Πληροφορίες για τη φυλή σκύλων Grand Bleu de Gascogne

0
Πληροφορίες για τη φυλή σκύλων Grand Bleu de Gascogne

Γενικές πληροφορίες

Όνομα σκύλου Big Blue of Gascony
Επιστημονικό όνομα Canis lupus familiaris
Φυλή για Κυνήγι
Εξαφανισμένος Οχι
Χώρα προέλευσης Γαλλία

Φυσικό και Μέγεθος

Σειρά κατάταξης

Ευφυής Κατάταξη
Εκπαιδευσιμότητα
Παιχνιδιάρικο
Επίπεδο στοργής
Κοινωνικές Ανάγκες
γάβγισμα
Ικανότητα φύλακα
Εδαφικός
Στοματικότητα
Ικανότητα προσαρμογής

Χαρακτηριστικά

Φιλικότητα

Stranger Friendly Υψηλός
Φιλικό προς τα παιδιά Υψηλός
Φιλικό προς τις γάτες Υψηλός
Φιλικό με σκύλους Υψηλός
Φιλικό προς το γραφείο Υψηλός
Φιλικό προς το Διαμέρισμα Υψηλός
Φιλικό προς τους Ηλικιωμένους Υψηλός
Σέρβις σκύλος Υψηλός
Σκύλος Έρευνας και Διάσωσης Υψηλός
Δυνατότητα δαγκώματος Υψηλός

Το Grand Bleu de Gascogne είναι ένας σκύλος μυρωδιάς που χρησιμοποιείται για να κυνηγήσει σε αγέλες. Έχουν ένα ισχυρό σώμα με ένα ευγενές κεφάλι και ένα μυώδες λαιμό. Το αθλητικό άρωμα κυνηγόσκυλο χρειάζεται ένα μεγάλο περιφραγμένο σπίτι ή αυλή για να εκτελεί καθημερινές δραστηριότητες. Επιπλέον, είναι εύκολο να περιποιηθούν και δεν χρειάζονται επιπλέον φροντίδα για το παλτό τους.

Είναι γνωστοί για την εξαιρετική μύτη τους για να βρίσκουν ορισμένα πράγματα. Όταν βρήκαν ένα ζώο, οι Grand Bleu de Gascogne χρησιμοποιούν την αντοχή τους για να το δελεάσουν και να επικοινωνήσουν με ουρλιαχτά και βαθιά γαβγίσματα. Αυτές οι ράτσες τα πάνε καλά σε κάθε είδους αθλήματα που βασίζονται σε αρώματα και διαγωνισμούς με αφοσιωμένους ιδιοκτήτες.

Προέλευση και Ιστορία

Το Grand Bleu de Gascogne υπάρχει από τους μεσαιωνικούς χρόνους στη Γαλλία. Στη συνέχεια, μαζί με άλλα γαλλικά κυνηγόσκυλα, έφτασαν στην Αγγλία τον 11ο αιώνα κατά τη διάρκεια της Νορμανδικής κατάκτησης. Τον 18ο αιώνα, διέσχισαν το δρόμο τους στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου ο αριθμός τους αυξήθηκε περισσότερο από ό,τι στη Γαλλία. Παλαιότερα κυνηγούσαν ελάφια, λύκους και κάπρους.

Την ίδια περίοδο, αγοράστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο για διασταύρωση. Ωστόσο, δεν είχαν εκτραφεί με κανένα σκύλο ή εγγεγραμμένο σκύλο Kennel Club μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Ωστόσο, υπάρχει μια χούφτα κτηνοτρόφων στο Ηνωμένο Βασίλειο, επομένως, είναι μια πολύ σπάνια φυλή για κατοικίδια. Αργότερα, ο αριθμός τους άρχισε να μειώνεται καθώς μειώθηκε και ο αριθμός των λύκων. Επιπλέον, το Grand Bleu de Gascogne ήταν ακριβά σκυλιά, ως εκ τούτου, οι ευγενείς άρχισαν να τα αλλάζουν για να εξοικονομήσουν τα έξοδά τους.

