7 μαγευτικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Ίμπιζα εκτός από το Clubbing

7 μαγευτικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Ίμπιζα εκτός από το Clubbing

Juli 30, 2022 0 Von admin
Πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Ίμπιζα εκτός από κλαμπ
Ένα γιοτ βρίσκεται έξω από την ακτή της Ίμπιζα στον όμορφο κόλπο Cala d’Hort

Πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Ίμπιζα – Ένας οδηγός για την πιο ήσυχη πλευρά στο νησί του πάρτι


Εμείς, „Θα πάμε στην Ίμπιζα για το Σαββατοκύριακο.“

ΟΛΟΙ οι άλλοι, «Θα ρίξεις κάποια σχήματα στην Αμνησία;»

Εμείς, «Πού;»


Έτσι, αποδεικνύεται ότι κανείς δεν ξέρει τίποτα για την Ίμπιζα εκτός από ένα μέρος που πηγαίνουν οι άνθρωποι για πάρτι και τα παραπάνω είπαν όλοι όσοι αναφέραμε ότι θα πηγαίναμε στην Ίμπιζα. Πρέπει να υπάρχουν κάποια άλλα πράγματα να κάνετε στην Ίμπιζα εκτός από το clubbing, σωστά; Σωστά. Και γι‘ αυτό έχουμε βάλει αυτήν τη λίστα με πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Ίμπιζα εκτός από το κλαμπ για να σας δώσουμε μια εισαγωγή στο γραφικό και διακριτικό νησί της Ίμπιζα.

Δεν ήταν γραφτό να πάμε στην Ίμπιζα. Ήταν γραφτό να πάμε στο Πόρτο της Πορτογαλίας, αλλά φτάσαμε σε ένα σημείο όπου έπρεπε να αποφασίσουμε αν θα κολλήσουμε ή θα στρίψουμε με την Πόρτο. Η Πορτογαλία δεν δεχόταν το NHS Covid Vaccine Pass, γι‘ αυτό αποφασίσαμε να αλλάξουμε τον προορισμό σε Ίμπιζα για να ελαχιστοποιήσουμε το πρόβλημα του ταξιδιού, καθώς δεν χρειάζεται να κάνουμε τεστ PCR κατά την είσοδο.

Περίπου μια εβδομάδα αφότου αλλάξαμε τις πτήσεις, η Πορτογαλία άλλαξε στάση και άρχισε να δέχεται το NHS Covid Pass. Επιλέξαμε να παραμείνουμε στο Ibiza επειδή δεν είναι κάπου που συνήθως δεν θα επιλέγαμε να πάμε. Τελικά, είναι απλώς ένα μέρος για να πάτε για πάρτι, σωστά;

Ibiza, λες, πες μου περισσότερα…

Η Ίμπιζα, γνωστή για την έντονη νυχτερινή της ζωή, είναι ένα ισπανικό νησί στη Μεσόγειο Θάλασσα, που βρίσκεται στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Ισπανίας και αποτελεί μέρος των Βαλεαρίδων Νήσων. Το Ibiza φαίνεται να περιορίζεται στην προκατάληψη ότι είναι απλώς ένας παράδεισος για κλάμπινγκ, αλλά είναι αναμφίβολα κάτι περισσότερο από αυτό. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Ίμπιζα αν δεν σας ενδιαφέρει το κλαμπ.

Τι μπορείτε να κάνετε στην Ίμπιζα αν δεν θέλετε να κάνετε πάρτι;

Η Ίμπιζα δεν είναι απλώς ένα νησί για πάρτι, παρόλο που φαίνεται ότι είναι το μόνο πράγμα για το οποίο φημίζεται η Ίμπιζα! Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Ίμπιζα, αν αναζητάτε κάτι περισσότερο από ένα πάρτι ή μια τεμπελιά στην παραλία. Προσλάβαμε ένα μικρό Fiat 500 από το Keddy για να μας ταξιδέψει στο νησί. Φαίνεται ότι όλοι οι άλλοι έκαναν το ίδιο. Χα! Το Fiat 500 πρέπει να είναι το πιο δημοφιλές όχημα στο νησί!

Ένας οδηγός για Ίμπιζα χωρίς κλαμπ

1 | Προσποιηθείτε ότι είστε σε επιφυλακή για πειρατές

Πρώτα στη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Ίμπιζα είναι να επισκεφτείτε τους πειρατικούς πύργους. Η Ίμπιζα έγινε γνωστή ως «Το μαργαριτάρι της Μεσογείου» λόγω της αξίας των αγαθών που μπορούσαν να κλαπούν από το νησί από πειρατές. Η απάντηση της Ίμπιζα ήρθε με τη μορφή αυτών των πειρατικών πύργων.

Υπάρχουν αρκετοί πειρατικοί πύργοι της Ίμπιζα διάσπαρτοι ακόμα γύρω από το νησί. Ξεκίνησαν τη ζωή τους στην παλιά συνοικία της πόλης της Ίμπιζα, γνωστή ως Dalt Villa, και έγιναν ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης που δημιουργήθηκε από τους Καταλανούς μετά την εισβολή τους στην Ίμπιζα από την ηπειρωτική Ισπανία. Ήταν μια αποτελεσματική μορφή επικοινωνίας πριν επινοηθούν τα τηλέφωνα για να ενημερώνουν τους νησιώτες για τους εισερχόμενους πειρατές. Οι Καταλανοί άναβαν τον πλησιέστερο πύργο στο σημείο όπου βρίσκονταν οι πειρατές, που θα σήμαινε να ανάψει ο επόμενος και ούτω καθεξής, έως ότου όλοι στο νησί γνώριζαν τους εισβολείς και έτσι μπορούσαν να κρύψουν τα πλούτη τους… ή οτιδήποτε άξιζε να κλέψουν!

