Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς θα υπογράψει τετραετή παράταση με τους Χοκς

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς θα υπογράψει τετραετή παράταση με τους Χοκς

März 16, 2023 0 Von admin

Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς έχει συμφωνήσει για τετραετή παράταση, ύψους 68 εκατομμυρίων δολαρίων, με την Γεράκιαλένε πηγές στον Adrian Wojnarowski του ESPN (Σύνδεσμος Twitter).

Όπως ο Bobby Marks του ESPN tweets, ο Μπογκντάνοβιτς είχε μια επιλογή παίκτη $18 MM για το 2023/24 — ο πρώτος χρόνος της παράτασής του θα αντικαταστήσει αυτήν την επιλογή και δεν μπορεί να είναι μικρότερος από αυτό το ποσό. Οι Χοκς αναμένεται να είναι φορολογούμενοι την επόμενη σεζόν, αλλά ιδιοκτήτες Τόνι Ρέσλερ δεν έχει πληρώσει ποτέ τον φόρο πολυτελείας, προσθέτει ο Marks.

Ο Μπογκντάνοβιτς επιλέχθηκε αρχικά στο Νο. 27 στο σύνολο το 2014, αλλά συνέχισε να παίζει στο εξωτερικό για μερικές σεζόν μέχρι να αποκτηθούν τα δικαιώματά του από τους Kings. Ο swingman πέρασε τις τρεις πρώτες σεζόν του με το Σακραμέντο προτού υπογράψει τετραετές συμβόλαιο 72 εκατομμυρίων δολαρίων με την Ατλάντα κατά τη διάρκεια του 2020 free Agency.

Ο 30χρονος έχασε τους πρώτους 22 αγώνες του 2022/23 μετά από χειρουργική επέμβαση στο γόνατο εκτός σεζόν. Ο Μπογκντάνοβιτς είναι ο κανονικός παραγωγικός του εαυτός από τότε που επέστρεψε στη δράση στις 2 Δεκεμβρίου, έχοντας κατά μέσο όρο 14,1 PPG, 3,2 RPG και 2,9 APG σε 0,437/.401/.806 σουτ σε 43 παιχνίδια (28,5 MPG).

Πολλές ομάδες, συμπεριλαμβανομένου του Κλίβελαντ, φέρεται να ρωτήθηκαν για τη διαθεσιμότητα του Μπογκντάνοβιτς πριν από την εμπορική προθεσμία του περασμένου μήνα. Ωστόσο, οι Χοκς ήταν απρόθυμοι να αποχωριστούν τον βετεράνο γκαρντ/φόργουορντ, ο οποίος παρέχει έναν πολύτιμο συνδυασμό εξωτερικών σουτ και συμπληρωματικών πλασμάτων.

Μια αναφορά νωρίτερα αυτόν τον μήνα ανέφερε ότι ο Μπογκντάνοβιτς αναμενόταν να αρνηθεί την επιλογή του για την επόμενη σεζόν και να εισέλθει στην ελεύθερη αντιπροσωπεία. Αντίθετα, θα υπογράψει μακροπρόθεσμη παράταση με τους Hawks, οι οποίοι έχουν μπει στα πλέι οφ σε καθεμία από τις δύο προηγούμενες σεζόν και είναι αυτή τη στιγμή 34-35, ο Νο. 8 στην Ανατολή.

Είναι ενδιαφέρον ότι το νέο συμβόλαιο του Μπογκντάνοβιτς έχει μέση ετήσια αξία 17 εκατομμυρίων δολαρίων έναντι των 18 εκατομμυρίων δολαρίων της τρέχουσας συμφωνίας του, καθώς το ανώτατο όριο αποδοχών αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο, είναι μια σημαντική δέσμευση δεδομένου του ιστορικού των τραυματισμών του, και προφανώς ενδιαφερόταν να παραμείνει στην Ατλάντα παρά μια ταραχώδη σεζόν που είδε την ομάδα να αλλάζει προπονητές.

Όπως σημειώνει ο Marks (μέσω Twitter), επετράπη στον Μπογκντάνοβιτς να παρατείνει τον μισθό του ’23/24 μέχρι την έναρξη της επόμενης σεζόν.