Τα 11 πολύ καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Μύκονο, Ελλάδα

Τα 11 πολύ καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Μύκονο, Ελλάδα

Juli 28, 2022 0 Von admin
20200906 Δραστηριότητες στη Μύκονο 008
Πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Μύκονο, Ελλάδα

– Πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Μύκονο, Ελλάδα-

Η Μύκονος, όπως και η Σαντορίνη, είναι ένα από τα πιο διάσημα νησιά της Ελλάδας. Βρίσκεται στην κυκλαδίτικη περιοχή του Αιγαίου, η Μύκονος είναι περισσότερο γνωστή για το πάρτι, τους ανεμόμυλους και τα όμορφα ασβεστωμένα κτίρια.

(Ο Τζόελ) μισώ να το λέω, αλλά η Μύκονος είναι ένα πόνυ με ένα κόλπο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι όμορφο. Πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε τη Μύκονο αλλά σκεφτείτε πόσο χρόνο θα περάσετε στο νησί. Δεν είναι τόσο μεγάλο, οπότε αν είστε σαν εμάς (τους τυχοδιώκτες!) και θέλετε να εξερευνήσετε άλλα μέρη, μερικές μέρες θα είναι αρκετές, τρεις ημέρες το πολύ. Από τη Μύκονο, πηδήξτε σε ένα πλοίο και κατευθυνθείτε νότια προς Σαντορίνη. Η Σαντορίνη είναι ένα μεγαλύτερο και πιο συναρπαστικό νησί με πάρα πολλά πράγματα να κάνετε. Ας δούμε τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Μύκονο χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

Δραστηριότητες στη Μύκονο

1 | Χαθείτε στη Χώρα της Μυκόνου

Το να χαθείτε στη Χώρα της Μυκόνου είναι σχεδόν αναπόφευκτο. Χα! Αυτό συμβαίνει επειδή η Χώρα της Μυκόνου είναι ένα λαγουδάκι από μικρούς δρόμους και σοκάκια, ωστόσο αυτό το παραδοσιακό σχέδιο της Μυκόνου είναι έξυπνο. Κι αυτό γιατί κάποτε εξυπηρετούσε έναν σκοπό: την προστασία των νησιωτών από τους πειρατές και τους κλέφτες β. Εξάλλου, θα χάνονταν στο περίπλοκο δίκτυο της πόλης.

Και πέρα ​​από τους δρόμους βρίσκονται τα σπίτια, σχεδιασμένα με γνώμονα το μέγεθος λόγω της σπανιότητας των οικοδομικών υλικών. Το σχήμα και το χρώμα τους σχεδιάστηκαν επίσης με γνώμονα τις καιρικές συνθήκες για να τα προστατεύουν από τους σκληρούς ανέμους και τον βρασμό μεσογειακό ήλιο. Έτσι, όταν περιπλανηθείτε στους δρόμους της Χώρας της Μυκόνου για να θαυμάσετε την ομορφιά της, σκεφτείτε τις αρχές της και προσέξτε αυτούς τους πειρατές!

2 | Βρείτε τους Ανεμόμυλους της Μυκόνου

Αναμφίβολα, οι ανεμόμυλοι της Μυκόνου, γνωστοί και ως Κάτω Μύλοι, είναι ένα από τα πιο γνωστά ορόσημα της Μυκόνου στο νησί. Αλλά δεν χτίστηκαν ως τουριστικό αξιοθέατο, φυσικά! Στην εποχή μας, μεταξύ του 1500 και του 20ου αιώνα, οι ανεμόμυλοι της Μυκόνου χρησιμοποιούνταν για την άλεση σιτηρών, όπως το σιτάρι και το κριθάρι, σε αλεύρι, και οι περισσότεροι κατασκευάστηκαν από τους Ενετούς. Σήμερα, οι ανεμόμυλοι εξυπηρετούν έναν διαφορετικό σκοπό – φιλοξενούν ένα μουσείο και ένα φεστιβάλ συγκομιδής τον Σεπτέμβριο.

Μια επίσκεψη στη Μύκονο δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς μια περιπλάνηση στους Ανεμόμυλους της Μυκόνου! Μπορεί ακόμη και να νιώσετε το τσίμπημα αυτού του ανέμου για τον οποίο είναι τόσο διάσημη η Μύκονος! Θα έχετε επίσης καλή θέα του επόμενου σημείου για τις δραστηριότητες μας στη Μύκονο από τους ανεμόμυλους, το οποίο είναι:

Πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Μύκονο Ελλάδα
Δραστηριότητες στη Μύκονο – βρείτε τους ανεμόμυλους της Μυκόνου

3 | Πιο κακή Μικρή Βενετία

Η Μικρή Βενετία παρουσιάζει ένα από τα πιο διάσημα και γοητευτικά φωτογραφικά σημεία της Μυκόνου.

Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε τη Μικρή Βενετία είναι να μπείτε σε ένα από τα μπαρ και να εξασφαλίσετε μια θέση στο μπαλκόνι. Η Μικρή Βενετία προσφέρει επίσης ένα από τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα στη Μύκονο, γι‘ αυτό σκεφτείτε να προγραμματίσετε μια επίσκεψη κατά τη διάρκεια της χρυσής ώρας για να απορροφήσετε αυτά τα μεσογειακά ηλιοβασιλέματα.

Η Μικρή Βενετία προσφέρει επίσης μια από τις καλύτερες απόψεις στους ανεμόμυλους της Μυκόνου. αν μπορείτε να βρείτε μια κούρνια σε ένα από τα μπαλκόνια που κρέμονται πάνω από το νερό, όπως το Katerina’s Restaurant & Cocktail Bar, αλλά υπάρχει μια σειρά από εξαιρετικά εστιατόρια και μπαρ για να διαλέξετε στη Μικρή Βενετία.

20200904 Δραστηριότητες στη Μύκονο 041
Πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Μύκονο – εξερευνήστε τη Μικρή Βενετία

4 | Βρείτε τον πελεκάνο της Μυκόνου

Φανταστείτε αυτό – κάθεστε και τρώτε γύρο σε ένα εστιατόριο γύρω από το λιμάνι της Μυκόνου, και ξαφνικά, βλέπετε έναν τεράστιο πελεκάνο να περιπλανιέται προς το μέρος σας. Φυσικά, απαιτεί διπλή λήψη και μετά εξαφανίζεται από το οπτικό πεδίο. Έτσι, τρώτε και ψάχνετε για τον πελεκάνο για να τον βρείτε στο πίσω μέρος του εστιατορίου που τρώγατε. Ο πελεκάνος είχε πάει στην πίσω πόρτα για να ταΐσει, κάτι που φανταζόμαστε ότι είναι κανονικό στη Χώρα της Μυκόνου!

Οι πελεκάνοι έχουν γίνει μασκότ της Μυκόνου και η εύρεση τους είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο μοναδικά και ασυνήθιστα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Μύκονο.

20200903 Δραστηριότητες στη Μύκονο 064 1
Δραστηριότητες στη Μύκονο – βρείτε τον Πέτρο τον πελεκάνο

Τέλος πάντων, υπάρχει μια ιστορία για τους πελεκάνους που έχει ως εξής: το 1958, ένας ψαράς βρήκε έναν τραυματισμένο πελεκάνο και αποφάσισε να τον φροντίσει. Ο πελεκάνος συνήθισε τους ανθρώπους και άρχισε να περιφέρεται στους δρόμους. Οι νησιώτες ονόμασαν τον πελεκάνο Πέτρο και τα υπόλοιπα είναι ιστορία! Αν και είναι δύσκολο να μάθουμε τον ακριβή αριθμό, προτείνεται ότι υπάρχουν τρεις που περιπλανώνται στην πόλη της Μυκόνου.

20200903 Δραστηριότητες στη Μύκονο 062

5 | Δείτε το ηλιοβασίλεμα στην εκκλησία του Αγίου Βασιλείου

Για την καλύτερη ευκαιρία φωτογραφίας στη Μύκονο, πρέπει να περιπλανηθείτε στο λόφο μέχρι την εκκλησία του Αγίου Βασιλείου. Αυτό το σημείο βρίσκεται στην καλύτερη τοποθεσία πάνω από το Παλιό Λιμάνι και τη Χώρα της Μυκόνου. Και το καλύτερο κομμάτι; Θα είστε οι μόνοι άνθρωποι εκεί. Όπως κι εμείς, πάρτε μια μπύρα από το μαγαζί στο κάτω μέρος του λόφου (οι Mythos έχουν ring pull tops για τέτοιες στιγμές!), περιπλανηθείτε και απολαύστε την ατμόσφαιρα. Θέλετε να τραβήξετε μια τέτοια λήψη; Διαβάστε τον οδηγό μας για να τραβήξετε καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες!

