Όλα για το Saarloos Wolfdog – German Shepherd και Eurasian Gray Mix Breed

1
Όλα για το Saarloos Wolfdog – German Shepherd και Eurasian Gray Mix Breed

Γενικές πληροφορίες

Όνομα σκύλου Saarloos Wolfdog
Αλλα ονόματα Λυκόσκυλο Saarloos
Επιστημονικό όνομα Canis lupus familiaris
Τύπος φυλής Λύκος
Ομάδα βοσκή
Φυλή για Εργαζόμενος
Εξαφανισμένος Οχι
Χώρα προέλευσης Ολλανδία

Φυσικό και Μέγεθος

Μέγεθος Μεγάλο
Ελάχιστη διάρκεια ζωής 10
Μέγιστη διάρκεια ζωής 12
Ελάχιστο Ιδανικό Βάρος για άνδρες 36
Μέγιστο ιδανικό βάρος για άνδρες 38
Ελάχιστο Ιδανικό Βάρος για γυναίκες 34
Μέγιστο ιδανικό βάρος για άνδρες 38

Σειρά κατάταξης

Ευφυής Κατάταξη
Εκπαιδευσιμότητα
Παιχνιδιάρικο
Επίπεδο στοργής
Κοινωνικές Ανάγκες
Γαβγίσματα
Ικανότητα φύλακα
Εδαφικός
Στοματικότητα
Ικανότητα προσαρμογής

Χαρακτηριστικά

Ιδιοσυγκρασία Προστατευτικό, Διατηρημένο, Ανεξάρτητο
Prey Drive Ναί
Μάχης Σκύλος Οχι

Φιλικότητα

Stranger Friendly Χαμηλός
Φιλικό προς τα παιδιά Μεσαίο
Φιλικό προς τις γάτες Μεσαίο
Φιλικό με σκύλους Μεσαίο
Φιλικό προς το γραφείο Χαμηλός
Φιλικό προς το Διαμέρισμα Χαμηλός
Φιλικό προς τους Ηλικιωμένους Χαμηλός
Σέρβις σκύλος Χαμηλός
Σκύλος Έρευνας και Διάσωσης Χαμηλός
Δυνατότητα δαγκώματος Μεσαίο

Το Saarloos Wolfdog είναι μια ράτσα σκύλου που μοιάζει με λύκο που εκτράφηκε διασταυρώνοντας τον Γερμανικό Ποιμενικό και τον Ευρασιατικό Γκρίζο Λύκο. Είναι ένα δυνατό σκυλί με φαρδύ κεφάλι, δυνατό λαιμό, μακριά και δυνατά πόδια. Η ουρά είναι μακριά και φτερωτή που είναι χαμηλά.

Αυτή η φυλή δεν είναι για κανέναν αρχάριο ιδιοκτήτη ή σε οικογένεια με μικρά παιδιά. Χρειάζονται έναν ισχυρό ηγέτη που μπορεί να οικοδομήσει μια σχέση άλφα μαζί του. Με την κατάλληλη αγάπη και εκπαίδευση, αυτή η φυλή είναι ένας εξαιρετικός οικογενειακός σκύλος, φύλακας και εξαιρετικός σύντροφος για πεζοπορία.

Προέλευση και Ιστορία

Το Saarloos Wolfdog δημιουργήθηκε από τον Leendert Saarloos, ο οποίος ήταν Ολλανδός εκτροφέας το 1936. Λάτρευε τον Γερμανικό Ποιμενικό, αλλά ήθελε έναν σκύλο που να έχει πιο φυσική συμπεριφορά παρά μια εξημερωμένη φύση. Έτσι, διασταύρωσε τον Γερμανικό Ποιμενικό σκύλο με έναν Ευρασιατικό Γκρίζο Λύκο και έτσι γεννήθηκε ο Saarloos Wolfdog.

Ωστόσο, η προσπάθεια να γίνει ο Ευρασιατικός Γκρίζος Λύκος ανθεκτικός, αμυντικός με λυκόμορφα χαρακτηριστικά απέτυχε και έγινε απόμακρος και συγκρατημένος. Αναγνωρίστηκε από το United Kennel Club (UKC) το 2006, 1 Ιουλίου.

Είναι το Saarloos Wolfdog φιλικό προς τα παιδιά;

Το Saarloos Wolfdog δεν τα πάει καλά σε μια οικογένεια με παιδιά. Ωστόσο, αν μεγαλώνουν μαζί τους και εκπαιδεύονται και επιβλέπονται, αυτή η φυλή είναι ένας εξαιρετικός σύντροφος για τα παιδιά. Με τα παιδιά έξω από το σπίτι, μπορεί να είναι επιφυλακτικά, επομένως απαιτείται στενή επίβλεψη όταν τα αφήνετε να αλληλεπιδρούν με τα παιδιά.

Ένα κορίτσι με τον Saarloos Wolfdog στο πάρκο
Ένα κορίτσι με τον Saarloos Wolfdog στο πάρκο.
Πηγή εικόνας: www.winstonpersonalinjury.com

Ιδιοσυγκρασία, Συμπεριφορά και Προσωπικότητα

Ιδιοσυγκρασία: Η ιδιοσυγκρασία του Saarloos Wolfdog είναι απόμακρη, συγκρατημένη και ανεξάρτητη. Είναι αρκετά συγκρατημένοι και επιφυλακτικοί με τους ξένους, κάτι που τους καθιστά υπέροχους φύλακες. Ωστόσο, η σωστή κοινωνικοποίηση από νωρίς είναι απαραίτητη για να μην γίνονται επιθετικοί απέναντι σε κανένα διερχόμενο.

Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ: Το Saarloos Wolfdog είναι ντροπαλό, ήσυχο και έχει θηράματα. Μπορείτε να τους δείτε να είναι ντροπαλοί γύρω από νέους ανθρώπους και επίσης καχύποπτοι για αυτούς. Χρειάζεται λοιπόν από μικρή ηλικία μια σωστή σοσιαλοποίηση. Μερικοί από αυτούς τους σκύλους έχουν επίσης θηράματα που μπορεί να οδηγήσει σε πληγές μικρών ζώων. Πρέπει λοιπόν να φυλάσσονται σε περιφραγμένη αυλή και να βγαίνουν μόνο με λουρί.

Προσωπικότητα: Η προσωπικότητα του Saarloos Wolfdog είναι ανεξάρτητη, στοργική και ευγενική. Τους αρέσει να βρίσκονται κοντά στην οικογένεια και να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες μαζί τους. Είναι επίσης ευγενικοί και τρυφεροί αν σηκωθούν με απαλό χέρι και σε καλό περιβάλλον.

Εκπαιδευσιμότητα

Το Saarloos Wolfdog είναι μια πολύ έξυπνη ράτσα σκύλου, οπότε η εκπαίδευση δεν είναι δύσκολη, αρκεί να συστήνετε τον εαυτό σας ως το άλφα όταν είναι ακόμα κουτάβι. Αυτή η ράτσα είναι πολύ ανεξάρτητη, οπότε αν δεν σας βλέπουν ως ηγέτη, μπορεί να γίνουν και η εκπαίδευση να γίνει δύσκολη.

Η προπόνηση θα πρέπει να είναι προκλητική και διασκεδαστική για τους Saarloos Wolfdog καθώς βαριούνται εύκολα. Εγγράψτε τους σε ευκινησία, αθλήματα σκύλων και πολλές άλλες δραστηριότητες για να τονώσετε το μυαλό τους και να τους κρατήσετε ενεργούς.

Γεγονότα

  • Αν και εκτράφηκε για να είναι άγριο σαν λύκος, κληρονόμησε περισσότερο τα χαρακτηριστικά του Γερμανικού Ποιμενικού.
  • Το Saarloos Wolfdog πήρε το όνομά του από τον δημιουργό του «Leendert Saarloos».

Προβλήματα υγείας

Το Saarloos Wolfdog είναι γενικά μια υγιής φυλή με λίγα κοινά προβλήματα υγείας.

Ο Saarloos Wolfdog κάθεται στο δάσος
Ο Saarloos Wolfdog κάθεται στο δάσος.
Πηγή εικόνας: The Happy Puppy Site

Δυσπλασία ισχίου: Είναι μια κατάσταση όπου το οστό του ισχίου του σκύλου αναπτύσσεται ανώμαλα. Είναι συνήθως κληρονομικό ζήτημα που μπορεί να επηρεάσει τον σκύλο σας στο κανονικό περπάτημα και τρέξιμο. Η θεραπεία αυτού του προβλήματος υγείας δεν είναι πάντα εφικτή, γι‘ αυτό πριν φέρετε ένα κουτάβι Saarloos Wolfdog στο σπίτι, ελέγξτε για τα προβλήματα υγείας των γονιών του.

Προοδευτική Ατροφία Αμφιβληστροειδούς: Είναι ένα πρόβλημα που σχετίζεται με τα μάτια που προκαλείται από ελαττωματικό γονίδιο των γονέων. Επηρεάζει τα μάτια και μπορεί να προκαλέσει ακόμη και τύφλωση. Δεν είναι ήσυχα θεραπεύσιμο, γι‘ αυτό πριν φέρετε το κουτάβι σας στο σπίτι, ζητήστε το ιστορικό υγείας των γονιών του.

Χρωματιστά

Το Saarloos Wolfdog διατίθεται στα ακόλουθα χρώματα:

  • Διάφορες αποχρώσεις του γκρι
  • Διάφορες αποχρώσεις του καφέ
  • Ασήμι
  • Κρέμα
  • άσπρο

Τιμή ενός κουταβιού Saarloos Wolfdog’s Puppy

Το κόστος του Saarloos Wolfdog είναι μεταξύ $2000-$3000 USD. Ωστόσο, εάν υιοθετήσετε ένα, το κόστος θα είναι πολύ μικρότερο που είναι περίπου $300 USD.

Σκύλοι παρόμοιοι με το Saarloos Wolfdog

Επισκεφτείτε το Doglime για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις φυλές σκύλων και τη συμπεριφορά τους.

Schreibe einen Kommentar