Μέθοδοι για την εκπαίδευση του Doberman Pinscher

0
Μέθοδοι για την εκπαίδευση του Doberman Pinscher

Ο Doberman Pinscher είναι ένας σκύλος εργασίας με μια ευγενική, πιστή και στοργική φύση. Η εκπαίδευση αυτών των φυλών είναι πολύ σημαντική στη ζωή τους, καθώς πρέπει να μάθουν να ζουν και να συμπεριφέρονται γύρω από ανθρώπους καθώς και με κυνόδοντες. Είναι πολύ εναρμονισμένοι με τα συναισθήματα των ανθρώπων και είναι πρόθυμοι να ευχαριστήσουν τον κύριό τους, επομένως, η έγκαιρη εκπαίδευση είναι απαραίτητη για αυτούς.

Αυτές οι ράτσες είναι μαχητικές, πεισματάρες και επιθετικές αν δεν εκπαιδευτούν σωστά. Ωστόσο, με τη σωστή προσοχή και τον σωστό οδηγό, τα καταφέρνουν καλά στην εκπαίδευσή τους για να είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Οι μέθοδοι εκπαίδευσης δεν είναι ίδιες για όλες τις φυλές, επομένως, μπορείτε να δοκιμάσετε την καλύτερη για αυτές.

Πότε να εκπαιδεύσετε το Doberman Pinscher;

Ξεκινήστε την εκπαίδευση Doberman τη στιγμή που θα τα φέρετε στο σπίτι περίπου στην ηλικία των 6-8 εβδομάδων. Η έγκαιρη εκπαίδευση του σκύλου σας τον κάνει κοινωνικοποιημένο, υπάκουο και έξυπνο, ενώ τον κάνει πειθαρχημένο. Μαθαίνουν επίσης να διακρίνουν τη σωστή και τη λάθος συμπεριφορά. Αρχικά, ξεκινήστε φωνάζοντας το όνομά τους καθώς η επανάληψη θα τους κάνει να μάθουν γρήγορα. Στη συνέχεια, ξεκινήστε με την εκπαίδευσή τους στο σπίτι καθώς αυτό μπορεί να πάρει λίγο χρόνο για να το κατακτήσουν.

Όταν φτάσουν περίπου στην ηλικία των 8-10 εβδομάδων, ξεκινήστε με τη βασική τους εκπαίδευση υπακοής, όπως να καθίσετε, να έρθετε, να κατεβείτε και ούτω καθεξής. Κάντε τις προπονήσεις σύντομες και διασκεδαστικές στην αρχή. Στη συνέχεια, αυξήστε αργά τον χρόνο προπόνησής τους όταν φτάσουν τους 6-8 μήνες καθώς χρειάζονται περισσότερες προπονήσεις τώρα. Να θυμάστε πάντα να κρατάτε το Doberman σας απασχολημένο καθώς η πλήξη δεν είναι υγιής για αυτούς.

Πού να εκπαιδεύσω το Doberman Pinscher;

Στην αρχή, παρέχετε βασική εκπαίδευση στο σπίτι σας. Η εκπαίδευση σε εσωτερικούς χώρους περιλαμβάνει εκπαίδευση υπακοής και γιογιό για το κουτάβι σας. Περιορίστε την προπόνησή τους στην ύπαιθρο στην αρχή, καθώς αποσπώνται εύκολα από άλλα πουλιά και ζώα. Ωστόσο, εάν είστε ιδιοκτήτης για πρώτη φορά ή δυσκολεύεστε να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας, συνιστάται ιδιαίτερα ένα εκπαιδευτικό κέντρο. Επίσης, ασχοληθείτε περισσότερο με αθλήματα σκύλων, όπως ευκινησία, παρακολούθηση, ράλι, καταδύσεις σε αποβάθρα και ούτω καθεξής.

Ο Doberman Pinscher κάνει την προπόνησή του στην ευκινησία.
Πηγή εικόνας: American Kennel Club

Μετά τη βασική τους εκπαίδευση, πάρτε τους σε εξωτερικούς χώρους για προχωρημένη εκπαίδευση, καθώς χρειάζονται περισσότερο χώρο για να προπονηθούν. Μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν θα αποσπώνται εύκολα, επομένως, η προπόνηση σε εξωτερικούς χώρους είναι πλέον ασφαλής. Στη συνέχεια, πάρτε τα για Κοινωνικοποίηση καθώς είναι εξαιρετικά σημαντικό για τον Ντόμπερμαν. Πηγαίνετε τους σε πάρκα και μέρη φιλικά προς τα σκυλιά για να βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνουν ότι το να γνωρίζουν νέους ανθρώπους και να κάνουν φίλους είναι φυσιολογικό.

Πώς να ορίσετε την εργασία για το Doberman Pinscher;

Ο καθορισμός των καθηκόντων για το Doberman είναι ένα σημαντικό μέρος της εκπαίδευσης τόσο για τον ιδιοκτήτη όσο και για τον σκύλο. Δείχνει τη σχέση τους και πόσο καλά κατανοούσε ο σκύλος την προπόνηση.