Χαρακτηριστικά συμπεριφοράς του Grand Bleu de Gascogne

Το Grand Bleu de Gascogne είναι μια έξυπνη, πιστή και ενεργητική φυλή που έχει ικανότητα όσφρησης παρά ταχύτητα. Απομακρύνονται με έναν άγνωστο αλλά είναι πολύ άνετοι και φιλικοί με τον γνωστό τους κύκλο. Επιπλέον, είναι περισσότερο άτομο σε εξωτερικούς χώρους και δεν ταιριάζουν στο μέσο σπίτι κατοικίδιων ζώων. Δεδομένου ότι δεν αντιμετωπίζονται ως οικόσιτα σκυλιά, μπορεί να χρειαστούν χρόνο για να προσαρμοστούν στην οικογένεια. Επομένως, η συμπεριφορά του νοικοκυριού τους εξαρτάται απόλυτα από το πώς τα μεγαλώνει ο ιδιοκτήτης. Αυτό είναι αυτονόητο ότι αυτές οι ράτσες δεν είναι κατάλληλες για ιδιοκτήτες για πρώτη φορά, καθώς είναι απαραίτητος ένας έμπειρος ιδιοκτήτης.

Το Grand Bleu De Gascogne με τον φίλο του στο έδαφος.
Πηγή εικόνας: Dog Breeds

Εκπαιδευσιμότητα

Η εκπαίδευση των Grand Bleu de Gascogne δεν είναι εύκολη, παρόλο που είναι μια έξυπνη ράτσα. Οι ανεξάρτητες ράτσες κατασκευάστηκαν ως σκυλιά εργασίας. Συμπεριλάβετε εκπαίδευση για την παρακολούθηση αρωμάτων και πρόσθετων λιχουδιών μεταξύ των συνεδριών. Θυμηθείτε ότι δεν απολαμβάνουν την προπόνηση για χάρη τους ή δεν σας διασκεδάζουν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης υπακοής. Επιπλέον, το επίτευγμά τους είναι να μάθουν καλές συνήθειες αντί να αναπτύσσουν κακές. Πρέπει να δουλέψετε σκληρά με αυτές τις αποφασιστικές ράτσες, ώστε να λειτουργήσουν για εσάς με καλύτερη εκπαίδευση. Η πρώιμη κοινωνικοποίηση είναι απαραίτητη με μέλη της οικογένειας και άλλα κατοικίδια, εάν τα έχετε.

Το Grand Bleu De Gascogne παίζει με τον φίλο του.
Πηγή εικόνας: Instagram

Είναι το Grand Bleu de Gascogne φιλικό προς τα παιδιά;

Με την ήρεμη, φιλική και καλή φύση τους, το Grand Bleu de Gascogne είναι φιλικό με τα παιδιά. Ως μεγάλο κυνηγόσκυλο, ωριμάζουν σιγά-σιγά με τον καιρό, έτσι ως κουτάβι ενθουσιάζονται και πηδούν με τα παιδιά. Ωστόσο, πρέπει να τα επιβλέπετε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού σε οποιαδήποτε ηλικία, ώστε να μην πληγώνουν ο ένας τον άλλον. Διδάξτε το κατοικίδιο ζώο και τα παιδιά σας να τα πηγαίνουν καλά και να συναναστρέφονται μαζί τους καθώς μπορεί να θυμώσουν το ένα το άλλο. Για παράδειγμα, τα παιδιά μπορεί να τραβήξουν το αυτί ή την ουρά τους, ενώ το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να γίνει επιθετικό.

Προβλήματα υγείας

Πρήζω: Φούσκωμα ή γαστρική διαστολή Volvulus (GDV) εμφανίζεται όταν αέριο ή υγρό συστρέφεται στο στομάχι. Συμβαίνει χωρίς συμπτώματα, γι‘ αυτό να προσέχετε τι ταΐζετε. Παρέχετε πάντα μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή στον σκύλο σας. Πηγαίνετε σε έναν κτηνίατρο για σωστό έλεγχο εάν ο σκύλος σας έχει φούσκωμα.

Γεγονότα

  • Το 1785, ένας Γάλλος ευγενής, ο στρατηγός Λαφαγιέτ έδωσε επτά Grand Bleu de Gascogne στο φαράγγι της Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Ανεξαρτησίας.
  • Αργότερα από τα επτά σκυλιά, το ένα γέννησε 15 γέννα.
  • Υπάρχουν περισσότερα Grand Bleu de Gascogneare στην Αμερική από ό,τι στη Γαλλία.

Μέγεθος

Βάρος: 32-35 κιλά
Υψος: 64-70 cm για τα αρσενικά και 60-65 cm για τα θηλυκά

Παρόμοια φυλή ως Grand Bleu de Gascogne

Επισκεφθείτε εδώ στο Doglime για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φυλή σκύλων.

Schreibe einen Kommentar