Ιστολόγιο SHSSP23 TA – Εβδομάδα 2

Ιστολόγιο SHSSP23 TA – Εβδομάδα 2

März 18, 2023 0 Von admin

Χαιρετίσματα!

Με μεγάλη χαρά σας καθοδηγούμε στη δεύτερη εβδομάδα του προγράμματος SHSSP23, το οποίο ήταν γεμάτο με διαλέξεις, εκδηλώσεις, εργαστήρια και συνεδρίες Team Project, καθώς και άφθονη διασκέδαση!
Στην αρχή της εβδομάδας, η ατμόσφαιρα διαμορφώθηκε από φανταστικές βασικές διαλέξεις, που παραδόθηκαν από αφοσιωμένους και καταρτισμένους εκπαιδευτές της ISU. Δύο από αυτούς, ο Scott Madry και ο John Connolly, όχι μόνο παρέδωσαν συναρπαστικές διαλέξεις, αλλά παρείχαν επίσης μια γεύση από τα προαιρετικά εργαστήριά τους που αφορούσαν τη διαστημική μηχανική, την επιστήμη του διαστήματος και τις διαστημικές εφαρμογές.

Τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού Rube Goldberg και η ομάδα N.6 αναδείχθηκε νικήτρια. Οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν επίσης την πρώτη τους συνεδρία εργαστηρίου, κατασκευάζοντας μπαλόνια και πυραύλους, που πρόκειται να εκτοξευθούν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια οξυδερκή ομιλία αστροναύτη, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με τη ζωή και την εργασία στο διάστημα. Επιπλέον, απολαύσαμε μια ευχάριστη βραδιά την Ημέρα της Αυστραλίας, με μπάρμπεκιου και συναρπαστικές συζητήσεις.

Καθ‘ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, οι μαθητές έδωσαν την πρώτη τους εξέταση, ένα διαθεματικό κουίζ, το οποίο κύλησε ομαλά. Για να γιορτάσουν, όλοι συμμετείχαν στη δεύτερη πολιτιστική βραδιά, όπου χώρες όπως η Ινδία, η Γερμανία, η Νότια Κορέα, η Πορτογαλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιταλία και η Κένυα παρουσίασαν τους πολιτισμούς τους. Ήταν η πρώτη φορά που η νεοσύστατη διαστημική μπάντα μας ερμήνευσε πολλά τραγούδια μαζί. Οι παραστάσεις ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να αναδειχθεί η ποικιλομορφία του προγράμματος και να έρθουν όλοι μαζί.

Το Σαββατοκύριακο ήταν επίσης φανταστικό! Το Σάββατο, οι μαθητές που συμμετείχαν στο εργαστήριο πυραύλων εκτόξευσαν τους πυραύλους τους, με τις ομάδες Synchronicity-42 και Sharky να βγαίνουν στην κορυφή. Εκείνη την ημέρα γιορτάσαμε και τα γενέθλια της Francesca! Την Κυριακή, ταξιδέψαμε σε άλλη τοποθεσία για την εκτόξευση του μπαλονιού, η οποία ήταν συναρπαστική καθώς εκτοξεύσαμε το μπαλόνι, επισυνάψαμε ωφέλιμα φορτία και το παρακολουθήσαμε καθώς έφτασε σε υψόμετρο 35 χιλιομέτρων πριν από την έκρηξη. Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για τους μαθητές να εφαρμόσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που έμαθαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας σε ένα πρακτικό περιβάλλον.

Συνολικά, αυτή η εβδομάδα ήταν έντονη αλλά και ικανοποιητική και γεμάτη με αξέχαστες στιγμές. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε σε αυτό το πρόγραμμα και βοηθούμε τους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν το συναρπαστικό πεδίο του διαστήματος.
Ευχαριστω για την προσοχη σας. Ανυπομονούμε να πηδήξουμε στην επόμενη εβδομάδα και να μοιραστούμε περισσότερες ξεχωριστές στιγμές μαζί σας!

Νικητές του Rube Goldberg μαζί με τους σκηνοθέτες του SHSSP23
Οι συμμετέχοντες απολαμβάνουν το Rocket Workshop με επικεφαλής τον John Connolly
Στρατοσφαιρική εκτόξευση μπαλονιού