Όλα για το Smithfield Dog – Προέλευση, εξαφάνιση, συμπεριφορά, κουτάβι και γεγονότα

0
Όλα για το Smithfield Dog – Προέλευση, εξαφάνιση, συμπεριφορά, κουτάβι και γεγονότα

Τα σκυλιά Smithfield εκτράφηκαν αρχικά ως βοσκοί κατά τη διάρκεια της αποικιακής εποχής. Ο εύρωστος σκύλος είναι τόσο δυνατός όσο μια ράτσα Collie. Το όνομά τους Smithfield πήρε το όνομά τους από την αγορά Smithfield στο Λονδίνο όπου οι αγρότες πούλησαν τα ζώα τους.

Το Smithfield είναι ένα μεσαίου μεγέθους σκυλί με δισκέτα αυτιά, δασύτριχα ή τραχιά μαλλιά στο σώμα τους με ουρά στην άκρη. Αυτά τα σκυλιά είναι σκυλιά υψηλής ευφυΐας καθώς και αθλητές.

Προέλευση και Ιστορία

Η ιστορία της φυλής Smithfield είναι λίγο θολή μέχρι σήμερα. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι κατάγονταν από την Αγγλία. Οι πρόγονοι του σκύλου είναι τα Collies που δεν πρέπει να συγχέονται με καμία από τη σημερινή ράτσα.

Τα Smithfields εκτράφηκαν ως σκυλιά εργασίας και η εμφάνισή τους δεν ήταν αρκετά ανησυχητική. Επιπλέον, η φυλή εξήχθη στην Αυστραλία όταν αποικίστηκε για πρώτη φορά για να συνοδεύσει τα ζώα τους.

Πληροφορίες για τη φυλή σκύλων Smithfields.
Ράτσα σκυλιών Smithfields.
Πηγή εικόνας – Pinterest.

Δυστυχώς, τα Σμιθφιλντς δεν φαινόταν να ευδοκιμούν στο σκληρό και το κλίμα της ξηράς που ωθεί προς τα δυτικά. Τα σκυλιά δεν μπορούσαν να συγκεντρώσουν αρκετή αντοχή για να διώξουν τα ζώα πίσω στην αγορά στο Σίδνεϊ.

Καθώς οι κτηνοτρόφοι χρειάζονταν έναν σκύλο εργασίας, άρχισαν να εκτρέφουν Smithfields με Dingos και διάφορες άλλες ευρωπαϊκές ράτσες. Ήταν όταν ανακάλυψαν διάφορες ράτσες όπως το Australian Cattle Dog, το Stumpy Tail Cattle Dog. Έτσι, αυτός είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους τα Smithfields είχαν αραιωθεί και κοντά στην εξαφάνιση.

Δεν έχουν απομείνει πολλά Smithfields στη σημερινή ημερομηνία. Τα σημερινά εναπομείναντα Smithfields μπορούν να βρεθούν σε απομακρυσμένες φάρμες με αρκετούς κτηνοτρόφους.

Είναι εύκολο να εκπαιδεύσετε τα Smithfields;

Τα Smithfields είναι γνωστά ως σκυλιά βοσκής, γεγονός που τα κάνει αθλητές από τη φύση τους. Ο σκύλος είναι επίσης γνωστός για την ευγενική και φιλική του φύση. Όσο περισσότερο τους δίνετε καθήκοντα, τόσο πιο χαρούμενοι είναι οι Smithfields σας.

Δείτε πόσο υπέροχα εκτελεί η Λούσι αυτό που της λένε.

Όπως με κάθε άλλη φυλή, μπορεί επίσης να γίνουν κυκλοθυμικές κατά καιρούς. Τα Smithfields μπορεί να έχουν το δικό τους μυαλό κατά καιρούς, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Είναι υπέροχοι σύντροφοι που τους κάνει επίσης εύκολους να εκπαιδεύονται. Τα Smithfields είναι εξαιρετικά έξυπνα σκυλιά και μπορούν επίσης να πουν ότι ζουν για τη «δουλειά». Είτε πρόκειται για τη συγκέντρωση ενός κοπαδιού προβάτων είτε για την ανάκτηση μιας μπάλας για τον χειριστή τους.

Είναι τα Smithfields καλά με τα παιδιά;

Δεν χρειάζεται να αμφιβάλλετε για αυτό το θέμα. Οι Smithfields είναι απολύτως υπέροχοι σύντροφοι όταν πρόκειται για παιδιά. Απολαμβάνουν το τρέξιμο, το παιχνίδι fetch και φυσικά την παρέα του παιδιού σας.

