Η Timed Auction φέρνει αγοραστές για τον εργολάβο της περιοχής του Σακραμέντο, Jim Dobbas Inc.

0
Η Timed Auction φέρνει αγοραστές για τον εργολάβο της περιοχής του Σακραμέντο, Jim Dobbas Inc.

Ο Don Dobbas ήταν πιο εξοικειωμένος με το κλασικό στυλ δημοπρασίας. Ο πρόεδρος της Jim Dobbas Inc., ένας πολύ γνωστός και σεβαστός εργολάβος βαρέως εξοπλισμού της περιοχής του Σακραμέντο, ο οποίος ειδικεύεται στις ανταποκρίσεις έκτακτης ανάγκης σε εκτροχιασμό τρένων μεταξύ άλλων εργασιών, παρευρέθηκε σε εκδηλώσεις δημοπρασιών Ritchie Bros. για χρόνια με τον πατέρα του (Jim). Ήταν συνηθισμένος να ζει δημοπρασίες, πλειοδότες στο θέατρο ή έξω στην αυλή, να απαριθμεί καταλόγους που είχαν ανεβεί στον αέρα κ.λπ.

Έτσι, όταν ο Don αποφάσισε ότι ήταν καιρός να πουλήσει εξοπλισμό σε πλήρη διασπορά με την Ritchie Bros., δεν περίμενε να χρησιμοποιήσει το σύστημα Timed Auction. Στην πραγματικότητα, η ιδέα χρειάστηκε λίγη εξοικείωση.

«Ήταν διαφορετική η Timed Auction; Ναί. Μου άρεσε; Ναί!‘

Χρονομετρημένες δημοπρασίες είναι ένα αυτοματοποιημένο σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής προσφορών όπου κάθε είδος κλείνει σε κλιμακωτούς χρόνους κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας. Καθώς έρχονται οι προσφορές, δίνεται επιπλέον χρόνος (δύο λεπτά) σε όλους τους πλειοδότες για να κάνουν άλλη προσφορά. Επειδή είναι ανεπιφύλακτα, τελικά κάθε είδος πωλείται στον πλειοδότη όταν τελικά το είδος κλείνει.

«Αυτό που μου αρέσει σε αυτό είναι ότι δίνει στους πλειοδότες περισσότερες ευκαιρίες να υποβάλουν προσφορές και περισσότερο χρόνο για να λάβουν αποφάσεις», είπε ο Ντον μετά την επιτυχημένη εκποίηση του Σακραμέντο στις 9 Ιουνίου. „Τι γίνεται αν ένας πλειοδότης χρειαστεί να μιλήσει με τον ιδιοκτήτη ή τον συνεργάτη του και να ρωτήσει „Μπορώ να ξοδέψω τόσα πολλά;“ Τους δίνει επιπλέον δύο λεπτά. Σε μια ζωντανή δημοπρασία δεν έχεις πάντα αυτή την πολυτέλεια».

Ο Ντον λέει ότι περισσότερος χρόνος για τους πλειοδότες μπορεί να σημαίνει καλύτερες αποδόσεις για πωλητές σαν αυτόν.

«Πιστεύω ότι η χρονομετρημένη δημοπρασία πήγε πολύ καλά – έδωσε στους πλειοδότες την ευκαιρία να συνεχίσουν λίγο περισσότερο, περισσότερο χρόνο για να πάρουν το προϊόν σε σύγκριση με τον υπεύθυνο δημοπρασίας, όπου ίσως κινούνται πολύ γρήγορα. Πιστεύω ότι βοήθησε πραγματικά το ότι οι πλειοδότες έχουν περισσότερο χρόνο και ο πωλητής να έχει καλύτερες αποδόσεις.»

Jim and Don Dobbas του εργολάβου κατασκευής Jim Dobbas Inc.

Όλη η δουλειά που οδηγεί στη μεγάλη μέρα

Το πακέτο αποστολής του Don έλαβε μια ισχυρή ώθηση πριν από τη δημοπρασία χρησιμοποιώντας τη Ritchie Bros. πλήρης παγκόσμια δύναμη μάρκετινγκ, τόσο στο έδαφος όσο και στον ψηφιακό χώρο.

Η Jim Dobbas Inc. πούλησε πάνω από 250 κομμάτια βαρέως εξοπλισμού και εξαρτημάτων. Το πακέτο αποστολής του Don με εκσκαφείς κορυφαίας ποιότητας, φορτωτές, βαρέα φορτηγά, ρυμουλκούμενα και άλλα ήταν το αποκορύφωμα της δημοπρασίας. Οι διαδικτυακοί αγοραστές ξεχύθηκαν από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και του Καναδά. Η συντριπτική πλειοψηφία των προσφερόντων ήταν από την Καλιφόρνια και τα κοντινά Αϊντάχο και Αριζόνα.

«Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας», είπε ο Ντον. «Ένιωσα ότι η Ritchie Bros. έκανε πολύ καλή δουλειά στο μάρκετινγκ και στη δημοσιοποίηση των πληροφοριών σχετικά με τις εκπτώσεις, το σκηνοθετώντας τις για τις φωτογραφίες και τα φυλλάδια – το ίδιο πράγμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον ιστότοπο. Ήταν μια εξαιρετική δουλειά όσον αφορά τη δημοσιότητα.

«Ήταν συναισθηματικά κουραστικό. Όλη η προετοιμασία που οδηγεί σε αυτό, ετοιμάζοντας τα πάντα. Απλώς είχα ξοδευτεί συναισθηματικά μέχρι το τέλος του. Πήραμε λίγη σαμπάνια στο γραφείο εκείνη την ημέρα όταν τελείωσε η πώληση και μετά πήγαμε για ένα ωραίο δείπνο εκείνο το βράδυ.»

Πουλήστε τον εξοπλισμό μου

Schreibe einen Kommentar