Όλα για την Blue Lacy – Η φυλή του Τέξας όπως λένε

0
Όλα για την Blue Lacy – Η φυλή του Τέξας όπως λένε

Γενικές πληροφορίες

Όνομα σκύλου Blue Lacy
Αλλα ονόματα Δαντελωτός σκύλος
Επιστημονικό όνομα Canis lupus familiaris
Τύπος φυλής Καθαρόαιμο
Ομάδα Εργαζόμενος
Φυλή για Γουρούνια βοσκής
Εξαφανισμένος Οχι
Χώρα προέλευσης Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ)

Φυσικό και Μέγεθος

Μέγεθος Μεσαίο
Ελάχιστη διάρκεια ζωής 12
Μέγιστη διάρκεια ζωής 16
Ελάχιστο Ιδανικό Βάρος για άνδρες 16
Μέγιστο ιδανικό βάρος για άνδρες 20
Ελάχιστο Ιδανικό Βάρος για γυναίκες 11
Μέγιστο ιδανικό βάρος για άνδρες 20

Σειρά κατάταξης

Ευφυής Κατάταξη
Εκπαιδευσιμότητα
Παιχνιδιάρικο
Επίπεδο στοργής
Κοινωνικές Ανάγκες
Γαβγίσματα
Ικανότητα φύλακα
Εδαφικός
Στοματικότητα
Ικανότητα προσαρμογής

Χαρακτηριστικά

Ιδιοσυγκρασία Γενναίος, Προστατευτικός, εργατικός
Prey Drive Ναί
Μάχης Σκύλος Οχι

Φιλικότητα

Stranger Friendly Χαμηλός
Φιλικό προς τα παιδιά Μεσαίο
Φιλικό προς τις γάτες Χαμηλός
Φιλικό με σκύλους Χαμηλός
Φιλικό προς το γραφείο Χαμηλός
Φιλικό προς το Διαμέρισμα Χαμηλός
Φιλικό προς τους Ηλικιωμένους Χαμηλός
Σέρβις σκύλος Χαμηλός
Σκύλος Έρευνας και Διάσωσης Χαμηλός
Δυνατότητα δαγκώματος Χαμηλός

Το Blue Lacy είναι μια μεσαίου μεγέθους ράτσα σκυλιών εργασίας που είναι επίσης γνωστή με το όνομα Lacy dog. Είναι μια πολύ δραστήρια ράτσα σκύλων με υψηλό επίπεδο δραστηριότητας και ιδιοσυγκρασία που είναι τρυφερή, έξυπνη και πολύ σε εγρήγορση. Έχει ένα δυνατό και δυνατό σώμα που καλύπτεται με ένα κοντό και απαλό τρίχωμα.

Δεδομένου ότι το Blue Lacy είναι μια ράτσα σκύλου εργασίας, δεν είναι κατάλληλο για ζωή σε διαμέρισμα. Χρειάζονται χώρο για να εκτελούν τις τακτικές σωματικές τους δραστηριότητες. Αυτή η ράτσα σκύλου χρειάζεται έναν έμπειρο ιδιοκτήτη σκύλου που είναι δραστήριος και ξέρει πώς να τους χειρίζεται. Για τον πρώτο ιδιοκτήτη σκύλου, δεν είναι καθόλου κατάλληλο.

Προέλευση και Ιστορία

Το Blue Lacy δημιουργήθηκε στο Τέξας κάπου στη δεκαετία του 1950. Ανατράφηκαν από τέσσερα αδέρφια γνωστά ως αδελφός της Lacy, ο οποίος πιστεύεται ότι χρησιμοποίησε αγγλικά Shepherd, Grayhound και άλλα μυρωδικά για να φτιάξει αυτή τη ράτσα. Αρχικά εκτράφηκε για να εκτρέφει τα γουρούνια ελεύθερης περιαγωγής και επίσης να τα οδηγεί στις αγορές.

Είναι το Blue Lacy φιλικό προς τα παιδιά;

Με τα παιδιά, το Blue Lacy είναι πολύ φιλικό και εύκολο. Μπορούν να εμπιστευτούν τα παιδιά καθώς είναι ευγενικά και αγαπησιάρικα στη φύση. Μπορούν ακόμη και να ανεχθούν τη σκληρή συμπεριφορά των μικρών παιδιών.

Ωστόσο, απαιτείται στενή επίβλεψη όταν και το παιδί σας και ο σκύλος είναι μαζί, ώστε να μην συμβαίνουν ατυχήματα ενώ παίζουν και οι δύο.

Ιδιοσυγκρασία, Προσωπικότητα και Συμπεριφορά

Ιδιοσυγκρασία: Η ιδιοσυγκρασία του Blue Lacy είναι τολμηρή, γενναία και ιδιαίτερα δραστήρια. Έχουν υψηλό επίπεδο δραστηριότητας και πρέπει να συμμετέχουν τακτικά σε σωματικές δραστηριότητες για να έχουν υγιές σώμα και μυαλό. Αυτή η φυλή είναι ένας εξαιρετικός φύλακας, καθώς είναι σε μεγάλη εγρήγορση για τις δραστηριότητες στη γύρω περιοχή.

Προσωπικότητα: Η προσωπικότητα του Blue Lacy είναι ήρεμη, γλυκιά και πιστή. Με την οικογένειά του, είναι μια πολύ αγαπημένη και ευγενική ράτσα σκύλων που απολαμβάνει να περνά χρόνο με τους ανθρώπους της. Είναι προστατευτικοί με τους ανθρώπους τους και δεν φοβούνται να τους υπερασπιστούν αν έρθει σε αυτό.

Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ: Το Blue Lacy είναι μια πολύ δραστήρια φυλή με υψηλό επίπεδο απαιτήσεων τακτικών σωματικών και πνευματικών δραστηριοτήτων. Αν δεν τους δοθεί τίποτα να κάνουν, μπορεί να βαρεθούν και να γίνουν καταστροφικοί. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να εμπλέκετε τον σκύλο σας σε διάφορες δραστηριότητες καθώς και σε αθλήματα σκύλων.

Εκπαιδευσιμότητα

«Η εκπαίδευση του Blue Lacy μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη για έναν άπειρο ιδιοκτήτη σκύλου. Είναι έξυπνοι και είναι γρήγοροι στο να πιάνουν εύκολα νέες εντολές και κόλπα. Ωστόσο, χρειάζονται έναν σταθερό, συνεπή και έμπειρο ιδιοκτήτη σκύλου που να ξέρει πώς να χειρίζεται τις απαιτήσεις δραστηριότητάς του.

Γεγονότα

 • Το Blue Lacy πήρε το όνομά του από τους αδελφούς Lacy που ονομάζονται Frank, Ewin, Harry και George.
 • Το 2005, το Blue Lacy ανακηρύχθηκε ως ο επίσημος κρατικός σκύλος του Τέξας.

Προβλήματα υγείας

Το Blue Lacy είναι γνωστό ότι είναι μια κατάλληλη και υγιής ράτσα σκύλου γενικά. Ωστόσο, μπορεί να έχει λίγα γενετικά προβλήματα υγείας.

 • Δερματικές αλλεργίες: Το Blue Lacy είναι επιρρεπές σε δερματικές αλλεργίες από ορισμένα τρόφιμα, παράσιτα, βρωμιές και χόρτα. Μπορεί να προκαλέσει φαγούρα και λοίμωξη στο δέρμα, οπότε αν εμφανιστούν μπαλώματα ή ερυθρότητα στο δέρμα του σκύλου σας, πηγαίνετε τον σε κτηνίατρο.
 • Αραίωση χρώματος Αλωπεκία: Είναι μια πάθηση που είναι ένα γενετικό πρόβλημα υγείας που προκαλεί τριχόπτωση και αφήνει μπαλώματα στα μέρη του σώματος. Αυτή η κατάσταση είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί, αλλά μπορεί να μειωθεί ή να αντιμετωπιστεί χρησιμοποιώντας σαμπουάν, αλοιφές και άλλες θεραπείες που συνιστώνται από τον κτηνίατρό σας.

Χρωματιστά

Το Blue Lacy διατίθεται στα ακόλουθα χρώματα:

 • Τρίχρωμος
 • Ανοιχτό ασημί
 • Κρέμα
 • Μπλε
 • το κόκκινο
 • Σκουριά
 • Dark Charcoal

Μέγεθος

Υψος: Το μέσο ύψος του Blue Lacy είναι μεταξύ 18-21 ίντσες.

Βάρος: Το μέσο βάρος του θηλυκού Blue Lacy είναι μεταξύ 25-45 λίβρες και του αρσενικού είναι μεταξύ 35-50 λίβρες.

Τιμή

Η μέση τιμή του κουταβιού Blue Lacy είναι μεταξύ 400-600 USD.

Παρόμοια φυλή με το Blue Lacy

Επισκεφτείτε το Doglime για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φυλή σκύλων.

Schreibe einen Kommentar