Πληροφορίες για τη φυλή σκύλων της Γροιλανδίας – Γνωρίστε τα πάντα για αυτόν τον σκύλο

1
Πληροφορίες για τη φυλή σκύλων της Γροιλανδίας – Γνωρίστε τα πάντα για αυτόν τον σκύλο

Γενικές πληροφορίες

Όνομα σκύλου Γροιλανδία
Επιστημονικό όνομα Canis lupus familiaris
Φυλή για Κυνήγι
Εξαφανισμένος Οχι
Χώρα προέλευσης Καναδάς

Φυσικό και Μέγεθος

Σειρά κατάταξης

Ευφυής Κατάταξη
Εκπαιδευσιμότητα
Παιχνιδιάρικο
Επίπεδο στοργής
Κοινωνικές Ανάγκες
γάβγισμα
Ικανότητα φύλακα
Εδαφικός
Στοματικότητα
Ικανότητα προσαρμογής

Χαρακτηριστικά

Φιλικότητα

Stranger Friendly Υψηλός
Φιλικό προς τα παιδιά Υψηλός
Φιλικό προς τις γάτες Υψηλός
Φιλικό με σκύλους Υψηλός
Φιλικό προς το γραφείο Υψηλός
Φιλικό προς το Διαμέρισμα Υψηλός
Φιλικό προς τους Ηλικιωμένους Υψηλός
Σέρβις σκύλος Υψηλός
Σκύλος Έρευνας και Διάσωσης Υψηλός
Δυνατότητα δαγκώματος Υψηλός

Το Greenland Dog είναι μια ράτσα μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους που χρησιμοποιήθηκε ως σκύλος έλκηθρου στις πολικές περιοχές του κόσμου. Η φυλή που μοιάζει με χάσκι συγχέεται με πολλές άλλες ράτσες όπως ο Καναδικός Εσκιμώος σκύλος, ο Σιβηρικός Χάσκι ή ο Μαλαμούτ της Αλάσκας. Ωστόσο, όλες αυτές οι ράτσες είναι διαφορετικές μεταξύ τους και δεν σχετίζονται μεταξύ τους.

Όσο για τώρα, είναι γνωστοί και εκτιμώνται για τη δύναμη και την ταχύτητά τους. Ο σκύλος της Γροιλανδίας τα καταφέρνει καλά στο σχέδιο έλκηθρων, στους αγώνες και στο κυνήγι. Επιπλέον, είναι υπέροχοι φύλακες και πολύ προστατευτικοί με τον ιδιοκτήτη τους. Επιπλέον, δεν απαιτούν άφθονη περιποίηση και συντήρηση.

Προέλευση και Ιστορία

Μιλώντας για την προέλευση, ο σκύλος της Γροιλανδίας λέγεται ότι προήλθε πριν από 12.000 χρόνια και στη συνέχεια πρωτοεμφανίστηκε στη Γροιλανδία πριν από περίπου 4.000 χρόνια. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στη Βόρεια Αμερική από τη Σιβηρία από τον λαό Thule πριν από περίπου 1.000 χρόνια. Πιστεύεται ότι οι άνθρωποι της Θούλης βασίζονταν σε αυτούς για τη μεταφορά από τη Σιβηρία εκείνες τις μέρες.

Χαρακτηριστικά συμπεριφοράς του σκύλου της Γροιλανδίας

Αυτές οι ράτσες είναι σκυλιά υψηλής ενέργειας, ανεξάρτητοι και πιστοί, ωστόσο μπορεί να εμφανίζουν προσωπικά χαρακτηριστικά ενώ μεγαλώνουν. Μερικές φορές γίνονται χούφτες λόγω του πείσματος τους, επομένως, ένας έμπειρος ιδιοκτήτης χειρίζεται καλύτερα αυτές τις ράτσες.

Ως εργαζόμενη ράτσα, ο σκύλος της Γροιλανδίας διδάσκεται να ακολουθεί έναν ισχυρό ιδιοκτήτη, επομένως δείξτε του ότι είστε ο αρχηγός της αγέλης για να αποφύγετε την κακή συμπεριφορά από την αρχή. Παρά το γεγονός ότι είναι πολύ απαιτητικές και επαναστατικές, αυτές οι ράτσες είναι κοινωνικές, κάτι που κάνει σπουδαίο οικογενειακό σύντροφο.

