Ο #1 καλύτερος περίπατος στο Λονδίνο – The Thames Path Λονδίνο

Ο #1 καλύτερος περίπατος στο Λονδίνο – The Thames Path Λονδίνο

Juli 26, 2022 0 Von admin
Τα κτήρια του Κοινοβουλίου που φαίνονται από το μονοπάτι του Τάμεση στο Λονδίνο.
Τα κτήρια του Κοινοβουλίου, Westminster, θέα από το μονοπάτι του Τάμεση

– The Thames Path Λονδίνο-

Δεν υπάρχει μονοπάτι σαν το μονοπάτι του Τάμεση και κανένας περίπατος όπως το μονοπάτι του Τάμεση στο Λονδίνο. Μην μας αναφέρετε και διορθώστε μας αν κάνουμε λάθος, αλλά το Εθνικό Μονοπάτι του Τάμεση μεταξύ του Τάμεση Μπάριερ και της Γέφυρας Putney πρέπει να έχει τα περισσότερα αξιοθέατα επισκεπτών, πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε, σημεία ενδιαφέροντος και εμβληματικές τοποθεσίες και ορόσημα οποιουδήποτε τμήματος ποταμού ή μονοπατιού πεζοπορίας στον κόσμο. Αυτό από μόνο του καθιστά αυτή μια από τις καλύτερες βόλτες στο Λονδίνο, αν όχι την καλύτερη! Και ναι, έχουμε παραθέσει όλα τα σημεία ενδιαφέροντος! Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να διαβάσετε την εν λόγω λίστα, θαυμαστές του Bumper Crew!

Είδαμε για πρώτη φορά το Thames Path London να περπατά στο ITV’s Britain’s Favorite Walks: Top 100. Με οικοδεσπότη την Julia Bradbury και την Ore Oduba, η εκπομπή περιείχε μια λίστα με τις αγαπημένες βόλτες της Βρετανίας όπως ψηφίστηκε από το βρετανικό κοινό. Στο πρόγραμμα, η Julia Bradbury λέει, «Βασικά είναι σαν να πηγαίνεις μια βόλτα στους εναρκτήριους τίτλους των Eastenders…» Και είναι! Απλώς δείτε την ηχογράφηση του Strava παρακάτω! Πριν φτάσουμε στο Thames Path του Λονδίνου για να σας βοηθήσουμε να σχεδιάσετε τη βόλτα σας, ακολουθούν ορισμένες πληροφορίες σχετικά με το Εθνικό Μονοπάτι του Thames Path.

Μια μεταλλική πινακίδα με τις λέξεις Thames Barrier που παρέχει οδηγίες προς το Blackwall Point, τη σήραγγα Geenwich, το Tower Bridge και την Source of Thames, μαζί με αποστάσεις.
Έχετε το νου σας για τα σημάδια του μονοπατιού του Τάμεση που θα σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε

Τι είναι το Εθνικό Μονοπάτι του Τάμεση;

Το εθνικό μονοπάτι του μονοπατιού του Τάμεση είναι ένας τεράστιος περίπατος μήκους 185,2 μιλίων (298 χλμ) κατά μήκος του ποταμού Τάμεση, είτε το πιστεύετε είτε όχι! Πού ξεκινά και πού τελειώνει το μονοπάτι του Τάμεση, ρωτάτε; Το Εθνικό Μονοπάτι του Τάμεση ξεκινά από την πηγή του στο Thames Head, κοντά στο Kemble στο Gloucestershire, μέχρι το Barrier του Τάμεση στο Woolwich του Λονδίνου. Το μονοπάτι του Τάμεση στο Λονδίνο εκτείνεται κατά μήκος τόσο της βόρειας όσο και της νότιας όχθης, αλλά εμείς επιλέξαμε να παραμείνουμε στη νότια όχθη.

