Πληροφορίες για τη φυλή σκύλων Nivernais Griffon

2
Πληροφορίες για τη φυλή σκύλων Nivernais Griffon

Γενικές πληροφορίες

Όνομα σκύλου Nivernais Griffon
Αλλα ονόματα εξοχικός σκύλος
Επιστημονικό όνομα Canis lupus familiaris
Τύπος φυλής Αρωματικό κυνηγόσκυλο
Φυλή για Κυνήγι
Εξαφανισμένος Ναί
Χώρα προέλευσης Γαλλία

Φυσικό και Μέγεθος

Μέγεθος Μεσαίο
Ελάχιστη διάρκεια ζωής 10
Μέγιστη διάρκεια ζωής 14

Σειρά κατάταξης

Ευφυής Κατάταξη
Εκπαιδευσιμότητα
Παιχνιδιάρικο
Επίπεδο στοργής
Κοινωνικές Ανάγκες
γάβγισμα
Ικανότητα φύλακα
Εδαφικός
Στοματικότητα
Ικανότητα προσαρμογής

Χαρακτηριστικά

Φιλικότητα

Stranger Friendly Υψηλός
Φιλικό προς τα παιδιά Υψηλός
Φιλικό προς τις γάτες Μεσαίο
Φιλικό με σκύλους Χαμηλός
Φιλικό προς το γραφείο Υψηλός
Φιλικό προς το Διαμέρισμα Υψηλός
Φιλικό προς τους Ηλικιωμένους Υψηλός
Σέρβις σκύλος Υψηλός
Σκύλος Έρευνας και Διάσωσης Υψηλός
Δυνατότητα δαγκώματος Υψηλός

Το Griffon Nivernais είναι μια ράτσα σκύλου με καταγωγή από τη Γαλλία που εκτράφηκε ως αρωματικό κυνηγόσκυλο. Είναι επίσης φιλικά κυνηγετικά σκυλιά που αποτελούν φιλικό σύντροφο μεταξύ των οικογενειών. Αυτά τα σκυλιά ταιριάζουν καλύτερα στην αγροτική περιοχή και δεν είναι τόσο προτιμότερα στην πόλη. Είναι πολύ παιχνιδιάρικα σκυλιά που χρειάζονται έναν χώρο αυλής για να τρέξουν και να παίξουν.

Αυτές οι ράτσες σκύλων είναι σε θέση να εντοπίσουν από μικρή έως μεγάλη κλίμακα, καθώς έχουν μια πολύ ευαίσθητη ικανότητα όσφρησης. Είναι από τα πιο έξυπνα σκυλιά και είναι πολύ παιχνιδιάρικο στη φύση τους.

Προέλευση

Το Griffon Nivernais προέρχεται από τη Γαλλία που χρονολογείται από το 1200 και θεωρείται ένα από τα παλαιότερα κυνηγετικά σκυλιά. Χρησιμοποιούνταν ως κυνηγόσκυλα για κυνήγι με όπλα για να εξοντώσουν αγριόχοιρους και λύκους. Η αρχική φυλή Griffon Nivernais διήρκεσε μόνο κατά τη διάρκεια του 1200 και εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της γαλλικής επανάστασης.

Αργότερα, ξαναζωντάνεψαν μέσα από ράτσες όπως Grand Griffon Vendeen, Otterhounds και Foxhounds.

Εμφάνιση

Το Griffon Navernais έχει ένα τραχύ παλτό με δασύτριχες γούνες. Έχουν χοντρή επίστρωση και μακριά γούνα. Έχουν θαμνώδη φρύδια που τα κάνουν να φαίνονται πολύ χαριτωμένα και αξιολύπητα με όλη τους την αγάπη στα μάτια.

Εμφάνιση Griffon Nivernais
Πηγή εικόνας: nationalpurebreddogday.com

Κυκλοφορούν σε διαφορετικά χρώματα κυρίως στις αποχρώσεις του γκρι με ένα μείγμα ελαφιού χρώματος γύρω από τα πόδια ή το κεφάλι τους. Με το δασύτριχο παλτό, οι Griffon Navernais έχει μια ατημέλητη εμφάνιση και συνήθως φαίνεται σαν να μην έκαναν ποτέ μπάνιο.

