Το έργο της ομάδας ISU „Starship“ βοηθά το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για Υποθέσεις Εξωτερικού Διαστήματος
März 17, 2023Η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των διαστημικών δραστηριοτήτων είναι ένα κύριο θέμα συζήτησης στην Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τις Υποθέσεις του Εξωτερικού Διαστήματος (UNOOSA) για τις ειρηνικές χρήσεις του διαστήματος (COPUOS).
Τα 60ου Η συνεδρίαση της Επιστημονικής και Τεχνικής Υποεπιτροπής της UNCOPUOS στη Βιέννη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα έδειξε ότι οι συζητήσεις είναι μακρές και ότι απαιτούνται σημαντικές προσπάθειες για να επιτευχθεί συναίνεση.
Ομιλητής του Διεθνούς Διαστημικού Πανεπιστημίου – Master of Space Studies MSS22 B έτος φοιτήτρια, Stephania Turyk – παρουσιάστηκε, τη Δευτέρα 13ου Φεβρουάριος 2023, και διαδικτυακά, μια πρόσφατη έκθεση Team Project (TP) ως απτό παράδειγμα επιτυχημένου διεθνούς διαλόγου. Ήταν μεγάλη της χαρά να εκπροσωπεί την ομάδα του TP (που ονομάζεται STELA) και τη δουλειά που έγινε!
Το MSS22 TP „Starship: Impact on the Satcom βιομηχανία“ μπορεί να συνοψιστεί ως εξής:
«Η αρχή του ομαδικού έργου ήταν να αξιολογήσει τις δυνατότητες του προτεινόμενου νέου πυραύλου της SpaceX, Starship, και τον αντίκτυπό του στη βιομηχανία δορυφορικών τηλεπικοινωνιών σε τέσσερις διαφορετικούς πυλώνες. Αυτό περιλαμβάνει αυξημένη μάζα κατά δέκα φορές, αυξημένο ωφέλιμο φορτίο κατά τέσσερις φορές, αυξημένο ρυθμό εκτόξευσης κατά τέσσερις φορές και μείωση του κόστους εκτόξευσης κατά 10% σε σύγκριση με τα πρότυπα της αγοράς. Το Starship προτάθηκε ως πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμο όχημα εκτόξευσης και υποσχέθηκε να παραδώσει αυτούς τους τέσσερις πυλώνες. Τη στιγμή της συγγραφής αυτής της έκθεσης, το Starship βρισκόταν στο στάδιο ανάπτυξής του. Η ιδέα ενός πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμου και ακόμη και μερικώς επαναχρησιμοποιήσιμου οχήματος εκτόξευσης, που μπορεί να μεταφέρει μεγαλύτερα, βαρύτερα ωφέλιμα φορτία σε τροχιά με αυξημένο ρυθμό με μειωμένο κόστος, συνεπάγεται σημαντικές αλλαγές στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Ενώ η έκθεση επικεντρώθηκε σε μια ποικιλία διαφορετικών περιοχών και επιπτώσεων, όπως η τροχιά LEO, οι δορυφορικοί αστερισμοί, οι πολιτικές και οι νομικές επιπτώσεις, οι περιβαλλοντικές εκτιμήσεις, αυτή η παρουσίαση θα επικεντρωθεί στα ευρήματά μας για τη σταθερή τροχιά GEO και στο πώς οι επαναχρησιμοποιήσιμοι εκτοξευτές όπως το Starship θα αλλάξουν τις τηλεπικοινωνίες βιομηχανία σχετικά με τις τροχιές GEO.“
Τόσο η περίληψη όσο και η πλήρης έκθεση είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο της βιβλιοθήκης ISU.
Ο πρόεδρος της ISU, Δρ. Pascale Ehrenfreund, εξέδωσε επίσης μια δήλωση στο όνομα της ISU σχετικά με τη συμβολή του Πανεπιστημίου στους στόχους του ΟΗΕ και τον ρόλο της ISU στην προετοιμασία των νέων γενεών για τη Διαστημική Αειφορία. Ο Δρ. Ehrenfreund επανέλαβε ότι ο ζωντανός διαστημικός τομέας χρειάζεται ένα αστρικό εργατικό δυναμικό που υποστηρίζει τη διεθνή συνεργασία και την υπεύθυνη συμπεριφορά στο σχεδιασμό και την εκτέλεση διαστημικών εγχειρημάτων.