Ένα κορίτσι περπατά σε έναν παλιό δρόμο που ονομάζεται Shad Thames, κοντά στο Tower Bridge
Το απίστευτο Shad Thames, κοντά στο Tower Bridge

Τι είναι τα Εθνικά Μονοπάτια;

Το Εθνικό Μονοπάτι του Τάμεση είναι μέρος του Εθνικά Μονοπάτια δίκτυο, μια σειρά περιπάτων σε μερικά από τα καλύτερα τοπία που έχει να προσφέρει το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι επίσης ειδικές διαδρομές, επειδή τα Εθνικά Μονοπάτια έχουν οριστεί από την Κυβέρνηση και τα διαχειρίζονται αφοσιωμένοι αξιωματικοί και ομάδες εθελοντών για να διασφαλιστεί ότι πληρούν ένα σύνολο προτύπων ποιότητας για να διατηρούνται σε κορυφαία κατάσταση για την ευχαρίστησή σας.

Μια σειρά από όμορφα δέντρα που προεξέχουν από το μονοπάτι του Τάμεση στο πάρκο Wandsworth
Μια σειρά από όμορφα δέντρα κατά μήκος του μονοπατιού του Τάμεση στο πάρκο Wandsworth

Ο ποταμός Τάμεσης

Ο ποταμός Τάμεσης είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός στο Ηνωμένο Βασίλειο με 215 μίλια (346 χλμ.), μετά τον ποταμό Severn, ο οποίος διασχίζει το φαράγγι Ironbridge. Αναμφίβολα, ο Τάμεσης είναι ο πιο διάσημος από όλους τους ποταμούς του Ηνωμένου Βασιλείου επειδή διασχίζει μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου και την πρωτεύουσα της Αγγλίας – το Λονδίνο, γνωστό και ως The Big Smoke!

Ο Πύργος Βικτώριας, από τα σπίτια του Κοινοβουλίου, με μια γέφυρα μπροστά και δέντρα που πλαισιώνουν το πλάνο, θέα από τη νότια όχθη του μονοπατιού του Τάμεση.
Γνωρίζατε ότι αυτός ο πύργος των κτιρίων του Κοινοβουλίου ονομάζεται Πύργος Βικτώριας;

Thames Path Λονδίνο

Το Thames Path London είναι εύκολα προσβάσιμο με τη δημόσια συγκοινωνία, είναι ωραίο και ήπιο χωρίς λόφους και είναι εύκολο να χωριστεί σε τμήματα, καθιστώντας το έναν ευχάριστο περίπατο για οποιονδήποτε ανεξαρτήτου ηλικίας και ικανότητας, είτε θέλει να βγει για μια σύντομη περιπλάνηση ή λίγο περισσότερο έπος όπως κάναμε εμείς! Το Thames Path London είναι επίσης εύκολο στην πλοήγηση. Είναι επισημασμένο σε όλη τη διαδρομή. Απλώς ακολουθήστε τις πινακίδες με το βελανίδι ή αυτές που γράφουν «Μονοπάτι του Τάμεση».

Το Thames Path London ενσωματώνει επίσης άλλους περιπάτους, συμπεριλαμβανομένων των The Queens Walk και The Riverside Walk, οπότε κρατήστε τα μάτια σας κλειστά για τους δείκτες τους για να σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε. Το μόνο σημείο όπου μπορεί να βρείτε κάποια δυσκολία στην πλοήγηση είναι εκεί όπου υπάρχουν εκτροπές. Αλλά μην ανησυχείτε, δεν θα πάτε μακριά από την πορεία σας αν ακολουθήσετε τους δρόμους και παρακολουθείτε αυτές τις πινακίδες!

Αλλά πριν μπούμε στα τμήματα του Thames Path Walk, ας μιλήσουμε για την κατάσταση της τουαλέτας. Είναι μακρύς ο δρόμος που πρέπει να διανύσετε χωρίς να σταματήσετε για ένα μικρό!

Το φράγμα του Τάμεση με το Canary Wharf σε απόσταση
Το φράγμα του Τάμεση με το Canary Wharf σε απόσταση

Δημόσιες τουαλέτες

Οι δημόσιες τουαλέτες είναι σχετικά σπάνιες κατά μήκος του μονοπατιού του Τάμεση του Λονδίνου μεταξύ του Τάμεση Μπάριερ και της Γέφυρας του Τάουερ. Μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε καφετέριες στη διαδρομή και να πάτε στην τουαλέτα, αλλά υπάρχει επίσης λίγη έλλειψη από αυτά στο πρώτο μέρος της βόλτας. Υπάρχουν δωρεάν τουαλέτες στο Thames Barrier Information Center που είναι ανοιχτές ακόμα κι αν το κέντρο δεν είναι. Σας συνιστούμε να τα χρησιμοποιήσετε πριν ξεκινήσετε. Παρακάτω είναι μερικές άλλες τουαλέτες που βρήκαμε στη διαδρομή ή πολύ κοντά:

  • Κέντρο Τουριστικών Πληροφοριών του Γκρίνουιτς
  • Cutty Sark (με πληρωμή)
  • Περισσότερα London Riverside (με πληρωμή)
  • Oxo Tower
  • Jubilee Park & ​​Gardens (The Jubilee, επί πληρωμή)
  • Battersea Power Station (κάτω από τη γέφυρα στη διαδρομή)
  • Πάρκο Battersea

Το φράγμα του Τάμεση στη γέφυρα Putney

Κατά προσέγγιση απόσταση: 19,9 μίλια

Αναμφίβολα, αυτή η βόλτα πρέπει να είναι μια από τις καλύτερες βόλτες στο Λονδίνο γιατί ενσωματώνει τόσα πολλά! Το ερώτημα είναι – έχετε τα πόδια για να περπατήσετε την απόσταση;! Φυσικά, μπορείτε να αναλύσετε τη διαδρομή και να περπατήσετε μερικά από τα παρακάτω τμήματα αν θέλετε κάτι λιγότερο επίπονο ή χρονοβόρο. Η επιλογή είναι δική σου! Η διαδρομή στο ITV πρότεινε ότι ο περίπατος ήταν 19 μίλια. Παρόλο που περιπλανηθήκαμε εκτός πορείας για να πάρουμε μεσημεριανό γεύμα, και υπήρχε η περίεργη εκτροπή, δεν πιστεύουμε ότι αυτό πρόσθεσε περισσότερο από ένα επιπλέον μίλι περίπου.

Τα σπίτια στην πλευρά του ποταμού Τάμεση είναι νανωμένα από τους ουρανοξύστες του Canary Wharf
Οι ουρανοξύστες των σπιτιών νάνων στο Canary Wharf

Καταλήξαμε να περπατήσουμε 25,5 μίλια, σύμφωνα με τον Strava. Εγώ (ο Τζόελ) δεν ήμουν στα καλύτερα βιβλία με τη Στέισι αφού έπρεπε να περπατήσουμε μια επιπλέον απόσταση! Ουπς. Και τα έκανε όλα στο Converse All Stars, θα το πιστεύατε;! Περπάτησε μάλιστα τον Μπεν Νέβις με ένα ζευγάρι γαλοπούγια Jules!

Φράγμα του Τάμεση στη Γέφυρα του Πύργου

Απόσταση τμήματος: 10,2 μίλια

Αυτό είναι το μεγαλύτερο τμήμα από τα τρία και, ως εκ τούτου, το καλύτερο για να ξεφύγετε πρώτα. Το μονοπάτι ξεκινά με μια σήραγγα προτού κατευθυνθείτε μέσα από ένα βιομηχανικό τμήμα των λιμνών. Μην ανησυχείς. αυτό το μέρος θα είναι γρήγορα πίσω σας προτού φτάσετε σε μερικά λιγότερο βιομηχανικά μέρη και τελικά θα καταλήξετε στο υπέροχο Old Royal Naval College.

Τα κυριότερα σημεία αυτής της ενότητας περιλαμβάνουν το Old Royal Naval College και το Cutty Sark στο Γκρίνουιτς και το υπέροχο ιστορικό Shad Thames πριν αναδυθούν στο Tower Bridge.

Tower Bridge στη γέφυρα Westminster

Απόσταση τμήματος: 2,6 μίλια

Αν διαλέγαμε ένα τμήμα του μονοπατιού του Τάμεση στο Λονδίνο για να περπατήσουμε, αυτό θα ήταν. Το έχουμε περπατήσει ξανά και ξανά γιατί είναι ένας από τους καλύτερους περιπάτους στο Λονδίνο. Αυτό το τμήμα είναι το αγαπημένο μας γιατί περιέχει τόσα πολλά από αυτά που κάνουν το Λονδίνο…Λονδίνο – ιστορία, πολιτισμός, παγκοσμίου φήμης ορόσημα, φαγητό, άνθρωποι και ζωντανή ατμόσφαιρα!