Για να ορίσετε την εργασία, η προσοχή του σκύλου θα πρέπει να είναι πλήρως σε εσάς και να κατανοήσετε το επίπεδο δραστηριότητάς του και τον ενθουσιασμό του για εκπαίδευση. Χρησιμοποιήστε τη φάση και τις λέξεις που περιορίζονται για μία εργασία, καθώς πολλές από αυτές θα μπορούσαν να μπερδέψουν τον σκύλο. Μπορείτε ακόμη να δείξετε τον εαυτό σας πρώτα για να τους διευκολύνετε κατά τη διάρκεια της εξάσκησης. Για παράδειγμα, αν θέλετε να «αναποδογυρίσουν», κάντε το μπροστά τους για να μάθουν γρήγορα.

Κατά τη διάρκεια της μαθησιακής τους διαδικασίας, μην δίνετε ποτέ σωματικές τιμωρίες και μην χρησιμοποιείτε σκληρές λέξεις. Να χρησιμοποιείτε πάντα θετική ενίσχυση και να τους δίνετε κίνητρο μέσω κάποιων ανταμοιβών.

Εκπαιδευτική Διαδικασία

Το Doberman δεν είναι εύκολο να εκπαιδευτείς εκτός αν είσαι έμπειρος ιδιοκτήτης ή επαγγελματίας. Μαθαίνουν εύκολα και ανταποκρίνονται γρήγορα, αλλά μπορεί να είναι καταστροφικά και μη διαχειρίσιμα αν δεν ανατραφούν σωστά. Για την εκπαίδευσή τους, πρέπει να είσαι δυνατός ηγέτης και υπομονετικός, για να τους διδάξεις αβίαστα.

Εκπαίδευση λουριών

Αυτή η εκπαίδευση μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη για πολλούς ιδιοκτήτες, αλλά είναι πολύ σημαντική για ένα δυνατό σκυλί όπως το Doberman. Για να το κατακτήσετε, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι κατανοούν βασικές εντολές όπως sit, μια εντολή απελευθέρωσης και να το αφήνουν. Μετά από αυτό, διδάξτε τους την εντολή της φτέρνας και εξοικειώστε τους με το λουρί και το γιακά πριν βγείτε σε εξωτερικούς χώρους.

Ο Ντόμπερμαν Πίνσερ στην προπόνηση του λουριού του.
Πηγή εικόνας: For Dog Trainers

Κάντε μια μικρή βόλτα μέσα στο σπίτι πριν εκπαιδευτούν πλήρως στο λουρί. Μην τα δεσμεύετε όταν είναι γεμάτοι ενέργεια να πάνε βόλτα, καθώς τείνουν να τραβούν ή να τρέχουν με αυτά που είναι επικίνδυνα τόσο για τον ιδιοκτήτη όσο και για τον σκύλο.

Εκπαίδευση Clicker

Η εκπαίδευση με κλικ είναι μια μορφή θετικής εκπαίδευσης που δημιουργεί παραγωγική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Είναι μια ηλεκτρονική συσκευή που δίνει έναν ήχο «κλικ» που χρησιμοποιείται ως απόλαυση αντί να δίνει τις πραγματικές ανταμοιβές. Πριν ξεκινήσετε, εξοικειώστε τον σκύλο σας με τον ήχο και ξεκινήστε σε ένα ήσυχο δωμάτιο χωρίς περισπασμούς.

Στην αρχή, κάντε το κλικ να ακουστεί και δώστε ταυτόχρονα μια απόλαυση, ώστε να καταλάβουν ότι είναι μια ανταμοιβή που παίρνουν για την καλή τους απόδοση. Στη συνέχεια, σταματήστε να τους δίνετε μια λιχουδιά και χρησιμοποιήστε το clicker ως ανταμοιβή τους.

Θετική ενίσχυση

Η θετική ενίσχυση είναι η μέθοδος όπου χρησιμοποιείτε θετική συμπεριφορά προς τον σκύλο σας. Αυτές οι ράτσες είναι αυτές που θέλουν να ευχαριστήσουν τον ιδιοκτήτη τους καθώς ένα κίνητρο μπορεί να τους κάνει θαύματα. Θα ενθαρρυνθούν περισσότερο και θα ενθουσιαστούν στην προπόνηση.

Η θεραπεία είναι μια άλλη μορφή θετικής ενίσχυσης που πρέπει να χορηγείται για την αποδεκτή συμπεριφορά τους. Ωστόσο, εάν δείχνουν απαράδεκτη συμπεριφορά, διορθώστε το αμέσως χωρίς να τους κοιτάξετε επίμονα, να σύρετε ή να φωνάξετε.

Επισκεφτείτε το Doglime για περισσότερες μεθόδους και στρατηγικές εκπαίδευσης φυλών σκύλων.

Schreibe einen Kommentar