Το 40% των επενδύσεων σε ακίνητα στην Τουρκία στοχεύει στην απόκτηση τουρκικής υπηκοότητας

Το 40% των επενδύσεων σε ακίνητα στην Τουρκία στοχεύει στην απόκτηση τουρκικής υπηκοότητας

Januar 25, 2023 0 Von admin

Οι επενδύσεις σε ακίνητα στην Τουρκία εξακολουθούν να είναι ένα από τα πιο κερδοφόρα και ασφαλή μέσα επένδυσης, καθώς η αγορά ακινήτων ιδιαίτερα στην Κωνσταντινούπολη γνωρίζει συνεχή άνθηση και κλιμακούμενη ανάπτυξη χωρίς σταματημό ή πτώση, και τα παρακάτω είναι στατιστικά στοιχεία που το αποδεικνύουν.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στο site ακίνητο ΚολέσιΟι πόλεις της Κωνσταντινούπολης, της Αττάλειας και της Άγκυρας κατατάχθηκαν στις τρεις πρώτες θέσεις όσον αφορά τις ξένες επενδύσεις για την απόκτηση τουρκικής υπηκοότητας σε ολόκληρη τη χώρα. Bagcilar, μετά Avcilar, κατόπιν Buyukcekmece, έπειτα Kucukcekmece, μετά Kagithane, μετά Zeytinburnu και στη συνέχεια η περίφημη περιοχή Fatih .

Από το 2021, η εστίαση ήταν σε επενδύσεις σε ακίνητα που πραγματοποιήθηκαν στην Τουρκία από αλλοδαπούς με σκοπό την απόκτηση τουρκικής υπηκοότητας και διαπιστώθηκε ότι το 22,1% των 68.168 επενδύσεων σε ακίνητα στην Τουρκία το 2021 από αλλοδαπούς στον τομέα της κατοικίας ακίνητα και όλα τα άλλα είδη ακινήτων είχαν ως στόχο την απόκτηση τουρκικής υπηκοότητας, το 80,1% των οποίων αγοράστηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δείχνουν τις επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν από αλλοδαπούς στην Τουρκία για την απόκτηση τουρκικής υπηκοότητας αγοράζοντας διαφορετικούς τύπους ακινήτων το 2021, το Ιράν κατέλαβε την πρώτη θέση, ακολουθούμενο από Ιράν, Ιράκ, Αφγανιστάν, Υεμένη, Κίνα, Παλαιστίνη, Αίγυπτο, Ιορδανία, Πακιστάν και τέλος η Ρωσική Ομοσπονδία.

Είναι δυνατόν να επιτευχθεί μια κερδοφόρα επένδυση εκτός από την απόκτηση τουρκικής υπηκοότητας;

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η σταθερή αλήθεια και ο μεγαλύτερος στόχος για όλους τους ξένους επενδυτές στην Τουρκία είναι να επιτύχουν υψηλή απόδοση επένδυσης και να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους, και ο μεγάλος παράγοντας έλξης για την τουρκική αγορά είναι ότι η αξία των ακινήτων στην Τουρκία αυξάνεται ετησίως , και ως εκ τούτου η επένδυση σε ακίνητα σε τουρκικά ακίνητα είναι εγγυημένη.

Προκειμένου να επιτύχετε με επιτυχία επενδύσεις σε ακίνητα στην Τουρκία, σας συμβουλεύουμε να επιλέξετε την κατάλληλη τοποθεσία για το ακίνητο εντός της πόλης, καθώς η τοποθεσία του ακινήτου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο όσον αφορά την επιτυχία της επένδυσης και την απόκτηση υψηλής απόδοσης επένδυσης. Η καλύτερη επιλογή είναι πάντα να αγοράζετε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης που σας εγγυάται σταθερά κέρδη και τακτικά, καθώς η διαθεσιμότητα υψηλής ποιότητας υποδομής, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και οι διάφορες κοινωνικές εγκαταστάσεις είναι παράγοντες που αυξάνουν την αξία του ακινήτου.

Γιατί τουρκική υπηκοότητα;

  • Η ισχύς του τουρκικού διαβατηρίου, καθώς το τουρκικό διαβατήριο κατέλαβε την 20η θέση για το έτος 2021 παγκοσμίως στη λίστα με τα πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο. Επίσης, δίνει στον κάτοχό του το δικαίωμα να εισέλθει σε 77 χώρες σε όλο τον κόσμο χωρίς να χρειάζεται προηγούμενη βίζα εισόδου (Visa), και περισσότερες από 8 χώρες μέσω ηλεκτρονικής βίζας και 44 χώρες με βίζα κατά την άφιξη.
  • Η μεγάλη ταχύτητα στην παραλαβή του τουρκικού διαβατηρίου, όπου ολοκληρώνονται και ολοκληρώνονται οι διαδικασίες τουρκικής υπηκοότητας, και η παραλαβή του διαβατηρίου σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα που κυμαίνεται μεταξύ 30-90 ημερών.
  • Η σχέση του κράτους της Τουρκίας με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις και συμφωνίες μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την ένταξη της Τουρκίας στην Ένωση, και εάν γίνει ένταξη, αυτό θα δώσει Ο Τούρκος πολίτης εξαιρετικές διευκολύνσεις για να αποκτήσει βίζα Σένγκεν και είσοδο σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, και είναι πιθανό να δοθεί στον Τούρκο πολίτη το δικαίωμα να εισέλθει στην Ευρώπη χωρίς βίζα στο μέλλον.
  • Δυνατότητα κατόχων τουρκικών διαβατηρίων και τουρκικής υπηκοότητας να επωφεληθούν από προγράμματα συνταξιοδότησης ως Τούρκος πολίτης.
  • Η τουρκική κυβέρνηση παρέχει δωρεάν προγράμματα εκπαίδευσης και πληρωμής πανεπιστημίου για κατόχους τουρκικών διαβατηρίων και τουρκικής υπηκοότητας.
  • Το τουρκικό διαβατήριο δίνει στον κάτοχό του όλα τα δικαιώματα ψήφου για κάθε είδους εκλογές στην Τουρκία.
  • Η τουρκική κυβέρνηση επιτρέπει τη διπλή υπηκοότητα για όσους έχουν τουρκικά διαβατήρια, καθώς μπορούν να έχουν και άλλη υπηκοότητα, επομένως δεν θα χρειαστεί να εγκαταλείψετε την αρχική σας υπηκοότητα.
  • Το τουρκικό διαβατήριο έχει ισχύ 10 ετών από την παραλαβή του και μπορεί να ανανεωθεί εφ‘ όρου ζωής.
  • Η οικονομική σημασία της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων των συνεχιζόμενων μεταρρυθμίσεων που έχει αναλάβει η τουρκική κυβέρνηση με στόχο πάντα την αναζωογόνηση της οικονομίας της.

Διαβάστε επίσης: