Όλα για το Lapponian Shepherd – Προέλευση, εξαφάνιση, συμπεριφορά, κουτάβι, φωτογραφίες και γεγονότα

0
Όλα για το Lapponian Shepherd – Προέλευση, εξαφάνιση, συμπεριφορά, κουτάβι, φωτογραφίες και γεγονότα

Ο Lapponian Shepherd είναι μια εξαφανισμένη ράτσα σκύλων από το νότιο τμήμα της Φινλανδίας. Είναι επίσης γνωστό ως Cockhill’s Finland Lapphound αν και δεν προέρχεται από τη Λαπωνία.

Ο Lapponian Shepherd ήταν μια μεσαίου μεγέθους φυλή βοσκής που ζούσε στα νότια μέρη της Φινλανδίας μέχρι τα τέλη του 20ου αιώνα.

Προέλευση & Ιστορία

Το Lapponian Shepherd δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1930 στη νότια Φινλανδία. Επιπλέον, η φυλή προέκυψε ως διασταύρωση μεταξύ των Lapponian Reindeer-Herding Dogs ή απλά Φινλανδικών Lapphunds και του μακρυμάλλης Karelian Bear Dog.

Το Lapponian Sheperd προέρχεται από τη νότια Φινλανδία τη δεκαετία του 1930.

Οι Φινλανδοί Λαφούντες μεταφέρθηκαν στο νότο και διασταυρώθηκαν με σκυλιά Καρελιανής Αρκούδας. Το μείγμα αργότερα ονομάστηκε Cockhill’s Finnish Lapphund και πιστοποιήθηκε επίσημα ως Lapponian Shepherd το 1945. Αλλά αργότερα, το Lapponian Herder και το Finnish Lapphund διατηρήθηκαν στην ίδια φυλή. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι άρχισαν να διασταυρώνουν τις φυλές μεταξύ τους.

Ωστόσο, το 1967, ο Lapponian Shepherd χωρίστηκε σε δύο ράτσες Lapponian Herder και Finnish Lapphund από τον Φινλανδικό Κυνολογικό Όμιλο. Το κυνοκομείο δεν υπολόγισε το φινλανδικό Lapphound του Cockhill’s.

Πώς εξαφανίστηκε ο Λαπώνιος βοσκός;

Ο Lapponian Shepherd εξαφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 λόγω της δημοτικότητας του φινλανδικού Lapphund. Καθώς γινόταν δημοφιλές στην πλειονότητα της χώρας, οι άνθρωποι δεν είχαν πλέον ενδιαφέρον για την εκτροφή των Λαπωνικών Ποιμενικών. Ως εκ τούτου, η φυλή εξαφανίστηκε από την ύπαρξη και παραμένει σήμερα μόνο στη γραμμή αίματος του Φινλανδού Lapphund.

Ιδιοσυγκρασία, Συμπεριφορά και Προσωπικότητα

Ο Λαπωνικός Ποιμενικός διέθετε ήρεμο, υπάκουο και ευγενικό ταμπεραμέντο. Ήταν δραστήρια και ενεργητικά σκυλιά, λόγω των οποίων έπρεπε να είναι απασχολημένοι με δραστηριότητες. Ομοίως, ήταν φιλικοί και συμπεριφέρονταν σωστά με άλλα σκυλιά και ζώα.

Μιλώντας για την προσωπικότητα, ο Λαπωνικός Ποιμενικός έχει μια τολμηρή, ανεξάρτητη και γλυκιά προσωπικότητα. Αν και μπορεί να φαίνονται απόμακροι σε αγνώστους, τα πάνε πολύ καλά όταν γνωρίζουν σωστά τους ανθρώπους.

Ήταν ο Lapponian Shepherd μια φυλή φιλική προς τα παιδιά;

Ναι, ο Λαπωνικός Ποιμενικός ήταν μια πολύ φιλική προς τα παιδιά ράτσα. Καθώς ήταν φιλικοί και στοργικοί, θα ήταν εξαιρετικοί συνεργάτες για νήπια και παιδιά όλων των ηλικιών.

Ωστόσο, το μόνο πράγμα που έπρεπε να λάβετε υπόψη ήταν το ένστικτο της βοσκής. Καθώς είχαν μεγάλη τάση στο κοπάδι, μερικές φορές γάβγιζαν, τσιμπούσαν και έσερναν τα παιδιά. Ως εκ τούτου, ήταν πολύ απαραίτητο να κρατηθούν ο σκύλος και τα παιδιά υπό επίβλεψη.

Γεγονότα

  • Παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστός ως ο Lapponian Shepherd, στην πραγματικότητα δεν προέρχεται από τη Λαπωνία.
  • Συχνά συγχέεται με τον στενό συγγενή του, τον Lapponian Herder.
  • Είναι επίσης γνωστό ως το φινλανδικό Lapphund του Cockhill.
Οι Lapponian Shepherd δεν ήταν στην πραγματικότητα από τη Λαπωνία.
Η/Υ: Alchetron

Χρωματιστά

Ο Lapponian Shepherd βρέθηκε στα εξής χρώματα:

  • Σκούρο καφέ
  • Μαύρος
  • Σκούρο γκρι
  • Μαύρο άσπρο
  • Συκώτι

Μέγεθος

Το ύψος του Lapponian Shepherd κυμαινόταν κάπου μεταξύ 17-20 ίντσες (43-51 cm). Επιπλέον, ζύγιζαν περίπου 23-32 κιλά (50-70 λίβρες).

κουτάβια

Κατά μέσο όρο, μια μητέρα Lapponian Shepherd γέννησε 3-8 κουτάβια κάθε φορά.

Παρόμοιες ράτσες σκύλων

Ελέγξτε το Doglime για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με άλλες εξαφανισμένες ράτσες σκύλων.

Schreibe einen Kommentar