Ταμπεραμέντο Smithfields με παιδιά.
Μερικές selfie με τα ανθρώπινα αδέρφια.
Πηγή εικόνας – Instagram.

Η ράτσα, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, έχει πολύ ήρεμο και φιλικό χαρακτήρα. Είναι επίσης πολύ πιστοί όταν πρόκειται για τον αφέντη τους. Επιπλέον, εάν έχετε παιδιά να τρέχουν γύρω από το σπίτι σας, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς θα βρείτε τον Smithfields να τρέχει πίσω από το παιδί σας και να προστατεύει αλλά και να παίζει.

Από ποια προβλήματα υγείας πάσχουν τα Smithfields;

Δεδομένου ότι η φυλή είναι σχεδόν εξαφανισμένη και μπορεί να βρεθεί μόνο σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές, δεν υπάρχουν τέτοιες κατάλληλες πληροφορίες σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα υγείας της φυλής. Ωστόσο, κάθε σκύλος πάσχει από τις ακόλουθες ασθένειες σε οποιοδήποτε σημείο της ζωής του.

  • Δυσπλασία ισχίου
  • Προβλήματα με τα μάτια και
  • Δυσπλασία αγκώνα

Από την άλλη, τα Smithfields είναι γενικά υγιή σκυλιά, λόγω των αρκετών ασκήσεων τους. Ωστόσο, τα προβλήματα υγείας ενός σκύλου όπως το Smithfield εξαρτώνται άμεσα από τον ιδιοκτήτη.

Τα Smithfields είναι κοντά στην εξαφάνιση;

Ναι, ο σκύλος της ράτσας Smithfields είναι σχεδόν κοντά στην εξαφάνιση. Αυτά τα σκυλιά είναι διαθέσιμα μόνο με τους αφοσιωμένους κτηνοτρόφους στις αγροτικές περιοχές που θέλουν η φυλή να ξαναβγεί. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό πόσα ‚Αγνά‘ σκυλιά παραμένουν.

Smithfields Dog Breed στο Campbell Town Show.
Πηγή εικόνας – sites.google

Η φυλή έχει γίνει αρκετά επιτυχημένη ώστε να αναγνωρίζεται από διάφορες ενώσεις μέχρι σήμερα. Ευτυχώς, οι Smithfields αναγνωρίζονται από Σύλλογος Προβατοσκύλων Εργασίας της ΤασμανίαςMidlands Agriculture Society, Central Animal Records, Δημοτικά Συμβούλια, CDL και RSPCA και το ευρύ κοινό.

Χρωματικά μοτίβα του Smithfields

  • Μαύρος
  • Γκρί
  • Μαύρο με λευκό γιακά
  • Καθαρό λευκό

Γεγονότα για το Smithfields

  • Δεδομένου ότι η φυλή εκτρέφεται σε φάρμες και αγροκτήματα, τα Smithfields δεν θεωρούνται αληθινή φυλή.

Με ποια ράτσα σκυλιών μοιάζουν;

Τιμή των κουταβιών Smithfields Dogs

Η τιμή των κουταβιών του σκύλου Smithfields δεν είναι γνωστή.

Χαρακτηριστικά συμπεριφοράς του Smithfields

Οι Smithfields είναι εξαιρετικά καλοί σύντροφοι. Αγαπούν το σπίτι τους και είναι πολύ πιστοί στα αφεντικά τους. Επιπλέον, αυτά τα σκυλιά είναι ευγενικά, ευγενικά και περιποιητικά.

Αν ψάχνετε για έναν σκύλο που θα σας προσφέρει τη δέσμευση μιας δουλειάς αλλά και έναν σύντροφο, τότε τα Smithfields είναι η τέλεια επιλογή. Δεν ευδοκιμούν μόνο στα χωράφια αλλά και μέσα στο σπίτι. Ωστόσο, πρέπει να τους κάνετε τις κατάλληλες ασκήσεις καθώς είναι σκύλοι εργασίας.

Smithfields Dog Breed Behavior.
Σκύλος Smithfields με τη μαμά του.
Πηγή εικόνας – Instagram

Εάν είστε πρόθυμοι να τα κρατήσετε ως οικιακό σκυλί, τότε πρέπει να προετοιμαστείτε για να τους ασκήσετε αρκετή άσκηση έξω από το σπίτι. Το να κυνηγάς μπάλες, να πιάνεις ένα Frisbee, να μαθαίνεις νέα κόλπα μπορεί να λειτουργήσει αρκεί να τις κουράσεις αρκετά για να κοιμηθείς καλά.

Επισκεφτείτε το Doglime για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φυλή σκύλων.

Schreibe einen Kommentar