Μακρυμάλλης ράτσας σκυλιών Whippet

0
Μακρυμάλλης ράτσας σκυλιών Whippet

Το μακρυμάλλη Whippet είναι μια μεσαίου μεγέθους ράτσα σκύλων γνωστή για τα μακριά μαλλιά του που είναι μεταξένια, απαλά και πυκνά. Εάν η γούνα του είναι κομμένη, οι άνθρωποι μπορεί να το μπερδέψουν με το Whippet που έχει ένα κοντό παλτό. Αυτή η όμορφη φυλή έχει στοργικό, γλυκό, φιλικό ταμπεραμέντο που την καθιστά τον καλύτερο σύντροφο για οικογένειες όλων των ηλικιών.

Αν ψάχνετε για έναν διασκεδαστικό, στοργικό σύντροφο που τα πάει καλύτερα και με τα παιδιά, το Longhaired Whippet είναι τέλειο για το σπίτι σας. Τους αρέσει να είναι γύρω από ανθρώπους, είναι εύκολο να εκπαιδεύονται και είναι πολύ στοργικοί και στοργικοί με την οικογένειά τους. Αυτή η ράτσα τα πηγαίνει καλά και σε ένα διαμέρισμα, αγκαλιάζοντας και ζεσταίνοντας σε έναν καναπέ με τους ανθρώπους που λατρεύει.

Προέλευση και Ιστορία

Το Longhaired Whippet εκτράφηκε γύρω στο 1970 από έναν κτηνοτρόφο που ονομαζόταν Walter A. Wheeler Jr. όταν ήθελε ένα Whippet που να έχει μακρύ, απαλό τρίχωμα. Ωστόσο, ο κόσμος πίστευε ότι διασταύρωσε το Whippet με το Shetland Sheepdog και το Borzoi ενώ επέμενε ότι μόνο Whippets χρησιμοποιήθηκαν στην εκτροφή.

Κανένας μεγάλος εκτροφέας δεν έχει αναγνωρίσει το μακρυμάλλη Whippet ως Whippet με το κοντό τρίχωμα να πληροί τα πρότυπα της φυλής και όχι το μακρυμάλλης παλτό. Ωστόσο, πολλοί σύλλογοι εργάζονται σκληρά για να κάνουν αυτή τη φυλή αναγνωρισμένη διοργανώνοντας διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

Είναι το Longhaired Whippet φιλικό προς τα παιδιά;

Το Longhaired Whippet τα πάει καλά με παιδιά όλων των ηλικιών. Τους αρέσει να περνούν χρόνο με τα παιδιά, να παίζουν ή απλώς να κάθονται δίπλα τους. Είναι πολύ στοργικοί και παιχνιδιάρικοι γύρω τους. Αν και η στενή επίβλεψη είναι πάντα απαραίτητη, αφήνοντάς τους να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Ιδιοσυγκρασία, Προσωπικότητα και Συμπεριφορά

Ιδιοσυγκρασία: Η ιδιοσυγκρασία του Μακρυμάλλου Whippet είναι ενεργητικός, στοργικός και ευγενικός. Αποτελούν έναν εξαιρετικό σύντροφο για μια οικογένεια που είναι στοργική και δραστήρια. Τους αρέσει να περνούν χρόνο με ανθρώπους και τους βοηθούν στις διάφορες δραστηριότητές τους.

Προσωπικότητα: Η προσωπικότητα του Longhaired Whippet είναι παιχνιδιάρικη, γλυκιά και κομψή. Είναι φιλικοί και παιχνιδιάρικοι με τους ανθρώπους τους και έχουν μια περήφανη φύση sighthound.

Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ: Το Longhaired Whippet είναι πολύ δραστήριο σε εξωτερικούς χώρους και δεν πρέπει να το εμπιστεύεστε χωρίς λουρί, καθώς μπορεί να τρέξει και θα είναι δύσκολο να πιάσετε τον σκύλο αγώνων. Ενώ βρίσκεται σε εσωτερικούς χώρους, αυτή η ράτσα λατρεύει να κάθεται στον καναπέ, να είναι άνετη και αγκαλιά με τους ανθρώπους της.

