Το #1 καλύτερο ημερήσιο ταξίδι του Γκέτεμποργκ: Το Αρχιπέλαγος του Γκέτεμποργκ

Το #1 καλύτερο ημερήσιο ταξίδι του Γκέτεμποργκ: Το Αρχιπέλαγος του Γκέτεμποργκ

August 15, 2022 0 Von admin
Αρχιπέλαγος του Γκέτεμποργκ

-Μια ημερήσια εκδρομή στο αρχιπέλαγος του Γκέτεμποργκ-

Αν ψάχνετε για πληροφορίες σχετικά με το αρχιπέλαγος του Γκέτεμποργκ (Το αρχιπέλαγος του Γκέτεμποργκ, στα σουηδικά!), είστε στο σωστό μέρος! Εάν επισκέπτεστε το Γκέτεμποργκ και μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο, μια επίσκεψη στο αρχιπέλαγος είναι απαραίτητη – είναι μια από τις καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από το Γκέτεμποργκ!

20220730 Αρχιπέλαγος Γκέτεμποργκ 022

Αρχιπέλαγος του Γκέτεμποργκ

Το αρχιπέλαγος του Γκέτεμποργκ βρίσκεται στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Σουηδίας, στη Βόρεια Θάλασσα, και πιο συγκεκριμένα, στο Kattegat, μια εκτεταμένη πλωτή οδό 30.000 km² μεταξύ Σουηδίας και Δανίας. Φιλοξενεί περίπου 5.000 κατοίκους που ξεπερνούν τους 10.000 όταν έρχονται οι παραθεριστές το καλοκαίρι (περίπου 6.000 από αυτούς!). Οι Σουηδοί λατρεύουν τη διαμονή!

Το αρχιπέλαγος του Γκέτεμποργκ αποτελείται από δύο μέρη – το βόρειο αρχιπέλαγος και το νότιο αρχιπέλαγος. Αν θέλετε να το επισκεφθείτε με τα πόδια και δεν έχετε χρόνο, τα νότια νησιά είναι το μέρος που πρέπει να πάτε, επειδή είναι γενικά πιο γρήγορα και δεν έχουν αυτοκίνητα.

20220730 Αρχιπέλαγος Γκέτεμποργκ 023

Πώς να φτάσετε στο αρχιπέλαγος του Γκέτεμποργκ

Ας δούμε πώς θα φτάσετε στο βόρειο και νότιο αρχιπέλαγος του Γκέτεμποργκ.

Πώς να πάτε στο Βόρειο Αρχιπέλαγος του Γκέτεμποργκ

Για να φτάσετε στο βόρειο αρχιπέλαγος, το αυτοκίνητο είναι η καλύτερη επιλογή σας. Το Lilla Varholmen είναι ένα νησί στο βόρειο αρχιπέλαγος προσβάσιμο οδικώς από την ηπειρωτική χώρα (είναι λίγο πολύ συνδεδεμένο!). Από εκεί, μπορείτε να πάρετε ένα οχηματαγωγό για τα νησιά Hönö και Björkö. Από το Hönö, μπορείτε να φτάσετε στα νησιά Öckerö, Fotö, Hälsö. Από το Hälsö, υπάρχει φέρι για το Hyppeln και το Rörö. Δεν μπορείτε να φτάσετε σε άλλα νησιά με αυτοκίνητο από το Björkö.

Πώς να πάτε στο Νότιο Αρχιπέλαγος του Γκέτεμποργκ

Λόγω των εξαιρετικών δικτύων δημόσιων συγκοινωνιών και ποδηλάτων στο Γκέτεμποργκ, η πρόσβαση στο νότιο αρχιπέλαγος του Γκέτεμποργκ δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή. Το νότιο αρχιπέλαγος είναι χωρίς αυτοκίνητα. Το πλοίο είναι ανοιχτό μόνο για πεζούς επιβάτες! Για να φτάσετε στο αρχιπέλαγος του Γκέτεμποργκ, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το Εφαρμογή Västtrafik To Go. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή και συνδέσμους για λήψη σε Android και iOS.

Συμβουλή: όταν αναζητάτε στάσεις στον προγραμματισμό ταξιδιών To Go του Västtrafik – αναζητήστε τη «γέφυρα Saltholmen» για σκάφη και λεωφορεία από το Saltholmen και αναζητήστε «Saltholmen» για τραμ.

