Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Landmark Star of the South παίρνει το πρώτο τσιμπούρι από την Fed

4
Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Landmark Star of the South παίρνει το πρώτο τσιμπούρι από την Fed

Μετά από μήνες καθυστέρησης από τον ομοσπονδιακό Συνασπισμό, το πρώτο μεγάλο υπεράκτιο αιολικό πάρκο της Αυστραλίας, το Star of the South Energy Project που προτάθηκε στα ανοικτά των ακτών του South Gippsland, έλαβε έγκριση για άδεια εξερεύνησης.

Ο υπουργός Ενέργειας Άνγκους Τέιλορ υπέκυψε στην πίεση της κοινότητας και τελικά υπέγραψε την άδεια εξερεύνησης για το ορόσημο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Star of the South.

Η συνθηκολόγηση έρχεται μετά από πολύμηνη καθυστέρηση.

Αυτό είναι ένα κρίσιμο ορόσημο στην καμπάνια μας και για το οποίο μπορούμε όλοι να είμαστε περήφανοι. Τις τελευταίες εβδομάδες, δεκάδες μέλη της κοινότητας αύξησαν την πίεση στον Taylor με τηλεφωνήματα και email, και αυτό έκανε τη διαφορά.

TAKE ACTION BUTTONS_Donate

«Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Star of the South θα αλλάξει το παιχνίδι για δράση για την κλιματική αλλαγή και το ενεργειακό σύστημα της Αυστραλίας», δήλωσε ο Pat Simons, εκπρόσωπος των Φίλων της Γης για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο αναμένεται να αποφύγει έως και 10,5 εκατομμύρια τόνους εκπομπών αερίων θερμοκηπίου ετησίως και να τροφοδοτήσει έως και το 20% της Βικτώριας με καθαρή ενέργεια.

Το Star of the South έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας στις κατασκευές, καθώς και νέες ευκαιρίες παραγωγής και ευρύτερης αλυσίδας εφοδιασμού στο South Gippsland και την κοιλάδα Latrobe.

Τα νέα έρχονται μόλις μία ημέρα μετά την πρόταση του νέου αιολικού πάρκου Delburn σε μια τοποθεσία φυτειών στην κοιλάδα Latrobe, ένδειξη ότι η περιοχή θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως κόμβος ανανεώσιμης ενέργειας.

«Έτσι μοιάζει η μετάβαση», είπε ο Simons.

«Το ενεργειακό σύστημα της Αυστραλίας μετατοπίζεται από τα ρυπογόνα ορυκτά καύσιμα προς την καθαρή ανανεώσιμη ενέργεια και είναι καλά νέα για τις προσπάθειες αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο Leigh Ewbank, εκπρόσωπος του Friends of the Earth’s για το κλίμα.

Οι εγκρίσεις της Κοινοπολιτείας θα ανοίξουν το δρόμο για τη διαδικασία κρατικής έγκρισης και δοκιμής του αιολικού πόρου. Οι φίλοι της Γης θα ασχοληθούν στενά με τα επόμενα στάδια της διαδικασίας σχεδιασμού.

Ανυπομονούμε να δούμε περισσότερες πληροφορίες από τον εισηγητή σχετικά με τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τις ευκαιρίες παραγωγής για τη Victoria ως μέρος του έργου.

Schreibe einen Kommentar