20200906 Δραστηριότητες στη Μύκονο 010
Δραστηριότητες στη Μύκονο – δείτε το ηλιοβασίλεμα στην εκκλησία του Αγίου Βασιλείου

6 | Κάντε μια περιήγηση σε τέσσερις τροχούς

Η Μύκονος δεν είναι ένα τεράστιο νησί, αλλά μπορεί να θέλετε να εξερευνήσετε περισσότερα από το να κολλήσετε στη Χώρα της Μυκόνου, και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό από ένα τετράτροχο! Η μίσθωση ενός τετραπλού είναι ένας οικονομικά αποδοτικός τρόπος για να μετακινηθείτε στο νησί, καθώς και πιο ασφαλής από ένα σκούτερ! Μερικοί δρόμοι είναι επίσης αρκετά απότομοι, οπότε θα έχετε λίγη δύναμη να τους οργώσετε. Και εκτός από την τιμή, είναι διασκεδαστικό να τα χαρείτε.

20200906 Δραστηριότητες στη Μύκονο 034
Πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Μύκονο – κάντε μια περιήγηση με τέσσερις τροχούς

7 | Βρείτε τον Φάρο Αρμενιστή

Έτσι, αν νοικιάσετε ένα τετράτροχο (ή αυτοκίνητο, αν προτιμάτε), μεταβείτε στα ακόλουθα δύο μέρη σε αυτήν τη λίστα με πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Μύκονο. Πρώτος, έξω από τη Χώρα της Μυκόνου, βρίσκεται ο Φάρος του Αρμενιστή. Να είσαι σε επιφύλαξη για; οι δρόμοι προς τα πάνω είναι λίγο στενοί, απότομοι και θυελλώδεις, αλλά αυτό είναι μέρος της διασκέδασης, σωστά; Όπως λένε, δεν είναι ο προορισμός. είναι το ταξίδι. Ο Φάρος Αρμενιστής προσφέρει επίσης ένα άλλο αξιοπρεπές σημείο για ηλιοβασίλεμα.

20200906 Δραστηριότητες στη Μύκονο 033
Δραστηριότητες στη Μύκονο – βρείτε τον Φάρο Αρμενιστή

8 | Visit Odos Araxame Taverna

Η Μύκονος έχει ακόμα κάποια ελληνική γοητεία, αν και είναι λίγο πιο δύσκολο να την βρεις. Αν είστε τακτικός στην Ελλάδα, θα ξέρετε για τι πράγμα μιλάμε – αυτή η απερίγραπτη ρουστίκ γοητεία. Η πόλη της Μυκόνου δεν αντικατοπτρίζει αληθινά πώς είναι πολλές ελληνικές πόλεις, επειδή έχει χρήματα για να τα κάνει όλα όμορφα. Τέλος πάντων, αν είστε στο κυνήγι για μια γεύση από την τοπική Ελλάδα, κατευθυνθείτε προς την Άνω Μερά, στη μέση του νησιού. Εκεί, θα βρείτε μια γεύση από την τοπική Ελλάδα, αλλά το πιο σημαντικό, κατευθυνθείτε προς την Ταβέρνα Οδός Αράξαμε. Είναι μια όμορφη μικρή ταβέρνα με τη ρουστίκ ελληνική γοητεία που αγαπάμε.

20200906 Δραστηριότητες στη Μύκονο 019
Δραστηριότητες στη Μύκονο – επισκεφθείτε την Ταβέρνα Οδός Αράξαμε

9 | Βρείτε τα σημεία πρόσβασης στο Instagram

Η Μύκονος είναι ένας θησαυρός από φανταστικά φωτογραφικά σημεία. Ακόμα κι αν δεν θέλετε να είστε μπροστά στην κάμερα, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να φωτογραφίσετε όμορφα μέρη γύρω από τη Χώρα της Μυκόνου και το ευρύτερο νησί. Τα πολύχρωμα φυτά βουκαμβίλιες είναι αγαπημένα στη Μύκονο και θα δώσουν πολύτιμο χρώμα στις ταξιδιωτικές σας φωτογραφίες.

10 | Αναζήτηση για τις Εκκλησίες

Υποστηρίζεται ότι η εκκλησία Παραπορτιανή είναι μια από τις πιο πολυφωτογραφημένες εκκλησίες στον κόσμο, που είναι η εκκλησία κοντά στο λιμάνι. Δεν ξέρουμε πόσο αλήθεια είναι αυτό, αλλά είναι ένα εύλογα ενδιαφέρον γεγονός, δεν νομίζετε; Εξίσου ενδιαφέρον είναι ότι υπάρχουν 365 εκκλησίες στη Μύκονο – μία για κάθε μέρα του χρόνου! Αλλά η εκκλησία της Παραπορτιανής είναι η πιο γνωστή από όλες, αν και δεν ήταν η αγαπημένη μας – η εκκλησία του Αγίου Βασιλείου πήρε αυτόν τον τίτλο με την αξιοσημείωτη προσφορά του ηλιοβασιλέματος.

