Επενδύσεις σε ακίνητα στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης 2022

Επενδύσεις σε ακίνητα στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης 2022

Januar 24, 2023 0 Von admin

Είναι γνωστό ότι η επένδυση σε ακίνητα στο κέντρο οποιασδήποτε πόλης στον κόσμο είναι η πιο ωφέλιμη και ωφέλιμη, ειδικά αν μιλάμε για τον ξένο επενδυτή που έχει εμπειρία, όσο βαθιά κι αν είναι, δεν θα ισοδυναμεί με την εμπειρία του τον τοπικό επενδυτή από τη χώρα.

Η Κωνσταντινούπολη είναι μια ποικιλόμορφη, μεγάλη και ταχέως αναπτυσσόμενη πόλη, έτσι ώστε ένας μεγάλος αριθμός αρχικών πολιτών της δεν επισκέφτηκε όλους τους τομείς της και δεν είχε την ευκαιρία να εξοικειωθεί με τους 39 δήμους της, 25 εκ των οποίων περιλαμβάνουν το ευρωπαϊκό τμήμα της Κωνσταντινούπολης , και οι υπόλοιποι 14 δήμοι βρίσκονται στο ασιατικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης.

Ποιο είναι λοιπόν το πραγματικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης για επενδύσεις;
Πώς μπορεί ένας ξένος επενδυτής να επιλέξει σωστά το επενδυτικό του ακίνητο στο κέντρο;

Τη στιγμή της συγγραφής αυτού του άρθρου, οι τιμές των νέων επενδυτικών ακινήτων στους πύργους του Σισλί, για παράδειγμα, ξεκινούν από περίπου 260.000 $. Πρέπει ένας ξένος επενδυτής να έχει αυτό το ποσό για να κάνει μια επιτυχημένη επένδυση στην Κωνσταντινούπολη;

Ας ξεκινήσουμε αμέσως μιλώντας για το κατάλληλο κέντρο της Κωνσταντινούπολης για επένδυση:

Αν ρωτούσαμε οποιονδήποτε ξένο επενδυτή με καλό υπόβαθρο για την Κωνσταντινούπολη ποιο είναι το κέντρο της Κωνσταντινούπολης, θα απαντούσε απευθείας στις περιοχές Beyoglu που περιλαμβάνουν την πλατεία Ταξίμ και την Μπεσίκτας όπου βρίσκεται το παλάτι Dolmabahce και την περιοχή Levent και Sisli που περιλαμβάνει το Nisantasi και το ψηλούς πύργους και Maslak όπου η περιοχή της κοιλάδας της Κωνσταντινούπολης και το Maslak προβάλλουν με θέα στα δάση του Βελιγραδίου και του Βοσπόρου.

Και αν ρωτήσουμε για το ασιατικό τμήμα, η απάντηση θα είναι στο Kadikoy, το Uskudar και το Beykoz, με θέα στον Βόσπορο.

Και αυτή η απάντηση είναι σωστή, και μπορούμε να την ονομάσουμε το κύριο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, αλλά σήμερα, με την άνοδο των τιμών των ακινήτων και το κόστος κατασκευής, η ελάχιστη επένδυση που απαιτείται σε αυτούς τους τομείς είναι περίπου 260.000 $ για ένα υπνοδωμάτιο και ένα χολ. και αν θέλουμε να μιλήσουμε για το ελαφρώς υψηλότερο επίπεδο ακινήτων στις ίδιες περιοχές, μπορούμε να πούμε ότι χρειαζόμαστε 450.000 $ για να αποκτήσουμε ένα ακίνητο ενός υπνοδωματίου σε μια στρατηγική, κεντρική τοποθεσία σε ένα σύγχρονο συγκρότημα πλήρους εξυπηρέτησης.

Αλλά αν θέλουμε να μιλήσουμε για ένα ακίνητο υψηλού επιπέδου, μιλάμε για 650 χιλιάδες δολάρια, και τέλος αν μιλάμε για Μπεσίκτας και άμεση θέα στον Βόσπορο για ένα σχετικά νέο ακίνητο, μιλάμε για σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια (σύμφωνα με τις διαθέσιμες προσφορές).

Αυτές οι τιμές δεν είναι προσφορές που προσφέρουμε μέχρι να κριθούν ως κατάλληλες ή υψηλές, αλλά οι πραγματικές τιμές της αγοράς.

Έτσι, οι τιμές στο παραδοσιακό κέντρο της Κωνσταντινούπολης σήμερα δεν ταιριάζουν σε μια μεγάλη κατηγορία μεσαίων επενδυτών.Εδώ ρωτάμε, είναι η επένδυση στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης σήμερα κατάλληλη μόνο για μεγάλους επενδυτές με υψηλούς προϋπολογισμούς;

Αρχικά, μπορούμε να πούμε ότι οι παραδοσιακές περιοχές του κέντρου ταξινομήθηκαν ως κεντρικές επειδή έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
+ Βρίσκεται κοντά στις τουριστικές περιοχές και στα στενά του Βοσπόρου και ως εκ τούτου η ζήτηση είναι μεγάλη για την τουριστική ενοικίαση και αργότερα μεταπώλησή του.
+ Ολοκληρωμένες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδευτικών, ιατρικών, υπηρεσιών και κέντρων ψυχαγωγίας που είναι εύκολα προσβάσιμα.
+ Υψηλό επίπεδο κοινωνικής ζωής, είτε από πλευράς συγκροτημάτων κατοικιών, υπηρεσιών και πλεονεκτημάτων, είτε μέσω των γύρω αγορών.

