Προς το μέτωπο! Η Clara Barton Braves the Battle of Antietam από την Claudia Friddell, εικονογράφηση από τον Christopher Cyr

0
Προς το μέτωπο!  Η Clara Barton Braves the Battle of Antietam από την Claudia Friddell, εικονογράφηση από τον Christopher Cyr

Έκδοση Calkins Creek

Περίληψη: Ο ρόλος της Clara Barton στη μάχη του Antietam τεκμηριώνεται με δικά της λόγια, ποιήματα που έγραψε ο συγγραφέας και ρεαλιστικές εικονογραφήσεις σκηνών στο μέτωπο της μάχης. Θηλάζει άντρες (συμπεριλαμβανομένου ενός που πυροβολείται καθώς του δίνει νερό), βοηθά γιατρούς και μαγειρεύει χυλό από ινδικό γεύμα που απροσδόκητα βρήκε ότι χρησιμοποιείται ως υλικό συσκευασίας. Στο τέλος της δοκιμασίας, έχει τοποθετηθεί σε ένα αυτοσχέδιο κρεβάτι στο πίσω μέρος ενός βαγονιού και οδήγησε 80 μίλια πίσω στην Ουάσιγκτον, όπου καταρρέει από την εξάντληση και τον τυφοειδή πυρετό. Περιλαμβάνει πολλές σελίδες με πρόσθετες βιογραφικές πληροφορίες για την Clara Barton, μια βιβλιογραφία και μια λίστα με μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε. 40 σελίδες? τάξεις 2-5.

Πλεονεκτήματα: Η αφήγηση και οι εικονογραφήσεις συνδυάζονται για να απεικονίσουν τη φρίκη του πολέμου, καθώς και την ακούραση που έφερε η Κλάρα Μπάρτον στο πεδίο της μάχης. Η εκτεταμένη πίσω ύλη θα βοηθήσει τους ερευνητές να κατανοήσουν περισσότερα για τη ζωή του Μπάρτον.

Μειονεκτήματα: Τα παιδιά θα χρειαστούν κάποια προηγούμενη γνώση του Εμφυλίου Πολέμου και της ζωής της Κλάρα Μπάρτον για να καταλάβουν τι συμβαίνει.

Schreibe einen Kommentar