Ιδιοσυγκρασία

Το ότι ο Griffon Nivernais είναι κυνηγετικός σκύλος και κυρίως με επιθετικότητα προς το θήραμά του είναι εντελώς διαφορετικό όταν είναι με τους συντρόφους και τις οικογένειές του. Είναι πολύ παιχνιδιάρικες και χαρούμενες ράτσες σκύλων. Είναι πολύ γνωστοί και επαινεμένοι για τις κυνηγετικές τους ικανότητες και τις ικανότητές τους να αρωματίζουν.

Συχνά βρίσκονται σε αγέλη που τα κάνει να έχουν φιλικές σχέσεις με άλλα σκυλιά και να είναι ανεκτικά μαζί τους. Αλλά μπορεί να μην είναι το ίδιο με όλους, ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσαν.

Είναι πολύ δραστήριοι στη φύση και μπορούν να συνεχίσουν να εκτελούν καθήκοντα, κάνοντας ασκήσεις για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι πολύ αφοσιωμένοι και πιστοί και αφοσιωμένοι στους κυρίους τους.

Μπορεί να αποκτήσουν κάποιες κακές συνήθειες όπως το να είναι υπερβολικά δραστήριοι με δραστηριότητες όπως το επιθετικό σκάψιμο, τα ατελείωτα μακροχρόνια γαβγίσματα, το ξύσιμο, το μάσημα πραγμάτων, εάν δεν εκτίθενται σε πνευματικές και σωματικές προσομοιώσεις σε καθημερινή βάση.

Εκπαιδευσιμότητα

Ο Griffon Navernais έχει μια ανεξάρτητη και επίμονη πλευρά που είναι συχνά δύσκολο να αντιμετωπίσεις όταν τους εκπαιδεύεις. Θα πρέπει να εκπαιδεύονται να περπατούν σε μονοπάτια και στην αρωματική τους ικανότητα. Οι εκπαιδευτές κυνηγόσκυλων είναι κατάλληλοι εκπαιδευτές για την εκπαίδευση αυτής της ράτσας σκύλων.

Griffon Nivernais κατά τη διάρκεια του κυνηγιού αγριόχοιρου
Πηγή εικόνας: agefotostock.com

Θα πρέπει να κάνουν συνεχείς προπονήσεις, καθώς μπορεί να τους δείξουν πολύ καταστροφικές συμπεριφορές όταν βαριούνται και δεν αφήνονται χωρίς δραστηριότητες να κάνουν. Δεν τους αρέσει να εκπαιδεύονται να ακολουθούν κάθε εντολή που τους δίνουν οι αφέντες τους, αλλά είναι ελεύθερα και θέλουν να κάνουν δικές τους δραστηριότητες.

Το να το λένε αυτό δεν σημαίνει ότι αγνοούν τελείως τα αφεντικά τους, αλλά ότι τους υποστηρίζουν και τους σέβονται πολύ.

Περιποίηση

Το Griffon Nivernais φαίνεται ήδη ατημέλητο και βρώμικο λόγω των δασύτριχων τριχών τους. Απαιτούν εβδομαδιαίο βούρτσισμα για να καθαρίσουν το παλτό τους και να φαίνονται περιποιημένα. Πρέπει να βουρτσίζονται με βούρτσα με σκληρές τρίχες και μεταλλική χτένα.

Λόγω των πεσμένων αυτιών τους, χρειάζονται εβδομαδιαίο καθαρισμό για να είναι ασφαλείς από τα κοινά βακτήρια που προκαλούν λοιμώξεις του αυτιού (Εξωτερική ωτίτιδα). Θα πρέπει να λούζονται μόνο δύο με τρεις φορές το χρόνο με ένα ήπιο ή φαρμακευτικό σαμπουάν για να διατηρούνται καθαρά.

Θα πρέπει να κουρεύονται μία φορά το χρόνο για να αφήνουν τα νέα μαλλιά να μεγαλώνουν. Εάν τα νύχια τους δεν γρατσουνίζονται φυσικά κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών και της βόλτας τους, θα πρέπει να κόβονται μία φορά δύο φορές την εβδομάδα.