20220730 Αρχιπέλαγος Γκέτεμποργκ 004

Μετάβαση στον τερματικό σταθμό των φέρι Salthomen

Με το ποδήλατο

Δεν συνιστάται να πάρετε το ποδήλατό σας, επειδή το νότιο αρχιπέλαγος εξυπηρετείται μόνο από σκάφη με περιορισμένη χωρητικότητα ποδηλάτων. Μπορούν να αποθηκευτούν μόνο στο μπροστινό κατάστρωμα του πλοίου. Υπάρχει πιθανότητα να μην μπορείτε να το πάρετε πίσω! Επιπλέον, τα νησιά δεν είναι τόσο μεγάλα και ορισμένα μονοπάτια είναι κατάλληλα μόνο με τα πόδια μόλις βρεθείτε εκεί. Η πρόσβαση στον τερματικό σταθμό των φέρι του Salthomen με ποδήλατο είναι εύκολη λόγω του εξαιρετικού δικτύου ποδηλάτων στο Γκέτεμποργκ. Υπάρχει ένα υπέροχο πάρκο ποδηλάτων στον τερματικό σταθμό των φέρι με άφθονο χώρο στάθμευσης για το ποδήλατό σας. Από εκεί, πηδήξτε στο επιβατηγό πλοίο.

Με Τραμ & Λεωφορείο

Η δημόσια συγκοινωνία προς το αρχιπέλαγος του Γκέτεμποργκ είναι μια εξαιρετική επιλογή γιατί είναι εύκολη και φθηνή. Μπορείτε να πάρετε ένα εισιτήριο για 35 SEK που διαρκεί 90 λεπτά, το οποίο είναι αρκετό για να φτάσετε από την πόλη σε ένα από τα νησιά. Είναι απίστευτα φθηνό αν σκεφτείτε ότι χρησιμοποιείτε τραμ ή λεωφορείο και πορθμείο! Μπορείτε να αγοράσετε δύο εισιτήρια μονού ταξιδιού ή ένα ημερήσιο εισιτήριο για 115 SEK. Σημείωση: χρειάζεστε μόνο Ζώνη Α!

Αναζητάτε το τραμ #11 ή το τραμ #9 (που λειτουργεί το καλοκαίρι) και το λεωφορείο #114. Αφήστε περίπου 30 λεπτά για οποιοδήποτε ταξίδι από το κέντρο του Γκέτεμποργκ. Ακολουθούν τα δρομολόγια του τραμ και του λεωφορείου, αντίστοιχα.

Ferry Archipelago του Γκέτεμποργκ

Ο τερματικός σταθμός των φέρι Saltholmen είναι το σημείο όπου θα πάρετε το πλοίο για να σας μεταφέρει στο νότιο αρχιπέλαγος. Μπορείτε να πάρετε ένα πλοίο για τα μεγαλύτερα νησιά περίπου κάθε ώρα. Κατά την περίοδο αιχμής, τα σκάφη τρέχουν λίγο πιο συχνά. Θα διαπιστώσετε ότι ορισμένα νησιά έχουν απευθείας φέρι, γι‘ αυτό ελέγξτε το δρομολόγιο των πλοίων του Αρχιπελάγους του Γκέτεμποργκ για ενημερωμένες πληροφορίες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Västtrafik To Go για να αγοράσετε τα εισιτήριά σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε μεμονωμένα εισιτήρια επί του πλοίου με κάρτα.

Για μια σύντομη επισκόπηση, παρακάτω είναι οι αριθμοί των πλοίων που εκτελούν δρομολόγια όλο το χρόνο και τα νησιά που επισκέπτονται:

  • 281 Stenpiren–Saltholmen–Köpstadsö–Styrsö Bratten–Donsö–Vrångö
  • 282 Stenpiren–Saltholmen–Köpstadsö–Styrsö Bratten–Styrsö Tången–Brännö Husvik
  • 283 Saltholmen–Asperö–Brännö Rödsten
  • 284 Saltholmen–Knarrholmen–Stora Förö–Saltholmen
20220730 Αρχιπέλαγος Γκέτεμποργκ 025

Νησιά Αρχιπελάγους Γκέτεμποργκ

Το αρχιπέλαγος του Γκέτεμποργκ έχει δύο ξεχωριστές περιοχές – το βόρειο αρχιπέλαγος και το νότιο αρχιπέλαγος. Παρακάτω είναι η λίστα με τα νησιά σε κάθε αρχιπέλαγος.