Μακρυμάλλες Whippets ποζάρουν για μια φωτογραφία
Μακρυμάλλες Whippets ποζάρουν για μια φωτογραφία.
Πηγή εικόνας: longhaired-whippet.7x.cz

Εκπαιδευσιμότητα

Η εκπαίδευση του μακρυμάλλης Whippet δεν είναι τόσο δύσκολη, καθώς είναι έξυπνη και πολύ πρόθυμη να ευχαριστήσει τον ιδιοκτήτη του. Η ηγεσία πρέπει να εδραιωθεί από πολύ νωρίς και θα σας ακούσουν και θα ακολουθήσουν τα πράγματα που τους διδάσκει ο δάσκαλός τους.

Μια θετική μέθοδος εκπαίδευσης ενθαρρύνεται καθώς οι σκύλοι τείνουν να ανταποκρίνονται πολύ καλά σε αυτήν. Επιβραβεύστε τους με νόστιμες λιχουδιές και πολλούς φωνητικούς επαίνους. Ένα απαλό χτύπημα στην πλάτη αφού ο σκύλος σας ολοκληρώσει μια συγκεκριμένη εργασία θα τον ενθαρρύνει.

Γεγονότα

 • Το Longhaired Whippet είναι μια σπάνια φυλή με λίγους αριθμούς σε όλο τον κόσμο.
 • Δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη από το American Kennel Club.

Προβλήματα υγείας

Το Longhaired Whippet είναι μια υγιής φυλή με λίγα από τα ακόλουθα γενετικά προβλήματα υγείας.

 • Μόλυνση αυτιού: Τα προβλήματα στο αυτί μπορεί να παρατηρηθούν στο σκύλο σας κάποια στιγμή λόγω κάποιων βακτηρίων. Εάν ο σκύλος σας ξύνει συνεχώς ή νιώθει άβολα, ελέγξτε το αυτί του για να δείτε τυχόν μόλυνση. Εάν υπάρχει, πηγαίνετε σε κτηνίατρο.
 • Δυσπλασία ισχίου: Όταν το οστό του ισχίου του σκύλου σας έχει εξαρθρωθεί από την αρχική του θέση, ονομάζεται δυσπλασία ισχίου. Μπορεί να είναι επώδυνο για τον σκύλο σας, καθιστώντας δύσκολη τη μετακίνηση από το ένα μέρος στο άλλο. Αυτό το πρόβλημα υγείας είναι γενετικό, επομένως προτού φέρετε ένα κουτάβι στο σπίτι, ελέγξτε για την αναφορά υγείας των γονιών του.

Χρωματιστά

Το Longhaired Whippet διατίθεται στα ακόλουθα χρώματα:

 • Μαύρος
 • άσπρο
 • Στικτός
 • Ελαφάκι
Μακρυμάλλης σκύλος Whippet
Μακρυμάλλης σκύλος Whippet.
Πηγή εικόνας: The Dutch Sighthound

Μέγεθος

Το ύψος του Longhaired Whippet είναι μεταξύ 18-22 ίντσες, ενώ το βάρος είναι μεταξύ 20-30 λίβρες.

Τιμή

Το μέσο κόστος του Longhaired Whippet είναι μεταξύ $500-$800 USD.

Παρόμοια ράτσα σκυλιών με το μακρυμάλλη Whippet

 • Ταχύπους σκύλος κυνοδρομίας
 • Silken Windhound
 • Μπορζόι

Επισκεφτείτε το Doglime για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις φυλές σκύλων και τη συμπεριφορά τους.

The post Μακρυμάλλης Whippet Dog Breed appeared first on Doglime.

Schreibe einen Kommentar