Το Luli and the Language of Tea του Andrea Wang, εικονογράφηση Hyewon Yum

0
Το Luli and the Language of Tea του Andrea Wang, εικονογράφηση Hyewon Yum

Έκδοση από την Neal Porter Books

Περίληψη: Ενώ μια ομάδα γονέων παρακολουθεί μαθήματα ESL, τα παιδιά τους μένουν στην αίθουσα παιχνιδιών της διπλανής πόρτας. Δεδομένου ότι μιλούν διαφορετικές γλώσσες, τα παιδιά καταλήγουν να παίζουν πολύ μόνα τους. Αλλά η Λούλι έχει μια ιδέα. Σήμερα έφερε ένα θερμός, μια τσαγιέρα και μια στοίβα φλιτζάνια. Στήνει ένα τραπέζι και μετά φωνάζει „Chá!“ η κινεζική λέξη για το τσάι. Η λέξη είναι παρόμοια σε πολλές άλλες γλώσσες (και άλλες γλώσσες έχουν μια λέξη παρόμοια με την αγγλική «τσάι»). Κάθε παιδί εμφανίζεται να λέει τη λέξη για το τσάι στη γλώσσα του και σύντομα μαζεύονται γύρω από το τραπέζι. Η Lili βγάζει ένα άλλο κουτί και εξασκεί μια νέα αγγλική λέξη, „Cookie?“ Η αίθουσα παιχνιδιών δεν είναι πλέον ήσυχη. Περιλαμβάνει μια σημείωση του συγγραφέα για το τσάι και πολλές σελίδες για μετανάστες από κάθε ήπειρο που περιλαμβάνουν χάρτες και πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που σερβίρεται το τσάι σε διάφορες χώρες. 40 σελίδες? ηλικίες 3-7.

Πλεονεκτήματα: Ένα τέλειο βιβλίο για να μοιραστείτε για τον Μήνα Κληρονομιάς των Νησιών της Ασίας και του Ειρηνικού τον Μάιο. Τα παιδιά είναι εξαιρετικά χαριτωμένα και είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς τόσο οι λέξεις όσο και τα έθιμα για το τσάι ξεπερνούν διαφορετικές γλώσσες και πολιτισμούς.

Μειονεκτήματα: Δέκα μικρά παιδιά που μοιράζονται τσάι σε μικρά φλιτζάνια (και μάλιστα μεταφέρουν μερικά από το ένα φλιτζάνι στο άλλο) χωρίς να χυθεί ούτε μια σταγόνα; Φαίνεται λίγο μη ρεαλιστικό.

Schreibe einen Kommentar