Αν περπατήσετε ολόκληρο το μονοπάτι από το Φράγμα του Τάμεση μέχρι τη Γέφυρα Putney, θα παρατηρήσετε ότι αυτό είναι το πιο πολυσύχναστο τμήμα. Από αρκετά ήσυχο καθώς πλησιάζετε τη Γέφυρα του Λονδίνου, είναι εξαιρετικά πολυσύχναστο μέχρι τη Γέφυρα του Γουέστμινστερ, όπου η κίνηση με τα πόδια μειώνεται ξανά.

Αυτό το τμήμα είναι κατάλληλο για μια στάση για μεσημεριανό γεύμα, αλλά αν προτιμάτε να χάσετε τα πλήθη, είναι καλύτερο να περπατήσετε αυτή την έκταση νωρίτερα το πρωί ή αργότερα μέσα στην ημέρα. Σας συνιστούμε να σταματήσετε για φαγητό στο Borough Market. Δεν θα απογοητευτείτε με την επιλογή!

Τα κυριότερα σημεία αυτής της ενότητας περιλαμβάνουν τον Πύργο του Λονδίνου, την Αγορά Borough, τη Γέφυρα Millenium, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου, την Tate Modern, το Southbank Skate Space και το London Eye.

Πύργος Ελισάβετ των κτιρίων του Κοινοβουλίου με βάρκες σε πρώτο πλάνο και δέντρα να προεξέχουν στο πλαίσιο της εικόνας.
Γνωρίζατε ότι αυτός είναι ο Πύργος της Ελισάβετ, όχι το «Μπιγκ Μπεν»; Το Big Ben είναι η κύρια καμπάνα μέσα!

Γέφυρα Γουέστμινστερ στη Γέφυρα Πούτνεϋ

Απόσταση τμήματος: 7.1

Θα χαρείτε να μάθετε ότι αυτή είναι η τελευταία διαδρομή του μονοπατιού του Τάμεση στο Λονδίνο! Αυτό το μέρος είναι υπέροχο, ακόμα κι αν τα πόδια σας αρχίζουν να αισθάνονται τον πόνο. Είναι υπέροχο γιατί υπάρχουν ακόμα μερικά εμβληματικά αξιοθέατα του Λονδίνου για να δείτε, αλλά και μερικοί υπέροχοι χώροι πρασίνου. Θα χαρείτε επίσης να μάθετε ότι στο τέλος υπάρχουν μερικές παμπ, συμπεριλαμβανομένου ενός Wetherspoons, ώστε να μπορείτε να ανταμείψετε τον εαυτό σας με μια αναζωογονητική πίντα στο τέλος καθώς ξεκουράζετε τα πόδια σας!

Τα κυριότερα σημεία αυτής της ενότητας περιλαμβάνουν τα κτήρια του Κοινοβουλίου, το Battersea Power Station, το Battersea Park και το Wandsworth Park, όπου θα δείτε τα επιβλητικά δέντρα να κρύβονται ακριβώς πάνω από το μονοπάτι.

Ζωγραφισμένες καρδιές σε έναν τοίχο που είναι γνωστός ως Τοίχος του Μνημείου του Covid.
Το Μνημείο του Covid

Τι θα δείτε κατά μήκος του μονοπατιού του Τάμεση στο Λονδίνο

Η λίστα είναι σχεδόν ατελείωτη! Όλα όσα διαβάζετε παρακάτω μπορείτε είτε να τα δείτε από το μονοπάτι του Τάμεση, είτε θα περπατήσετε ακριβώς δίπλα του. Είναι μια ΜΑΖΙΚΗ λίστα! Και αυτό είναι που κάνει αυτόν τον περίπατο έναν από τους καλύτερους περιπάτους στο Λονδίνο γιατί υπάρχουν τόσα πολλά να κάνετε!

