Όλα για το Thylacine – Προέλευση, εξαφάνιση, συμπεριφορά, κουτάβι, φωτογραφίες και γεγονότα

1
Όλα για το Thylacine – Προέλευση, εξαφάνιση, συμπεριφορά, κουτάβι, φωτογραφίες και γεγονότα

Το Thylacine είναι ένα εξαφανισμένο σκυλοειδές σαρκοφάγο μαρσιποφόρο που ζούσε στην Αμερική και την Αυστραλία μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα. Ήταν ένα μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους που ήταν εγγενές στη Νέα Γουινέα, την Τασμανία και την Αυστραλιανή ηπειρωτική χώρα.

Το Thylacine ήταν ένα μεγάλου μεγέθους σαρκοφάγο θηλαστικό με μεγάλο κεφάλι, κοντά πόδια και άκαμπτη ουρά. Επίσης, τα αυτιά τους ήταν κοντά και όρθια με το παλτό τους να είναι πυκνό αλλά κοντό και απαλό.

Προέλευση & Ιστορία

Η προέλευση του Thylacine χρονολογείται πριν από περισσότερα από 4 εκατομμύρια χρόνια. Διαδόθηκε και έζησε σε όλη την ήπειρο της Αυστραλίας, εκτεινόμενη στη Νέα Γουινέα στο βορρά και στην Τασμανία στο νότο.

Στην Τασμανία, η φυλή ήταν πολύ γνωστή στις μεσαίες περιοχές από τη βόρεια και ανατολική ακτή, αλλά δεν ήταν δημοφιλής στη νοτιοδυτική περιοχή.

Πώς εξαφανίστηκε η Thyacine;

Η Thylacine έπαψε να υπάρχει λόγω του ανταγωνισμού της με την Dingo. Ομοίως, ο πληθυσμός τους αντιμετώπισε μεγάλη μείωση λόγω της κυνηγετικής πίεσης από τους Αυστραλούς.

Η Thylacine εξαφανίστηκε από την αυστραλιανή ηπειρωτική χώρα πριν από τουλάχιστον 2000 χρόνια. Εν τω μεταξύ, η φυλή επιβίωσε στην Τασμανία μέχρι τα τέλη του 20ου αιώνα.

Η τελευταία γνωστή Thylacine με το όνομα Benjamin επέζησε μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα.
PC: Εθνικό Μουσείο της Αυστραλίας

Καθώς τα σκυλιά εισήχθησαν στα εδάφη της Τασμανίας, άρχισαν να εξαφανίζονται. Μαζί με αυτό, πιστεύεται επίσης ότι εξαφανίστηκαν λόγω της ανθρώπινης δίωξης από τους ιθαγενείς της Τασμανίας. Ο κύριος λόγος πίσω από τη δίωξη ήταν ότι οι άνθρωποι θεωρούσαν αυτά τα πλάσματα ως παράσιτα.

Η τελευταία γνωστή Thylacine με το όνομα Benjamin πέθανε στις 7 Σεπτεμβρίου 1936, μόλις δύο μήνες μετά την ανακήρυξη της φυλής ως προστατευόμενου είδους από την κυβέρνηση της Τασμανίας. Συνέβη λόγω της απροσεξίας του ζωολογικού κήπου Beaumaris, όπου φυλασσόταν ο Benjamin.

Μια κρύα νύχτα, οι υπάλληλοι κλείδωσαν κατά λάθος το αθώο πλάσμα έξω από το κλουβί του. Έτσι, δεν μπόρεσε να επιβιώσει στην κρύα θερμοκρασία και πέθανε.

Ιδιοσυγκρασία, Συμπεριφορά και Προσωπικότητα

Οι Θυλακίνες ήταν πολύ παρόμοιες σε ιδιοσυγκρασία με οποιαδήποτε άλλα άγρια ​​ζώα που βρέθηκαν στην περιοχή της Αυστραλίας και της Τασμανίας. Δεν ήταν πολύ επιθετικοί, αλλά δεν θα υποχωρούσαν από το να προστατεύσουν τον εαυτό τους αν ένιωθαν φόβο. Ήταν ήρεμα και ντροπαλά όντα που σπάνια εμφανίζονταν σε οποιαδήποτε ανθρώπινη κατοικία.

Οι Θυλακίνες προτιμούσαν να είναι σε αγέλες όπως ύαινες και λύκους. Ομοίως, συχνά μάχονταν για να γίνουν το άλφα της συμμορίας τους.

Ήταν καλό το Thylacine με τα παιδιά;

Οι Θυλακίνες δεν ήταν ποτέ οικόσιτα ζώα που διατηρούνταν και εκτρέφονταν από ανθρώπους. Έτσι, δεν είχαν μεγάλη εμπειρία με την ανθρώπινη αλληλεπίδραση. Ως εκ τούτου, δεν ήταν ποτέ καλή ιδέα να σκεφτείτε ότι αυτά τα μαρσιποφόρα θα ήταν κατάλληλα για τα παιδιά σας.

Ενδιαφέροντα γεγονότα

  • Το Thylacine ήταν επίσης γνωστό ως Τίγρης της Τασμανίας ή Λύκος της Τασμανίας λόγω του ριγέ κάτω μέρους της πλάτης του.
  • Κάποτε θα πηδούσαν στα δύο τους πόδια, όπως και τα καγκουρό.
  • Η ύπαρξη του Thylacine απεικονίζεται στην αρχαία βραχώδη τέχνη στη Βόρεια Αυστραλία.
  • Το Εθνόσημο της Τασμανίας διαθέτει δύο Θυλακίνες σε κάθε πλευρά.
  • Αν και πολλοί πιστεύουν ότι οι Thylacines είναι ένα είδος σκύλων, δεν είναι. Υπάρχουν μαρσιποφόρα που έχουν χαρακτηριστικά λύκων και τίγρεων.
  • Τα αρσενικά Thylacines είχαν μοναδική και οσχεοειδική θήκη μεταξύ των αυστραλιανών μαρσιποφόρων. Η θήκη χρησίμευε ως προστατευτικός εξοπλισμός για τα εξωτερικά τους όργανα.
  • Μπορούσαν να ανοίξουν το στόμα τους έως και 120 μοίρες.
Δύο Thylacines εμφανίζονται σε κάθε πλευρά του Εθνόσημου της Τασμανίας.

Χρωματιστά

Το Thylacine βρέθηκε στα ακόλουθα χρώματα:

Μέγεθος

Το Thylacine συνήθιζε να στέκεται σε ύψος από 39 έως 51 ίντσες (100 έως 130 cm), ενώ το ιδανικό βάρος τους κυμαινόταν κάπου μεταξύ 33-66 λίβρες (15 έως 30 κιλά).

κουτάβια

Κατά μέσο όρο, μια μητέρα Thylacine γέννησε 1-4 κουτάβια κάθε φορά.

Παρόμοιες φυλές

Ελέγξτε το Doglime για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με άλλες εξαφανισμένες ράτσες σκύλων.

Schreibe einen Kommentar