Υγεία

Ο Griffon Nivernais είναι ένα από τα υγιή σκυλιά με εξαιρετικές συνθήκες υγείας. Αλλά μπορεί να είναι επιρρεπής σε ασθένειες όπως:

Μόλυνση αυτιού

Αυτός ο τύπος μόλυνσης είναι κοινός μεταξύ αυτής της ράτσας σκύλων καθώς έχουν πεσμένα και μακριά αυτιά και επίσης είναι κυνηγετικά σκυλιά. Όταν ο σκύλος πάσχει από λοίμωξη στο αυτί, είναι πιθανό να ξύνει τα αυτιά του από καιρό σε καιρό αναδίδοντας μια άσχημη μυρωδιά και ερυθρότητα στα αυτιά.

Για να αποφευχθεί αυτό το είδος μόλυνσης του αυτιού, τα αυτιά τους θα πρέπει να καθαρίζονται εγκαίρως και να χρησιμοποιούνται φαρμακευτικές ωτικές σταγόνες.

Δυσπλασία ισχίου

Η δυσπλασία του ισχίου είναι μια κοινή ορθοπεδική πάθηση που απαντάται μεταξύ των κυνηγετικών σκύλων. Η δυσπλασία του ισχίου είναι μια κατάσταση που εμφανίζεται όταν η μπάλα του μηριαίου οστού δεν καλύπτεται πλήρως από την υποδοχή. Όταν ένας σκύλος πάσχει από δυσπλασία ισχίου, εμφανίζει ασυνήθιστη συμπεριφορά στα πόδια του κυρίως στα πίσω άκρα και έχει άβολο περπάτημα.

Προοδευτική Ατροφία Αμφιβληστροειδούς

Η προοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδούς είναι μια κατάσταση όπου υπάρχει απώλεια όρασης και νυχτερινή τύφλωση. Η πάθηση μπορεί να ξεκινήσει με ελαφριά τύφλωση που την οδηγεί εντελώς σε πλήρη τύφλωση. Είναι μια ασθένεια χωρίς θεραπεία μέχρι σήμερα.

Τρόφιμα και δίαιτες

Ο Griffon Nivernais είναι ένας μεσαίου μεγέθους σκύλος, πολύ δραστήριος και ενεργητικός, θα πρέπει να τρέφεται με τροφή υψηλής ποιότητας με υψηλή πρωτεΐνη και χαμηλά λιπαρά. Θα πρέπει να διατηρούν άλιπη μυϊκή μάζα έτσι ώστε να κινούνται και να χρησιμοποιούν το σώμα τους στο έπακρο ενώ κυνηγούν.

Μπορούν να διατηρηθούν υγιείς και η υγεία τους μπορεί να διατηρηθεί μέσω μιας φόρμουλας ενεργού φυλής ή φόρμουλας φυλής εργασίας. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν πρέπει να ταΐζονται υπερβολικά που μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία.

Πλεονεκτήματα του να έχεις ένα Griffon Nivernais

  • Είναι πολύ φιλικοί και με καλή συμπεριφορά μεταξύ των ανθρώπων.
  • Έχοντας μεγαλώσει σε αγέλες είναι υπέροχα με άλλα σκυλιά.
  • Είναι ένα από τα πιο υγιή σκυλιά με λιγότερες καταστάσεις υγείας.

Μειονεκτήματα του να έχεις Griffon Nivernais

  • Δεν είναι κατάλληλα για την περιοχή της πόλης και προτιμάται κυρίως να εκτρέφονται σε αγροτικές περιοχές.
  • Το πιο πιθανό είναι να μην υπακούουν στους αφέντες τους και να έχουν τις δικές τους συμπεριφορές και απόψεις.
  • Μπορούν να είναι ανεξάρτητοι και πεισματάρηδες αν δεν εκπαιδευτούν σωστά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους σκύλους, συνεχίστε να επισκέπτεστε τη σελίδα μας Doglime.

Schreibe einen Kommentar