Όλοι αυτοί οι λόγοι καθιστούν το ακίνητο στο παραδοσιακό κέντρο της Κωνσταντινούπολης μια επιτυχημένη επένδυση, καθώς δεν χάνει την αξία του και οι αποδόσεις του αυξάνονται συνεχώς.
Αλλά σήμερα, με την επέκταση του χάρτη μεταφορών, την ποικιλομορφία του και την υψηλή του απόδοση σε οποιαδήποτε ώρα αιχμής της ημέρας ή της νύχτας, μπορούμε να βρούμε επιτυχημένες επενδύσεις σε κεντρικά ακίνητα με πλεονεκτήματα ελαφρώς λιγότερα από τις παραδοσιακές κεντρικές περιοχές, αλλά με περισσότερα κατάλληλοι προϋπολογισμοί ξεκινώντας από 130 χιλιάδες δολάρια για ένα δωμάτιο και μια αίθουσα;

Πριν από 15 χρόνια απαιτούσε πρόσβαση από μια συνοικία Σισλί Κεντρική στα δυτικά της Κωνσταντινούπολης, η περιοχή Büyükçekmece, η οποία απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα, περισσότερο από δύο ώρες λόγω της έλλειψης μέσων μεταφοράς και του γεγονότος ότι οι δρόμοι δεν είναι ασφαλτοστρωμένοι με τη σημερινή μορφή. Σήμερα, αυτή η ίδια απόσταση μπορεί να καλυφθεί μέσα σε 55 λεπτά με το metrobus.

Με τον ίδιο τρόπο, η ύπαρξη νέων και γρήγορων γραμμών μετρό και τραμ έκανε εύκολη την πρόσβαση στις κεντρικές περιοχές και αυτό ακριβώς θέλει ο ενοικιαστής που εργάζεται σε κεντρική περιοχή, όπου δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά το ενοίκιο, όπως το Nisantasi ή το Levent. , αλλά μπορούν να αντέξουν οικονομικά το ενοίκιο στις περιοχές επέκτασης του κέντρου, όπως το Kagithane, το Τοπ Καπί και το Eyup Ma. Εφόσον υπάρχουν γρήγορα μεταφορικά μέσα, όσο κόσμο κι αν είναι, μπορούν να σας μεταφέρουν στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης μέσα σε λίγα λεπτά.

Επίσης, για παράδειγμα, ένα έργο στην περιοχή Τοπ Καπί δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν είναι το κέντρο της Κωνσταντινούπολης εφόσον βρίσκεται:
+ Κοντά στο τραμ Fay, μέσω του οποίου μπορείτε να φτάσετε στο Sultanahmet σε λιγότερο από 15 λεπτά
+ Κοντά στο μετρό που σας μεταφέρει στην πλατεία Ταξίμ μέσα σε 20 λεπτά
+ Κοντά στο metrobus που σας συνδέει με την ασιατική Κωνσταντινούπολη μέσα σε 30 λεπτά

Ταυτόχρονα, όλες οι εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές και ιατρικές υπηρεσίες βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.
Επίσης, ορισμένα έργα στο Kagithane και το Eyup έχουν μεγάλα πλεονεκτήματα κοντά στις συγκοινωνίες που διευκολύνουν την πρόσβαση στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης μέσα σε λίγα λεπτά και μπορούν να θεωρηθούν επέκταση του κέντρου της Κωνσταντινούπολης σε τιμές χαμηλότερες από τις τιμές του κέντρου.

Πώς μπορεί ένας ξένος επενδυτής να επιλέξει σωστά το επενδυτικό του ακίνητο στο κέντρο;

Όπως εξηγήσαμε νωρίτερα, το παραδοσιακό κέντρο της Κωνσταντινούπολης είναι η βάση για επενδύσεις σε ακίνητα, αλλά η ανάπτυξη της υποδομής μεταφορών στην Κωνσταντινούπολη έχει φέρει τις γύρω περιοχές πιο κοντά στο κέντρο, επομένως έχουμε τα εξής:
+ Εάν ο επενδυτής έχει επαρκή προϋπολογισμό για να αποκτήσει ένα επενδυτικό ακίνητο στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, μπορούμε να τον καθοδηγήσουμε στα καλύτερα έργα κατάλληλα για το αίτημά του.
+ Αν όμως έχει μπάτζετ κάτω των 260 χιλιάδων δολαρίων, μπορούμε να τον καθοδηγήσουμε στους τομείς που αντιπροσωπεύουν την επέκταση του κέντρου και είναι ταυτόχρονα επένδυση για χάρη κάποιων έργων σε αυτά.

Τονίζουμε πάντα την ιδέα ότι το καλύτερο ακίνητο δεν είναι απαραίτητα το φθηνότερο ακίνητο, και αυτό είναι ένα λάθος που κάνουν πολλοί ξένοι επενδυτές όταν επιλέγουν φθηνά ακίνητα στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, καθώς δεν επιτυγχάνουν υψηλή απόδοση ενοικίασης ένα χέρι, και το πιο σημαντικό, η μεταπώλησή του είναι δύσκολη και συχνά προκαλεί απώλεια κεφαλαίου.

Μπορείτε να αποφύγετε αυτόν τον κίνδυνο βασιζόμενοι σε έναν έμπειρο σύμβουλο ακινήτων στην αγορά ακινήτων, ο οποίος μπορεί να παρέχει δωρεάν συμβουλές βασισμένες στη μακρόχρονη εμπειρία στον τομέα των ακινήτων.

Διαβάστε επίσης: