Στον χάρτη για υπεράκτια αιολική ενέργεια

4
Στον χάρτη για υπεράκτια αιολική ενέργεια

Μετά από χρόνια αταξίας στην εθνική ενεργειακή πολιτική, η Βικτώρια πρωτοστατεί στην αιολική και ηλιακή ενέργεια. Και αυτή η ηγεσία έχει βάλει τη Βικτώρια στον χάρτη για την υπεράκτια αιολική ενέργεια.

Μια πρόσφατη έκθεση από τη Ρυθμιστική Αρχή Καθαρής Ενέργειας δείχνει ότι η Βικτώρια προσελκύει όσο Το 43% των επενδύσεων της Αυστραλίας στον αιολικό και ηλιακό τομέα. Αυτό το αποτέλεσμα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον επιτυχημένο Βικτωριανό Στόχο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ενώ η επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ρέει επί του παρόντος στη δυτική πολιτεία, όπου κατασκευάζεται το μεγαλύτερο μέρος της αιολικής ενέργειας της Βικτώριας, και στο βόρειο τμήμα της πολιτείας, η οποία προσελκύει μεγάλης κλίμακας ηλιακή ενέργεια, το Gippsland στα ανατολικά της πολιτείας διαμορφώνεται ως μέρος για επενδύσεις στην υπεράκτια αιολική ενέργεια .

Η υπεράκτια αιολική ενέργεια γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ο παγκόσμιος κλάδος υπεράκτιων αιολικών πηγών αναμένεται να αυξηθεί στα 350 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, Η συμφωνία ορόσημο της κυβέρνησης για τον αιολικό τομέα στοχεύει στην εξασφάλιση 30 γιγαβάτ υπεράκτιου αιολικού ρεύματος να καλύψει το ένα τρίτο των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια της χώρας και να τριπλασιάσει τον αριθμό των «πράσινων θέσεων εργασίας».

Η Αυστραλία επί του παρόντος δεν διαθέτει υπεράκτιο αιολικό τομέα. Όμως η Gippsland προσέλκυσε πρόσφατα την προσοχή για αυτό που θα μπορούσε να είναι το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο της χώρας – το Star of the South, που προτάθηκε για το Gippsland South. Εάν προχωρήσει, η πρόταση των 2 gigawatt έχει τη δυνατότητα να τροφοδοτήσει έως και 1,2 εκατομμύρια σπίτια, να αποφύγει έως και 10,5 εκατομμύρια τόνους εκπομπών αερίων θερμοκηπίου ετησίως και να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας στις κατασκευές, την επιμελητεία, τη συντήρηση, την εξυπηρέτηση και τη συντήρηση.

Όπως αναφέρουν οι Gippsland Timesη Offshore Energy ξεκινά έναν γύρο διαβουλεύσεων με το Star of the South την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, με συναντήσεις δημόσιας πληροφόρησης να πραγματοποιούνται σε Morwell, Lakes Entrance, Yarram, Woodside, Leongatha και Port Franklin για δέκα ημέρες.

Ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να παρακολουθήσουν τις ενημερωτικές συνεδρίες για να μάθουν περισσότερα για την πρόταση και να πουν τη γνώμη σας σχετικά με την πρόταση — βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις συνεδρίες εδώ.

Ενώ ο υπεράκτιος αιολικός τομέας της Αυστραλίας βρίσκεται στα πρώτα στάδια ανάπτυξης, εάν το πρώτο έργο στεφθεί με επιτυχία, θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία ενός εντελώς νέου τομέα. Η πολυπλοκότητα και η κλίμακα των υπεράκτιων αιολικών πάρκων σημαίνει ότι ο τομέας είναι πιθανό να δημιουργήσει εκατοντάδες καλές, καλά αμειβόμενες μόνιμες θέσεις εργασίας: δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Star of the South έχει κερδίσει την υποστήριξη της Ναυτιλιακής Ένωσης της Αυστραλίαςοι οποίοι εκπροσωπούν 16.000 Αυστραλούς πλοηγούς, ναυτικούς και εργάτες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην υπεράκτια.

