεσία μεταφοράς φορτηγών που μπορείτε να εμπιστευτείτε. Στην Osage Trucking, δραστηριοποιούμαστε εδώ και δεκαετίες, επομένως κατανοούμε τι χρειάζεται για να μεταφέρετε το φορτίο σας από το σημείο Α στο σημείο Β. Καλέστε μας σήμερα για να δείτε ποιες επιλογές είναι διαθέσιμες. Δραστηριοποιούμαστε στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά και ειδικευόμαστε στον βαρύ εξοπλισμό.

Κατηγοριοποιούνται σε: Υπηρεσίες έλξης

Schreibe einen Kommentar