Δύο σκυλί της Γροιλανδίας στο χιόνι.
Πηγή εικόνας: Dogbreedlist.info

Αυτές οι ράτσες δεν είναι κατάλληλες για ιδιοκτήτες διαμερισμάτων καθώς χρειάζονται μεγάλο χώρο για να παίξουν και να τρέξουν. Τείνουν να γαβγίζουν περισσότερο από το μέσο όρο των σκύλων εάν δεν παρέχεται η κατάλληλη άσκηση ή ψυχαγωγία. Ως αποτέλεσμα, οι σκύλοι της Γροιλανδίας μπορεί να γίνουν καταστροφικοί αν δεν λάβουν αρκετές εργασίες.

Εκπαιδευσιμότητα

Ο σκύλος της Γροιλανδίας είναι μια έξυπνη ράτσα που εκπαιδεύεται εύκολα με σταθερότητα και συνέπεια, ωστόσο, δεν συνιστώνται σε ιδιοκτήτες για πρώτη φορά. Ακολουθούν τον ισχυρό ηγέτη, οπότε δείξτε τον εαυτό σας ως το άλφα, διαφορετικά μπορεί να είναι εκείνοι που κάνουν την προπόνηση πιο δύσκολη.

Είναι μια έξυπνη φυλή που απορροφά τις προπονήσεις εύκολα με την κατάλληλη κοινωνικοποίηση. Επιπλέον, συμπεριλάβετε εκπαίδευση με βάση τις ανταμοιβές με θετική ενίσχυση που τους κρατά παρακινημένους. Πάντα να τελειώνετε την προπόνησή τους με επαίνους και λιχουδιές.

Είναι η Γροιλανδία φιλική προς τα παιδιά με σκύλους;

Σε κάθε ιδιοκτήτη οικογένειας που θέλει να χαϊδέψει τον σκύλο της Γροιλανδίας, προτιμήστε το γιατί είναι υπέροχα κατοικίδια που ταιριάζουν καλύτερα σε μια οικογένεια. Είναι φιλικοί και κάνουν καλούς φίλους με τα παιδιά.

Ωστόσο, πρέπει να τα επιβλέπετε όταν μένουν με τα παιδιά μόνα τους. Διδάξτε τους να συμπεριφέρονται γύρω από τα παιδιά, ώστε να μην βλάψουν κατά λάθος τα παιδιά ενώ παίζουν. Επίσης, το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά καθώς μπορεί να τραβήξουν τα αυτιά ή τις ουρές τους που τα κάνουν επιθετικά.

Σκύλος της Γροιλανδίας με την αδερφή του.
Πηγή εικόνας: Instagram

Γεγονότα

  • Το Greenland Dog χρησιμοποιήθηκε από τον Roald Amundsen, τον Νορβηγό εξερευνητή στη μεγάλη του επιτυχία της αποστολής του 1912 στην Ανταρκτική.
  • Το 1880, ο σκύλος της Γροιλανδίας αναγνωρίστηκε από το Kennel Club..

Προβλήματα υγείας

Δυσπλασία ισχίου: Είναι μια σημαντική ανησυχία σε έναν σκύλο που εμφανίζεται λόγω μη φυσιολογικής ανάπτυξης του οστού του ισχίου. Για την ακρίβεια, το οστό του ισχίου χαλαρώνει από την υποδοχή της άρθρωσης που προκαλεί πόνο και ενόχληση στο περπάτημα. Αυτό είναι ένα πρόβλημα κληρονομικότητας που μεταδίδεται από τους γονείς. Μερικές φορές αυτό το ζήτημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί, επομένως ελέγξτε προσεκτικά πριν τα φέρετε στο σπίτι.

Πρήζω: Το φούσκωμα γνωστό και ως γαστρικό είναι ένα πολύ σοβαρό και πιο κοινό πρόβλημα που αναπτύσσεται σε σκύλους. Εμφανίζεται όταν το στομάχι ενός σκύλου είναι γεμάτο με αέρια, τροφή ή υγρό που δεν μπορεί να αφομοιώσει. Το φούσκωμα λαμβάνει χώρα χωρίς προειδοποίηση, επομένως ελέγχετε πάντα τι τρώει ο σκύλος σας για την ασφάλειά του.

Χρωματιστά

  • άσπρο
  • Μαύρος
  • Γκρί
  • Λευκό με στίγματα

Μέγεθος

Υψος: Το μέσο ύψος ενός σκύλου της Γροιλανδίας είναι 22 – 25 ίντσες (56 – 64 cm).

Βάρος: Το μέσο βάρος ενός σκύλου της Γροιλανδίας είναι 66 – 70 λίβρες (30 – 32 κιλά).

Επισκεφτείτε εδώ το Doglime για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φυλή.

Schreibe einen Kommentar