11 | Live the Party Island Life

Γίνεται να πας στη Μύκονο και να μην ξενυχτάς; Άλλωστε φημίζεται για τη νυχτερινή του ζωή! Θα βρείτε έναν τόνο από μπαρ γύρω από τα παζάρια για να ξεχυθείτε μέσα και έξω. Κατευθυνθείτε στο Scandanavian Bar για έναν χορό όπου η ατμόσφαιρα ξεχύνεται στο δρόμο και αν προτιμάτε κάτι πιο ήσυχο, κατευθυνθείτε στα ευαίσθητα μπαρ του Little Venice, όπως το Katerina’s Cocktail Bar.

Πού να μείνετε στη Μύκονο με προϋπολογισμό

Mycocoon Hostel Μύκονος

Ως ταξιδιώτες αρκετά οικονομικοί, επιλέξαμε να μείνουμε σε έναν ξενώνα της Μυκόνου, το Mycocoon Hostel Mykonos, για την ακρίβεια.

Είναι δροσερό μέσα, συν η τιμή ήταν καλή, έχει μια μικρή πισίνα με θέα στη Χώρα της Μυκόνου και στο Παλιό Λιμάνι, ενώ υπάρχει ακόμη και ένα μπαρ. Εάν δεν έχετε μείνει σε ξενώνα πριν, να γνωρίζετε ότι έρχονται με μια ή δύο προειδοποιήσεις, όπως να πρέπει να μοιράζεστε πράγματα όπως τουαλέτες και μπάνια, και μπορεί ακόμη και να κάνετε μερικά άτομα να σκοντάφτουν πίσω τις πρώτες πρωινές ώρες και να σας ξυπνήσουν.

Όμως, παρά αυτά τα προβλήματα, οι ξενώνες προσφέρουν κάτι που δεν μπορείτε να βρείτε πουθενά αλλού, κάτι που είναι μια απίστευτη κοινωνική πλευρά. Το Mycocoon Hostel Mykonos ήταν ένα από τα καλύτερα κοινωνικά δίκτυα που έχουμε δει ποτέ. Συναντήσαμε ανθρώπους από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας και της Γερμανίας, ακόμη και ένα ζευγάρι που έζησε μόλις 30 λεπτά μακριά από εμάς! Ποιες είναι οι πιθανότητες; Αλλά η ομορφιά αυτού του κοινωνικού δικτύου είναι ότι λαμβάνετε εμπιστευτικές συμβουλές από άτομα που έχουν ταξιδέψει σε μέρη που δεν έχετε ταξιδέψει. Έτσι, αν δεν έχετε μείνει σε ξενώνα, να έχετε ανοιχτό μυαλό και να το δοκιμάσετε. δεν θα το μετανιώσεις!

20200903 Δραστηριότητες στη Μύκονο 060
Πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Μύκονο – πού να μείνετε με προϋπολογισμό – Mycocoon Hostel Mykonos

Πώς να φτάσετε στη Μύκονο

Από τον αέρα

Πετάξαμε στη Μύκονο από την Αθήνα. Η πτήση κόστιζε περίπου 20 ευρώ η κάθε μία και η πτήση δεν ήταν αρκετή για να απενεργοποιηθούν οι πινακίδες της ζώνης ασφαλείας. Το αεροδρόμιο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πόλη της Μυκόνου, λίγο πάνω από 1,67 μίλια (2,7 χλμ.) και υπάρχουν τρεις επιλογές για να φτάσετε από το αεροδρόμιο που αναφέρονται παρακάτω. Μερικά αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου πετούν απευθείας στη Μύκονο, που αναφέρονται στις Συνήθεις Ερωτήσεις.

 • Λεωφορείο – 10 λεπτά, κοστίζει δυο ευρώ
 • Ταξί
 • Περπατήστε

Δια θαλάσσης

Εναλλακτικά, μπορείτε να φτάσετε στη Μύκονο με πλοίο. Αν και δεν φτάσαμε με πλοίο, αναχωρήσαμε με πλοίο! Από τη Μύκονο, μετακομίσαμε στη Σαντορίνη και χρησιμοποιήσαμε σαρωτής πορθμείων να βρούμε τα φθηνότερα εισιτήρια για να μας πάνε στη Σαντορίνη. Η αναζήτηση είναι εξαιρετικά απλή στη χρήση και ελέγχει τις τιμές έναντι πολλών παρόχων πορθμείων για να σας βρει το φθηνότερο εισιτήριο.

