Το όνομά της ήταν Mary Katharine: The Only Woman Whose Name στη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Ella Schwartz, εικονογράφηση Dow Phumiruk

1
Το όνομά της ήταν Mary Katharine: The Only Woman Whose Name στη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Ella Schwartz, εικονογράφηση Dow Phumiruk

Έκδοση Christy Ottaviano

Περίληψη: Η Mary Katharine Goddard μεγάλωσε στην αποικία του Κονέκτικατ με τους γονείς της και τον μικρότερο αδερφό της William. Σε αντίθεση με τα περισσότερα κορίτσια της εποχής, έμαθε να διαβάζει και να γράφει δίπλα στον αδερφό της. Όταν πέθανε ο πατέρας της, εκείνη και η μητέρα της μετακόμισαν στο Πρόβιντενς του Ρόουντ Άιλαντ, ενώ ο αδερφός της μαθητεύτηκε ως τυπογράφος. Ξεκίνησε πολλές εφημερίδες αλλά είχε την ατυχή συνήθεια να τις εγκαταλείπει για να προχωρήσει σε άλλες προσπάθειες. Η Μαίρη Κάθριν έμαθε την επιχείρηση και ανέλαβε τα χαρτιά, πρώτα στο Πρόβιντενς, μετά στη Φιλαδέλφεια και τέλος στη Βαλτιμόρη. Όταν ο William ξεκίνησε ένα νέο έργο, δημιουργώντας μια ταχυδρομική υπηρεσία για τις αποικίες, η Mary Katharine ανέλαβε πρόσθετες ευθύνες ως ταχυδρόμος της Βαλτιμόρης. Ήταν γνωστή ως πιστή πατριώτης, οπότε όταν το Ηπειρωτικό Κογκρέσο αποφάσισε να τυπώσει ένα αντίγραφο της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας με τα ονόματα των υπογραφόντων, της έδωσαν τη δουλειά. Συνήθως, η Mary Katharine χρησιμοποιούσε το όνομα MK Goddard για την εκτυπωτική της εργασία, αλλά για τη Διακήρυξη χρησιμοποιούσε το πλήρες όνομά της, το μόνο όνομα γυναίκας που εμφανίζεται στο έγγραφο. Περιλαμβάνει μια σημείωση του συγγραφέα, μια λίστα σημαντικών όρων με ορισμούς και μια λίστα πηγών. 40 σελίδες? τάξεις 2-5.

Πλεονεκτήματα: Αυτή είναι μια εξαιρετική πηγή για προσθήκη στις μονάδες του Αμερικανικού Επαναστατικού Πολέμου, με μια ελάχιστα γνωστή αλλά συναρπαστική γυναίκα που φαίνεται να ήταν πολύ μπροστά από την εποχή της. Το σημείωμα του συγγραφέα δίνει πολλές πρόσθετες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι η Mary Katharine είχε μια σκλαβωμένη γυναίκα που τη βοήθησε να διευθύνει την επιχείρησή της (και στην οποία έδωσε ελευθερία και άφησε όλα της τα υπάρχοντα όταν πέθανε).

Μειονεκτήματα: Είδα ότι αυτό συνιστάται για παιδιά ηλικίας έως 5 ετών, αλλά η βαριά ιστορία του κειμένου, η μικρή γραμματοσειρά και η ανάγκη για κάποιο ιστορικό πλαίσιο το καθιστούν καλύτερη επιλογή για μεγαλύτερα παιδιά.

Schreibe einen Kommentar