Τα βόρεια νησιά του αρχιπελάγους του Γκέτεμποργκ είναι? Björkö, Fotö, Grötö, Hyppeln, Hälsö, Hönö, Kalvsund, Källö-knippla, Rörö και Öckerö.

Τα νότια νησιά του αρχιπελάγους του Γκέτεμποργκ είναι? Asperö, Brännö, Donsö, Knarrholmen, Kårholmen και Sjumansholmen, Köpstadsö, Stora Förö, Styrsö, Vargö, Vinga και Vrångö.

20220730 Αρχιπέλαγος Γκέτεμποργκ 006

Χάρτης του Αρχιπελάγους του Γκέτεμποργκ

Αρχιπέλαγος του Γκέτεμποργκ
Χάρτης του Αρχιπαλέγου του Γκέτεμποργκ

Εφαρμογή Västtrafik To Go

Η εφαρμογή Västtrafik To Go είναι η καλύτερη επιλογή για ταξίδια με δημόσια μέσα μεταφοράς στο Γκέτεμποργκ. Συνήθως, σχεδιάζουμε ταξίδια χρησιμοποιώντας τους Χάρτες Google, αλλά η εφαρμογή Västtrafik To Go έχει δύο πλεονεκτήματα σε σχέση με τους Χάρτες Google κατά την πλοήγηση στο Γκέτεμποργκ. Πρώτον, σας ενημερώνει από ποια στάση ή προβλήτα φεύγει το μεταφορικό σας και, δεύτερον, σας δίνει τη δυνατότητα να αγοράσετε τα εισιτήριά σας απευθείας στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας μια πιστωτική κάρτα. Υπάρχουν και άλλα πλεονεκτήματα, αλλά αυτά είναι τα πιο καθοριστικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τους Χάρτες Google. Η εφαρμογή Västtrafick To Go είναι διαθέσιμη στο Android και iOS.

20220729 Αρχιπέλαγος Γκέτεμποργκ 028

Πράγματα που πρέπει να κάνετε στο αρχιπέλαγος του Γκέτεμποργκ

Λοιπόν, επιτέλους φτάσατε στο αρχιπέλαγος, αλλά τι κάνετε;! Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε για να σας απασχολήσουν για λίγες ώρες, που αναφέρονται παρακάτω:

  • Πάω για κολύμπι – υπάρχουν σχεδόν ατελείωτες ευκαιρίες για να κολυμπήσετε γύρω από το αρχιπέλαγος, συμπεριλαμβανομένων μερικών σημείων φιλικών για τα παιδιά όπου τα νερά είναι ρηχά, όπως το Utterviksbadet στο Vrångö.
  • Πηγαίνετε κωπηλασία – Αν θέλετε να ζήσετε το αρχιπέλαγος πιο περιπετειώδη, το καγιάκ ή το κανό είναι μια καλή επιλογή. Μπορείτε να νοικιάσετε ένα καγιάκ ή ακόμα και να κάνετε μια περιήγηση για εξερεύνηση.
  • Απολαύστε τα σουηδικά Fika – Υπάρχουν πολλά μέρη γύρω από το αρχιπέλαγος όπου μπορείτε να σταματήσετε για καφέ, κέικ και κάτι να φάτε!
  • Πηγαίνετε για περπάτημα – Για όσους επιθυμούν μια βόλτα στα νησιά, υπάρχουν πολλά μέρη για να περιπλανηθείτε, συμπεριλαμβανομένων μερικών φυσικών καταφυγίων όπως το Ersdalen Nature Reserve στο δυτικό Hönö.
  • Κάντε μια εκδρομή με σκάφος – αν θέλετε να δείτε περισσότερα από τη θάλασσα, ένα ταξίδι με σκάφος είναι για εσάς! Κάντε ένα θαλάσσιο σαφάρι για να βρείτε φώκιες με γκρίζες κηλίδες ή να πάτε για ψάρεμα αστακού και καβουριού. Ταξίδια με βάρκα τρέχει από το λιμάνι Hönö Klåva προς Vinga.
20220731 Αρχιπέλαγος Γκέτεμποργκ 002

Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι ένα αρχιπέλαγος;

Αρχιπέλαγος είναι ένα όνομα που δίνεται σε μια ομάδα διάσπαρτων νησιών που βρίσκονται το ένα κοντά στο άλλο, που περιβάλλονται από ένα υδάτινο σώμα. Συνήθως, ένα αρχιπέλαγος βρίσκεται στη θάλασσα ή στον ωκεανό, αλλά μπορεί επίσης να βρεθεί σε λίμνες ή ποτάμια.

