Ιστολόγιο SHSSP23 TA – Εβδομάδα 3

Ιστολόγιο SHSSP23 TA – Εβδομάδα 3

März 17, 2023 0 Von admin

Εδώ είμαστε – άλλη μια καταπληκτική εβδομάδα του Προγράμματος Διαστημικών Μελετών του ISU και της UniSA στο Νότιο Ημισφαίριο, SHSSP23 στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας, μας αποχαιρέτησε, αφήνοντας πολλές ζεστές και συναρπαστικές αναμνήσεις. Είναι απλά απίστευτο πόσο γρήγορα κυλάει ο χρόνος, κι όμως, παραδόξως, νιώθουμε σαν να περάσαμε όχι μια εβδομάδα αλλά ολόκληρο τον μήνα ο ένας στην παρέα του άλλου! Αυτή η εβδομάδα ήταν ξεχωριστή από πολλές απόψεις, πλούσια σε εμπειρίες, συναισθήματα και γεγονότα. Ήταν μια εβδομάδα ευδαιμονίας, εξερεύνησης, θαύματος και δημιουργικότητας.

Η εβδομάδα ξεκίνησε με ένα ταξίδι με λεωφορείο στην πόλη της Αδελαΐδας, όπου οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν το Κέντρο Καινοτομίας & Συνεργασίας και άκουσαν μια διάλεξη για τον Άρη και την κατοικησιμότητα του από την καθηγήτρια Graziella Caprarelli. Στη συνέχεια εξερεύνησαν το Μουσείο Ανακάλυψης, βλέποντας μια συναρπαστική έκθεση για το ανθρώπινο σώμα και τις μελλοντικές τεχνολογίες. Το απόγευμα, όλοι επισκέφτηκαν το Andy Thomas Space Resources Center για να μάθουν για την επιστήμη του διαστήματος, τα σεληνιακά ρομπότ και τις τοπικές πρωτοβουλίες ρομποτικής. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με ένα πάνελ Διαστημικής Επιχειρηματικότητας με επικεφαλής τον Tom Walker και τον καθηγητή Walter Peeters, στο οποίο συμμετείχαν διαδικτυακά.

Η μέρα 2 ήταν γεμάτη με εκπαιδευτικές δραστηριότητες, ξεκινώντας με τρεις βασικές διαλέξεις για οικονομικά ζητήματα και τεχνικές νέων διαστημικών έργων από τον Christian Thaler-Wolski, Αστροβιολογία από τον Charley Lineweaver και Industrial Impacts on Lunar Heritage από την Dr. Alice Gorman. Το απόγευμα, οι συμμετέχοντες που συμμετείχαν στο εργαστήριο μπαλονιών είχαν μια γρήγορη συνεδρία ενημέρωσης. Στη συνέχεια, η κοόρτη χωρίστηκε σε 3 ομάδες, η καθεμία παρακολουθώντας ένα διαφορετικό εργαστήριο: Διαστημικός Τουρισμός με τον Michael Davis, A Leaders Manifesto με τον Daniele Dallari και μια επίσκεψη στο πλανητάριο UniSA.

Η 3η μέρα ήταν ελαφρώς διαφορετική από την προηγούμενη αφού ήταν η τελευταία μέρα της σειράς διαλέξεων του πυρήνα και η ημέρα πριν από τη μεγάλη εξέταση! Αφού άκουσαν 3 φανταστικές διαλέξεις για τις Τηλεπικοινωνίες από τον καθηγητή William Cowley, τη Διεθνή Διαστημική Συνεργασία του Δρ. Francois Spiero και τη Διαστημική Ηθική του Δρ. Sunil Savur, οι συμμετέχοντες πανηγύρισαν και πήραν μια συναισθηματική ώθηση πριν από τις πρόβες των εξετάσεων.

Η μέρα 4 ήταν ένα πραγματικό τρενάκι! Το πρωί, οι μαθητές παρακολούθησαν το κουίζ των εξετάσεων και τη διεπιστημονική τους έκθεση, η οποία κύλησε ομαλά. Το απόγευμα, παρακολούθησαν μια ομιλία για την αρχιτεκτονική του διαστήματος από τον Brent Sherwood από την Blue Origin και χωρίστηκαν σε ομάδες για συνεδρίες TP. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με μια προκλητική δημόσια διάλεξη κοσμολογίας, όπου οι συμμετέχοντες εξερεύνησαν την ιδέα των πολυσύμπανων και συζήτησαν τον ορισμό του «τίποτα».

Η ημέρα 5 ήταν μια μέρα συνεχούς εργασίας και δικτύωσης στο TP, ακολουθούμενη από μια συνομιλία με τοπικούς αποφοίτους της ISU. Η εβδομάδα κορυφώθηκε με ένα φανταστικό Σάββατο με ένα συνέδριο αποφοίτων που διοργανώθηκε με τη βοήθεια του καταπληκτικού μας TA, Frank Papa, και μια διαστημική μεταμφίεση όπου 16 άτομα και 5 ομάδες διαγωνίστηκαν για ένα βραβείο και για τις καρδιές του κοινού μας.

Συνοψίζοντας, αυτή η εβδομάδα ήταν ένας συνδυασμός πολυάσχολων προγραμμάτων και συναρπαστικών εμπειριών, που χαρακτηρίστηκαν από μια σειρά συναισθημάτων. Οι συμμετέχοντες είχαν πολλές ευκαιρίες να ενισχύσουν τις σχέσεις τους μεταξύ τους και να συνεργαστούν πιο αποτελεσματικά, αποκτώντας μια βαθύτερη κατανόηση του τι χρειάζεται για να πετύχει κανείς ως ομάδα. Κοιτάζοντας μπροστά, όλοι ανυπομονούν για το επόμενο κεφάλαιο του ταξιδιού – Εβδομάδα 4. Ας δούμε τι θα φέρει!