Όλα για τα Celtic Hounds – Προέλευση, εξαφάνιση, συμπεριφορά, κουτάβι, φωτογραφίες και γεγονότα

1
Όλα για τα Celtic Hounds – Προέλευση, εξαφάνιση, συμπεριφορά, κουτάβι, φωτογραφίες και γεγονότα

Τα Celtic Hounds που συχνά αναφέρονται ως Greyhound, είναι μια εξαφανισμένη αρχαία ιρλανδική ράτσα sighthound που έζησε στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του 17ου και 18ου αιώνα. Αυτά τα μεγάλου μεγέθους σκάγια χρησιμοποιήθηκαν ως σύντροφοι μάχης για στρατιώτες και επίσης για το κυνήγι μεγάλων και μικρών θηραμάτων.

Το Celtic Hound ήταν ένα σκυλί με κοντή επένδυση με μακριά πόδια, μεσαίου μεγέθους ουρά και ένα μικρό κεφάλι με τρυπημένα αυτιά. Επίσης, είχαν ένα μακρύ και αδύνατο σώμα με σκούρες κηλίδες στο σώμα τους.

Προέλευση & Ιστορία

Σύμφωνα με τους ιρλανδικούς θρύλους, τα Κέλτικα Χάουντ προήλθαν από τη Γελική Ιρλανδία τον 17ο αιώνα. Έγιναν δημοφιλή όταν οι κελτικές φυλές άρχισαν να τις χρησιμοποιούν για κυνηγετικούς σκοπούς. Αργότερα, τα κελτικά στρατεύματα άρχισαν να τα εκτρέφουν ως σκυλιά πολέμου.

Το Celtic Hound βρίσκεται στα σχέδια των Κελτικών κοσμημάτων και στους αρχαίους πίνακες ζωγραφικής.

Η ύπαρξη των Κελτικών Κυνηγόσκυλων μπορεί να βρεθεί στα σχέδια και τους πίνακες των Κελτικών κοσμημάτων που χρονολογούνται από το 1600. Στους πολέμους βοηθούσαν τους στρατιώτες σέρνοντας και κουβαλώντας τους από τους στρατιώτες τους. Ομοίως, χρησίμευαν ως τέλειοι φύλακες και κυνηγετικοί σύμμαχοι λόγω του ισχυρού κυνηγετικού τους ενστίκτου.

Πώς εξαφανίστηκαν τα Celtic Hounds;

Τα Celtic Hounds εξαφανίστηκαν κάπου μεταξύ του τέλους του 18ου αιώνα και των αρχών του 19ου αιώνα. Έπαψαν να υπάρχουν λόγω έλλειψης συντηρητικών μέτρων για την προστασία τους. Καθώς χρησιμοποιήθηκαν σε πολέμους, ένα μεγάλο μέρος αυτής της φυλής πέθανε σε μάχες.

Οι κυνηγοί άρχισαν να φέρνουν νέες ράτσες κυνηγιού στην Ευρώπη στις αρχές της δεκαετίας του 2000, μετά την οποία τα Κέλτικα Χάουντ χρησιμοποιήθηκαν ελάχιστα από τους Ιρλανδούς. Ως εκ τούτου, αυτό ξεκίνησε την πτώση αυτής της φυλής και οι άνθρωποι δεν επικεντρώθηκαν στη διατήρησή τους. Ως εκ τούτου, εξαφανίστηκε και τώρα παραμένει μόνο σε μύθους και θρύλους.

Ιδιοσυγκρασία, Συμπεριφορά και Προσωπικότητα

Το Celtic Hound ήταν μια ήρεμη, ευγενική και υπάκουη ράτσα που ευδοκιμούσε στη στοργή. Αν και ήταν απόμακροι και ντροπαλοί με τους ξένους, ήταν παιχνιδιάρικοι και αξιαγάπητοι όταν τα πήγαιναν καλά με τους ανθρώπους.

Τα Celtic Hounds ήταν ευγενικά, ευγενικά και στοργικά σκυλιά.
PC: Shioban O’Shea

Τα Κέλτικα Χάουντ είχαν μια ανεκτική φύση με ήπια συμπεριφορά. Αν βαριόντουσαν να είναι κοντά στον αφέντη τους, απλώς θα μετακινούνταν σε άλλο μέρος και θα ξάπλωναν αντί να γρυλίζουν ή να ξύνουν. Καθώς τα χρησιμοποιούσαν ως σκυλιά πολέμου και κυνηγιού, ήταν πολύ πειθαρχημένα.

Τα Celtic Hounds ήταν φιλικά προς τα παιδιά;

Ναι, τα Κέλτικα Χάουντς ήταν εξαιρετικά φιλικά προς τα παιδιά ράτσα σκύλων και τους άρεσε να είναι κοντά με παιδιά. Επιπλέον, θα προσαρμόζονταν γρήγορα με τα παιδιά ακόμα κι αν δεν μεγαλώνονταν μαζί. Η ευγενική και ομοιόμορφη ιδιοσυγκρασία της εξαφανισμένης ιρλανδικής φυλής τα έκανε απόλυτα αξιόπιστα για τα παιδιά.

Γεγονότα

  • Αν και το Celtic Hound είναι μια εξαφανισμένη φυλή, συχνά αναφέρεται ως το δημοφιλές Greyhound.
  • Θεωρείται ο πρόγονος του σκωτσέζικου ελαφιού, του λαγωνικού και του ιρλανδικού λυκόσκυλο.
  • Σύμφωνα με την ιρλανδική μυθολογία, πιστεύεται επίσης ότι προστατεύουν και καθοδηγούν τις χαμένες ψυχές στον άλλο κόσμο ή στον Παράδεισο.
Ένας πίνακας με ένα Κέλτικο κυνηγόσκυλο που κυνηγά έναν λαγό.

Χρωματιστά

Τα Celtic Hounds βρέθηκαν στα ακόλουθα χρώματα:

  • άσπρο
  • Μαύρος
  • Ελαφάκι
  • Στικτός
  • Μπλε
  • το κόκκινο

Μέγεθος

Υψος: Τα Celtic Hounds είχαν ύψος περίπου 68-76 cm (27-30 ίντσες).

Βάρος: Το ιδανικό βάρος του Celtic Hound κυμαινόταν κάπου μεταξύ 25-38 κιλών (55-83 λίβρες).

κουτάβια

Κατά μέσο όρο, μια μητέρα Celtic Hound γεννά 4-12 κουτάβια κάθε φορά.

Παρόμοιες ράτσες σκύλων με τα Celtic Hounds

Επισκεφθείτε το Doglime για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με άλλες εξαφανισμένες ράτσες σκύλων.

Schreibe einen Kommentar