Λεπτομέρειες φυλής σκυλιών Silken Windhound

1
Λεπτομέρειες φυλής σκυλιών Silken Windhound

Γενικές πληροφορίες

Όνομα σκύλου Silken Windhound
Αλλα ονόματα Μετάξινος
Επιστημονικό όνομα Canis lupus familiaris
Τύπος φυλής Κυνηγόσκυλο
Ομάδα Sighthound
Φυλή για Κυνήγι
Εξαφανισμένος Οχι
Χώρα προέλευσης Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ)

Φυσικό και Μέγεθος

Μέγεθος Μεσαίο
Ελάχιστη διάρκεια ζωής 14
Μέγιστη διάρκεια ζωής 20
Ελάχιστο Ιδανικό Βάρος για άνδρες 12
Μέγιστο ιδανικό βάρος για άνδρες 21
Ελάχιστο Ιδανικό Βάρος για γυναίκες 9
Μέγιστο ιδανικό βάρος για άνδρες 21

Σειρά κατάταξης

Ευφυής Κατάταξη
Εκπαιδευσιμότητα
Παιχνιδιάρικο
Επίπεδο στοργής
Κοινωνικές Ανάγκες
Γαβγίσματα
Ικανότητα φύλακα
Εδαφικός
Στοματικότητα
Ικανότητα προσαρμογής

Χαρακτηριστικά

Ιδιοσυγκρασία Φιλικό, στοργικό, προσαρμόσιμο
Prey Drive Ναί
Μάχης Σκύλος Οχι

Φιλικότητα

Το Silken Windhound που μοιάζει με μια μικρότερη έκδοση του Borzoi είναι μια πολύ αγαπημένη, δραστήρια και χαριτωμένη ράτσα σκύλων. Αυτός ο όμορφος σκύλος είναι ένας μεσαίου μεγέθους σκύλος που έχει την ικανότητα να τρέχει γρήγορα και με χάρη. Έχει ένα απαλό, μεσαίου μήκους παλτό που φαίνεται εντυπωσιακό καθώς και απαλό στην αφή. Απαιτείται εβδομαδιαία περιποίηση για να διατηρείται το τρίχωμα απαλό και μεταξένιο.

Αν ψάχνετε για μια αγαπημένη ράτσα σκύλου που μπορεί να σας αγκαλιάσει σε έναν καναπέ καθώς και να συμμετέχει ενεργά στις τακτικές σας δραστηριότητες, το Silken Windhound είναι ιδανικό για εσάς. Τα πάει καλύτερα σε ένα διαμέρισμα καθώς και σε ένα σπίτι με μεγάλες αυλές και μια αγαπημένη και ζωντανή οικογένεια.

Προέλευση και Ιστορία

Το Silken Windhound δημιουργήθηκε πριν από λίγο καιρό με το μείγμα Borzois και Whippets. Εκτράφηκε όταν ένας κτηνοτρόφος ονόματι Francie Stull ήθελε μια ράτσα που να έχει την εμφάνιση Whippet αλλά και να έχει ένα υπέροχο τρίχωμα όπως το Borzoi. Έτσι στη συνέχεια τα σταύρωσε και τα δύο και έτσι γεννήθηκε το πρώτο Silken Windhound το 1985 και το όνομα δόθηκε το 1998.

Η United Kennel Club αναγνώρισε αυτή τη φυλή ως sighthound το 2011 και η American Kennel Club δεν την έχει αναγνωρίσει ακόμη. Σήμερα η δημοτικότητα αυτής της φυλής έχει αυξηθεί παγκοσμίως και όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Silken Windhound στέκεται κομψά
Silken Windhound στέκεται κομψά.
Πηγή εικόνας: 101DogBreeds.com

Είναι το Silken Windhound φιλικό προς τα παιδιά;

Το Silken Windhound λατρεύει να παίζει με τα παιδιά και να βρίσκεται κοντά τους. Τους κάνουν εξαιρετικό σύντροφο λόγω της παιχνιδιάρικης και ευγενικής φύσης τους. Ωστόσο, συνιστάται στενή επίβλεψη, ώστε να μην υπάρχει σκληρή συμπεριφορά ή ατυχήματα από καμία πλευρά.

Ιδιοσυγκρασία, Προσωπικότητα και Συμπεριφορά

Ιδιοσυγκρασία: Το ταμπεραμέντο του Silken Windhound είναι φιλικό, στοργικό και δραστήριο. Δεν ντρέπονται καθόλου και βολεύονται με κανέναν. Αυτή η ράτσα είναι αγαπημένη και είναι πολύ στοργική με τα μέλη της οικογένειάς της. Του αρέσει να ξαπλώνει στον καναπέ, αλλά λατρεύει επίσης κάποια τακτική άσκηση για το ενεργό σώμα και το μυαλό του.

