Ιστολόγιο SHSSP23 TA – Εβδομάδα 1

Ιστολόγιο SHSSP23 TA – Εβδομάδα 1

März 18, 2023 0 Von admin

Η αναμονή τελείωσε επιτέλους! Το Σάββατο ήταν όταν το προσωπικό του Προγράμματος Σπουδών στο Νότιο Ημισφαίριο (SHSPP23) πήρε το μπαλάκι καθώς οι συμμετέχοντες έφτασαν στην πανεπιστημιούπολη Mawson Lakes, έκαναν check-in στο ξενοδοχείο, εγγράφηκαν και έλαβαν τα εμπορεύματά τους. Αυτή ήταν μια συναρπαστική στιγμή για όλους μας καθώς έπρεπε να συναντηθούμε και να παρουσιάσουμε τους συμμετέχοντες αυτοπροσώπως.

Την Κυριακή, το προσωπικό του Διεθνούς Διαστημικού Πανεπιστημίου (ISU) παρουσιάστηκε στους συμμετέχοντες και ακολούθησε ο συνδιευθυντής του SHSSP23 Goktug Karacalioglu και ο εμπειρογνώμονας πληροφορικής μας David κάνοντας μια ξενάγηση στην πανεπιστημιούπολη, δείχνοντάς μας γύρω από όλα τα κτίρια, τη βιβλιοθήκη, την περιοχή μελέτης , γήπεδα μπάσκετ και γυμναστήριο.

Η Δευτέρα ήταν η πιο συναρπαστική μέρα, καθώς είχε την τελετή έναρξης με όλους ντυμένους με τα ρούχα ή τα επίσημα ρούχα της χώρας τους και είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν πίσω από τη σημαία του έθνους τους. Πολλοί γνώστες της διαστημικής βιομηχανίας, της άμυνας και της κυβέρνησης έκαναν την εμφάνισή τους για να τιμήσουν την τελετή.

Αργότερα, κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν βασικές διαλέξεις, εργαστήρια και τους δόθηκε η εργασία να κατασκευάσουν μια μηχανή Rube Goldberg, η οποία είναι μια μηχανή τύπου αλυσιδωτής αντίδρασης που σχεδιάστηκε σκόπιμα για να εκτελεί μια απλή εργασία με έμμεσο και υπερβολικά περίπλοκο τρόπο. Σε αυτό το έργο δημιουργίας ομάδας, οι συμμετέχοντες έπρεπε να επιλέξουν ηγέτες εντός των υποομάδων τους, να επικοινωνήσουν καλά με άλλα μέλη της ομάδας και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να κατασκευάσουν μια μηχανή που να είναι ταυτόχρονα αποτελεσματική και αποδοτική. Ο συνολικός στόχος αυτής της άσκησης ήταν να αποκτήσουν οι μαθητές τη συνήθεια να εργάζονται σε ομαδικό περιβάλλον για να αναδείξουν το καλύτερο για την τελική τους παρουσίαση TP.