Όπως αποκαλύφθηκε τον Ιούλιο του 2019, τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μια μελέτη για τον εντοπισμό των αναγκών εργασίας του έργουσυμπεριλαμβανομένων των διάφορων τύπων εργασιών που θα απαιτηθούν για την επιτυχία του.

Για παράδειγμα, η κατασκευή ενός υπεράκτιου αιολικού πάρκου μεγάλης κλίμακας όπως το Star of the South πιθανότατα θα απαιτήσει τη δημιουργία εγχώριας κατασκευής και μεγαλύτερο εργατικό δυναμικό λειτουργίας και συντήρησης.

Η Βικτώρια φιλοξενεί ήδη έναν κατασκευαστή αιολικών πύργων Keppel Prince στο Πόρτλαντ στα δυτικά της πολιτείας – η δημιουργία ενός υπεράκτιου αιολικού τομέα θα μπορούσε να σημαίνει ένα δεύτερο. Αυτό αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία για τη δημιουργία καλών θέσεων εργασίας για το κλίμα, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η μείωση των εκπομπών.

Το Star of the South, που προτείνεται στα νερά ακριβώς ανατολικά του Port Albert, περίπου μία ώρα οδικώς από την κοιλάδα Latrobe, όπου βρίσκονται οι πιο ρυπογόνοι σταθμοί παραγωγής ενέργειας με καύσιμο άνθρακα της χώρας, αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία για την περιοχή να ευημερήσει καθώς η Βικτώρια οδεύει προς ένα μηδενικό άνθρακα οικονομία.

Για παράδειγμα, η κοιλάδα Latrobe θα μπορούσε να καθιερωθεί ως υπεράκτιος κόμβος εξυπηρέτησης αιολικής ενέργειας και ενδεχομένως να στεγάσει κάποια βιομηχανία. Αυτό θα ωφελήσει οικονομικά την περιοχή από τη στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το Federation University Gippsland θα μπορούσε να ακολουθήσει το παράδειγμα της αδελφής του πανεπιστημιούπολης στο Ballarat και να δημιουργήσει μαθήματα κατάρτισης για τον τομέα της αιολικής ενέργειας, τα οποία θα προσφέρουν μια νέα επαγγελματική πορεία για τους νέους στην περιοχή.

Επιπλέον, η κατασκευή ενός υπεράκτιου αιολικού πάρκου μεγάλης κλίμακας στα ανατολικά της πολιτείας θα συμπλήρωνε τον εφοδιασμό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από τα δυτικά, βοηθώντας το κράτος στην πορεία προς ένα δίκτυο που τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και αποθήκευση.

Εάν πρόκειται να αποτρέψουμε τις χειρότερες δυνατές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης – από την ακραία ξηρασία έως τις συχνότερες πυρκαγιές και την άνοδο της στάθμης της θάλασσας – είναι ζωτικής σημασίας να υιοθετήσουμε λύσεις που ταιριάζουν με την κλίμακα του προβλήματος. Η υπεράκτια αιολική ενέργεια είναι μία από αυτές τις λύσεις και θα μπορούσε να δημιουργήσει χιλιάδες καλές θέσεις εργασίας για το κλίμα.

Η Gippsland έπαιξε εδώ και καιρό έναν ρόλο στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της Victoria. Η αγκαλιά της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας θα σήμαινε ότι η παράδοση συνεχίζεται στο μέλλον καθώς το κράτος μεταβαίνει σε μια οικονομία μηδενικών εκπομπών άνθρακα.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ: Γίνετε μέλος της Yes 2 Renewables στις τακτικές συναντήσεις δράσης μας, κάθε Τρίτη 18:00 στον επάνω όροφο στο Friends of the Earth Μελβούρνη

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ: Εγγραφείτε ως ενεργός φίλος του Yes 2 Renewables ή κάντε μια εφάπαξ δωρεά.

Schreibe einen Kommentar