Προσωπικότητα: Η προσωπικότητα του Silken Windhound είναι χαρούμενη, έξυπνη και ευγενική. Τα πάει καλά σχεδόν με όλους, οπότε αν ψάχνετε για σκύλο φύλακα ή φύλακα, αυτή η ράτσα δεν είναι για εσάς. Δεν μπορείτε να δείτε τη ντροπαλότητα ή την επιθετικότητά του, καθώς είναι μια φιλική και ευγενική φυλή.

Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ: Το Silken Windhound λατρεύει να είναι γύρω από τους ανθρώπους του, οπότε αν δεν του δοθεί ιδιαίτερη προσοχή ή δεν του αφεθεί μόνο του για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να έχει άγχος αποχωρισμού. Έχει επίσης μεγάλη ορμή που μπορεί να οδηγήσει στο κυνήγι μικρών ζώων και πουλιών. Επομένως, να τα παρακολουθείτε πάντα στενά.

Εκπαιδευσιμότητα

Η εκπαίδευση του Silken Windhound δεν είναι δύσκολη δουλειά, καθώς είναι μια έξυπνη και έξυπνη ράτσα που μαθαίνει γρήγορα. Παρόλο που το ανεξάρτητο μυαλό του μπορεί να το πεισματάρει μερικές φορές, βάλτε λοιπόν μια θέση άλφα από μικρή ηλικία, ώστε να ξέρει ποιος είναι ο κύριος.

Ξεκινήστε από τη βασική εκπαίδευση υπακοής και καθώς την κατακτούν, προχωρήστε στην ευκινησία και την προπόνηση. Θα τους κρατήσει ενεργούς και πνευματικά διεγερμένους.

Γεγονότα

 • Το Silken Windhound έχει μεγάλη ταχύτητα, λόγω του οποίου δεν είναι κατάλληλο για μικρά ζώα ή πουλιά στο σπίτι.
 • Το όμορφο παλτό του Silken Windhound είναι κατάλληλο για κάθε είδους καιρό.
Το όμορφο Silken Windhound
Το όμορφο Silken Windhound.
Πηγή εικόνας: Sigil Silken Windhound

Προβλήματα υγείας

Το Silken Windhound είναι μια υγιής φυλή γενικά με μερικά από τα ακόλουθα κοινά προβλήματα υγείας.

 • Σύνδρομο Lotus: Σε αυτά τα σύνδρομα, η γέννα μέσα στη μήτρα έχει τα πίσω άκρα στη θέση του λωτού. Η κύρια αιτία αυτού του συνδρόμου οφείλεται στην έλλειψη των κινήσεων του κουταβιού. Μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην αναπνοή και πολλοί πεθαίνουν πριν από τη γέννηση ή λίγες ώρες μετά τη γέννηση.
 • Κώφωση: Το Silken Windhound μπορεί να υποφέρει από κώφωση λόγω κάποιας μόλυνσης. Έτσι, εάν αισθάνεστε ότι ο σκύλος σας δεν ακούει σωστά, πηγαίνετε τον σε κτηνίατρο για έλεγχο.

Χρωματιστά

Το Silken Windhound διατίθεται στα ακόλουθα χρώματα:

 • Μαύρος
 • το κόκκινο
 • καφέ
 • Μαύρο και μαύρισμα
 • Ασήμι
 • άσπρο
 • Γκρί

Μέγεθος

Υψος: Το μέσο ύψος του Silken Windhound είναι μεταξύ 18-24 ίντσες.

Βάρος: Το μέσο βάρος του αρσενικού Silken Windhound είναι 22-55 λίβρες και του θηλυκού είναι μεταξύ 24-44 λίβρες.

Τιμή

Η τιμή του Silken Windhound είναι κατά μέσο όρο μεταξύ $2000-$2500 USD. Ωστόσο, εάν αποφασίσετε να υιοθετήσετε ένα, μπορείτε να το αποκτήσετε σε $300-$500 USD, το οποίο περιλαμβάνει τέλη εμβολιασμού και άλλες χρεώσεις.

Ράτσα σκυλιών παρόμοια με το Silken Windhound

Επισκεφτείτε το Doglime για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις φυλές σκύλων και τη συμπεριφορά τους.

Schreibe einen Kommentar