Ο τερματικός σταθμός φέρι μποτ στο Νέο Λιμάνι της Μυκόνου απέχει περίπου 1,5 μίλια (2,4 χλμ.) από την πόλη της Μυκόνου. Τρεις μέθοδοι για να φτάσετε από και προς το λιμάνι αναφέρονται παρακάτω.

 • Λεωφορείο – 15 λεπτά, κοστίζει μερικά ευρώ.
 • Ταξί
 • Περπάτημα – 35 λεπτά
20200907 Δραστηριότητες στη Μύκονο 001

Συχνές ερωτήσεις

Είναι καλύτερη η Σαντορίνη ή η Μύκονος;

Κατά τη γνώμη μας, η Σαντορίνη κερδίζει αυτή τη συζήτηση. Και τα δύο νησιά έχουν τα πλεονεκτήματά τους, αλλά η Σαντορίνη προσφέρει ένα πιο ποικίλο ταξίδι με περισσότερα να δείτε και να κάνετε από τη Μύκονο. Αν έχετε χρόνο να επισκεφτείτε μόνο ένα, επιλέξτε τη Σαντορίνη. Πέρα από τον αριθμό των πραγμάτων που μπορείτε να κάνετε, η Σαντορίνη είναι επίσης μια φθηνότερη επιλογή, εάν έχετε έναν προϋπολογισμό.

Πόσες μέρες χρειάζομαι στη Μύκονο;

Τρεις μέρες είναι αρκετές στη Μύκονο. Το νησί δεν είναι τεράστιο και τα περισσότερα από τα συναρπαστικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι γύρω από τη Χώρα της Μυκόνου. Αν θέλετε να τολμήσετε πιο μακριά, μια μέρα με τετράτροχο θα είναι αρκετή για να εξερευνήσετε άλλα μέρη του νησιού.

Αξίζει το ταξίδι η Μύκονος;

Η Μύκονος αξίζει το ταξίδι αν την επισκεφτείτε για λίγες μέρες και τη συνδυάσετε με μια επίσκεψη αλλού. Επισκεφθήκαμε αρχικά τη Μύκονο, σκοπεύοντας να περάσουμε περισσότερο εκεί από ό,τι κάναμε. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνετε (αν σας αρέσει μια περιπέτεια σαν εμάς, ούτως ή άλλως!) Συνδέστε μια επίσκεψη στη Μύκονο με άλλα ελληνικά νησιά ή ανεβείτε σε μια πτήση από την Αθήνα – είναι φθηνό και η πτήση είναι σύντομη.

Ποια αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου πετάνε απευθείας για Μύκονος;

Στο σημείο της ανάρτησης αυτής, τα ακόλουθα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου πετούν απευθείας στη Μύκονο:

 • Μπρίστολ
 • Λονδίνο Γκάτγουικ
 • Πόλη του Λονδίνου
 • Χίθροου του Λονδίνου
 • Λονδίνο Λούτον
 • Μάντσεστερ
 • Σαουθάμπτον

Χρησιμοποιούμε πάντα Skyscanner για να αναζητήσετε πτήσεις, οπότε ρίξτε μια ματιά εκεί για να επιβεβαιώσετε απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου προς τη Μύκονο που ταιριάζουν στις ανάγκες σας.

Δραστηριότητες στη Μύκονο

 1. Χαθείτε στη Χώρα της Μυκόνου
 2. Βρείτε τους Ανεμόμυλους της Μυκόνου
 3. Πιο κακή Μικρή Βενετία
 4. Βρείτε τον πελεκάνο της Μυκόνου
 5. Δείτε το ηλιοβασίλεμα στην εκκλησία του Αγίου Βασιλείου
 6. Κάντε μια περιήγηση σε τέσσερις τροχούς
 7. Βρείτε τον Φάρο Αρμενιστή
 8. Visit Odos Araxame Taverna
 9. Βρείτε τα σημεία πρόσβασης στο Instagram
 10. Αναζήτηση για τις Εκκλησίες
 11. Live the Party Island Life

– Πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Μύκονο, Ελλάδα-

Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα για εμάς. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Bumper, το βανάκι μας, κάντε κλικ εδώ. Σκεφτείτε να μας ακολουθήσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εάν θέλετε να παρακολουθείτε τα ταξίδια μας, εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας μας. Δεν θα σας στείλουμε spam. Θα είμαστε σε επαφή μόνο με συναρπαστικά νέα και νέα πράγματα!

20200417 Σαρώσεις Ιστού 6