The Thames Barrier (φυσικά!), Emirates Air Line, O2 Arena, Old Royal Naval College, Cutty Sark, Brunel Museum, Shad Thames, Tower Bridge, Tower of London, HMS Belfast, Borough Market, London Bridge, The Golden Hinde, The Clink, Shakespeare’s Globe Theatre, Millenium Bridge, St Paul’s Cathedral Dome, Tate Modern, Oxo Tower, Southbank Skate Space, Southbank Centre, Jubilee Park & ​​Garden, The London Eye, The London Dungeon, Shrek’s Adventure London, Sea Life Center London Aquarium , Γέφυρα του Γουέστμινστερ, Κτίρια του Κοινοβουλίου, Το Εθνικό Μνημείο του Covid, Σταθμός ηλεκτροπαραγωγής Battersea, Battersea Park, Alert Bridge, The London Peace Pagoda, Wandsworth Park…και ένα ή δύο άλλα πράγματα που πιθανότατα έχουμε χάσει… δείτε τα στα σχόλια παρακάτω ! Τώρα αυτή είναι μια ολοκληρωμένη λίστα!

Το μονοπάτι του Τάμεση στο Λονδίνο, που λαμβάνεται στο τμήμα μεταξύ της Γέφυρας του Γουέστμινστερ και της Γέφυρας Πούτνεϋ με θάμνους στο κάτω και δεξιά μέρος του πλαισίου.
Το μονοπάτι του Τάμεση στο Λονδίνο, που λαμβάνεται στο τμήμα μεταξύ της γέφυρας του Γουέστμινστερ και της γέφυρας Putney

Πώς να φτάσετε στο φράγμα του Τάμεση

Ο λόγος που επιλέξαμε να ξεκινήσουμε από το Barrier του Τάμεση ήταν καθαρά υλικοτεχνικός. Φαινόταν καλύτερη ιδέα να ξεκινήσετε εκεί όπου οι συγκοινωνιακές συνδέσεις δεν είναι τόσο καλές, και στο τέλος υπάρχουν περισσότερες επιλογές για φαγητό. Όσον αφορά τις συγκοινωνιακές συνδέσεις, το Φράγμα του Τάμεση δεν είναι τόσο προσβάσιμο όσο η γέφυρα Putney, αλλά εξακολουθεί να είναι αρκετά καλό. Χρησιμοποιήσαμε το DLR και τα λεωφορεία για να φτάσουμε στην αρχή. Υπάρχει μια μικρή απόσταση με τα πόδια (10 λεπτά περίπου) από την πλησιέστερη στάση λεωφορείου προς το Κέντρο Επισκεπτών στο Τάμεση Φράγμα.

Κατεβείτε στο Greenwich Trust School και ακολουθήστε την Eastmoor Street βόρεια. Υπάρχει μια εύχρηστη διαδρομή στους Χάρτες Google για εσάς παρακάτω.

Διεύθυνση: The Thames Barrier Information Centre, 1 Unity Way, Λονδίνο, SE18 5NJ

Πώς να φτάσετε στο Putney Bridge

Αν επιλέξετε να περπατήσετε από την άλλη πλευρά, η γέφυρα Putney είναι εύκολα προσβάσιμη. Υπάρχουν στάσεις λεωφορείων κατά μήκος της ίδιας της γέφυρας ή του σιδηροδρομικού σταθμού Putney, μόλις 7 λεπτά με τα πόδια από το μονοπάτι του Τάμεση.

Αν σας ενδιαφέρει, εδώ είναι το απόσπασμα της εκπομπής ITV Αγαπημένες βόλτες στη Βρετανία: Top 100

Αυτό ολοκληρώνει την ανάρτησή μας στο μονοπάτι του Τάμεση στο Λονδίνο. Ελπίζουμε να το απολαύσατε και να το δοκιμάσετε. Και τέλος, αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα Εθνικά Μονοπάτια κάνοντας κλικ εδώ και για το Εθνικό Μονοπάτι του Τάμεση κάνοντας κλικ εδώ.

The Thames Path Λονδίνο
Μπορείτε να πιστέψετε ότι η Stacey περπάτησε όλη αυτή την απόσταση με ένα ζευγάρι Converse All Stars;!

– The Thames Path Λονδίνο-


Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα για εμάς. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Bumper, το βανάκι μας, κάντε κλικ εδώ. Σκεφτείτε να μας ακολουθήσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εάν θέλετε να παρακολουθείτε τα ταξίδια μας, εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας μας. Δεν θα σας στείλουμε spam. Θα είμαστε σε επαφή μόνο με συναρπαστικά νέα και νέα πράγματα!

20200417 Σαρώσεις Ιστού 6