Πού βρίσκεται το αρχιπέλαγος του Γκέτεμποργκ;

Ακριβώς δίπλα στο Γκέτεμποργκ είναι η σύντομη απάντηση! Η μεγαλύτερη απάντηση είναι ότι το αρχιπέλαγος του Γκέτεμποργκ βρίσκεται λίγα μόλις μίλια μακριά από την ακτή του Γκέτεμποργκ στη Βόρεια Θάλασσα και είναι προσβάσιμο με πλοίο και αυτοκίνητο. Ένα πορθμείο μεταφέρει τους επιβάτες στο νότιο αρχιπέλαγος χωρίς αυτοκίνητα και ένα οχηματαγωγό και οχηματαγωγό μπορεί να σας μεταφέρει στο βόρειο αρχιπέλαγος.

Πώς θα πάω στο αρχιπέλαγος του Γκέτεμποργκ;

Ο ευκολότερος τρόπος για να φτάσετε στο αρχιπέλαγος του Γκέτεμποργκ από το κέντρο του Γκέτεμποργκ είναι να πάρετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το τραμ ή το λεωφορείο θα σας μεταφέρει απευθείας στο Salthomen. Από εκεί, πηδήξτε στο πλοίο που χρειάζεστε για να σας μεταφέρει στο νησί που θέλετε. Είναι τόσο απλό! Για να σας βοηθήσουμε να φτάσετε στο αρχιπέλαγος του Γκέτεμποργκ με τη δημόσια συγκοινωνία, χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Västtrafik To Go για να σχεδιάσετε το ταξίδι σας και να αγοράσετε τα εισιτήριά σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε ποδήλατο στο λιμάνι Salthomen και να αφήσετε το ποδήλατό σας στον τερματικό σταθμό στον άφθονο χώρο αποθήκευσης ποδηλάτων.

Ποιο νησί να επισκεφτείτε στο Γκέτεμποργκ;

Οι Vrångö, Donso, Brännö και Styrsö είναι όλες καλές επιλογές. είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά του νότιου αρχιπελάγους και είναι εύκολα προσβάσιμα με πλοίο. Θα συνιστούσαμε να επισκεφτείτε τα νότια νησιά του αρχιπελάγους του Γκέτεμποργκ επειδή είναι πιο κοντά και δεν έχουν αυτοκίνητα. Θα ζήσετε το ήσυχο περιβάλλον των νησιών όπου ο θόρυβος του περιβάλλοντος δεν είναι αυτός των αυτοκινήτων και των δρόμων αλλά του φυσικού κόσμου γύρω σας.

Πόσα νησιά έχει το αρχιπέλαγος του Γκέτεμποργκ;

Το αρχιπέλαγος του Γκέτεμποργκ έχει πάνω από 20 νησιά. Τα νησιά απλώνονται σε δύο περιοχές: το βόρειο αρχιπέλαγος και το νότιο αρχιπέλαγος. Τα νότια νησιά είναι χωρίς αυτοκίνητα και πολύ ήσυχα. Ο μόνος θόρυβος από μηχανοκίνητα οχήματα που θα ακούσετε είναι τα πορθμεία και το περίεργο μηχανοκίνητο σκούτερ που χρησιμοποιούν οι ντόπιοι για να μετακινούν πράγματα, όπως καυσόξυλα και ψώνια! Μπορεί να δείτε ακόμη και το περίεργο καρότσι του γκολφ ή το τρακτέρ, αλλά τα οχήματα είναι λίγα και μακριά από κάθε άλλη κατεύθυνση!

20220730 Αρχιπέλαγος Γκέτεμποργκ 020

Αρχιπέλαγος του Γκέτεμποργκ

-Επίσκεψη στο αρχιπέλαγος του Γκέτεμποργκ-

Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα για εμάς. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Bumper, το βανάκι μας, κάντε κλικ εδώ. Σκεφτείτε να μας ακολουθήσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εάν θέλετε να παρακολουθείτε τα ταξίδια μας, εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας μας. Δεν θα σας στείλουμε spam. Θα είμαστε σε επαφή μόνο με συναρπαστικά νέα και νέα πράγματα!

20200417 Σαρώσεις Ιστού 6