2 | Χαθείτε στην πόλη της Ίμπιζα

Παρά την πολύβουη πλευρά του πάρτι της Ίμπιζα, η πόλη της Ίμπιζα έχει μια πολύ διαφορετική ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ούτως ή άλλως. Είναι μια πολύ χαλαρή πόλη. Τόσο χαλαρά, το προσωπικό των εστιατορίων μπορεί να μην είναι καν το ρολόι που βρίσκεστε εκεί! Αλλά παραμείνετε επίμονοι – θα σας εξυπηρετήσουν τελικά!

Υπάρχει ατμόσφαιρα στην πόλη της Ίμπιζα με κόσμο να ξεχύνεται στους δρόμους με την πολυσύχναστη κουλτούρα του καφέ που υπάρχει. Επίσκεψη Έκθεση κρουασάν Eivissa, βρίσκεται κοντά στην είσοδο της πύλης της παλιάς πόλης. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να παρακολουθήσετε κόσμο! Μπορεί ακόμη και να σταθείς τυχερός με έναν καλλιτέχνη του δρόμου που παίζει δίπλα στην αγορά. Καφές, άνθρωποι που παρακολουθούν και καλλιτέχνες του δρόμου – υπάρχει κάτι καλύτερο να κάνετε σε μια χαλαρή μέρα;! Γι‘ αυτό η πόλη της Ίμπιζα είναι κάτι που πρέπει να κάνετε στην Ίμπιζα.

Νταλτ Βίλα

Αν επισκέπτεστε την πόλη της Ίμπιζα, πρέπει να κάνετε μια βόλτα στο Dalt Vila! Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, η οχυρωμένη πόλη 2.500 ετών θα σας διασκεδάζει για ώρες με τους ανεξάρτητους λιανοπωλητές, τα καφέ, τους δαιδαλώδεις δρόμους και την πανοραμική θέα. Το Dalt Vila φιλοξενεί έναν καθεδρικό ναό, έναν υπαίθριο κινηματογράφο και μια δραματική είσοδο με τη μορφή πύλης και πέτρινης κινητής γέφυρας που ονομάζεται Portal de Ses Taules που σας οδηγεί σε μια παλιά λιθόστρωτη αυλή.

Υπάρχει ένας τόνος ιστορίας στο Dalt Vila και οι πίνακες πληροφοριών είναι διάσπαρτοι παντού αν σας ενδιαφέρει!

3 | Επισκεφτείτε μια εγκατάσταση τέχνης

Το Time and Space Sculpture Ibiza, γνωστό και ως Stonehenge of Ibiza, είναι μια καλλιτεχνική εγκατάσταση που δημιουργήθηκε από τον παγκοσμίου φήμης γλύπτη Andrew Rogers. Κατασκευασμένο το 2014, το γλυπτό που προκαλεί σκέψη βρίσκεται στην απόκρημνη ακτή της Ibizan, με θέα στον κόλπο Cala Llentia και στα κρυστάλλινα νερά της Μεσογείου.

20211011 Ibiza 021
Πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Ίμπιζα – επισκεφθείτε το Γλυπτό του Χρόνου και του Διαστήματος, όπως φαίνεται από ψηλά

Συνολικά, 13 στήλες έχουν σχεδιαστεί για να αντιπροσωπεύουν το ηλιακό σύστημα. Η ψηλότερη από τις στήλες καλύπτεται με χρυσό 23 καρατίων για να αντιπροσωπεύει τον ήλιο. Το γλυπτό του Χρόνου και του Χώρου, γνωστό τοπικά και ως «Henge», είναι μια επιβλητική και εντυπωσιακή κατασκευή, που ζυγίζει εντυπωσιακούς 420 τόνους! Η πέτρα είναι συμπαγής βασάλτης που εισάγεται από την Τουρκία, με κάθε κομμάτι να τοποθετείται χρησιμοποιώντας την ακολουθία Fibonacci, όποια κι αν είναι αυτή!

Όχι πολύ μακριά από το γλυπτό του Χρόνου και του Χώρου βρίσκονται οι μυστικές πόρτες του Cala Llentia. Αν ψάχνετε για μια εμβληματική φωτογραφία Instagram από την εποχή σας στην Ίμπιζα, αυτό είναι το μέρος! Οι μυστικές πόρτες του Cala Llentia έχουν άμεση οπτική επαφή με το Es Vedrà, για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, και προσφέρουν την τέλεια λήψη για το επόμενο Gram σας!

4 | Προχωρήστε σε πεζοπορία

Όπως γνωρίζετε, μας αρέσει η πεζοπορία, είτε είναι στο Μπεν Νέβις, γύρω από το Γιορκσάιρ ή την Ουαλία, είμαστε πάντα έτοιμοι να χαθούμε σε μια μικρή περιπέτεια και γι‘ αυτό είναι στη λίστα μας με τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε στην Ίμπιζα. Η Ίμπιζα έχει μια δραματική ακτογραμμή με την όμορφη απόχρωση του τραχιού κόκκινου βράχου. Υπάρχουν συναρπαστικοί περίπατοι σε όλο το νησί, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων και των χωριών.

20211009 Ibiza 064
Πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Ίμπιζα – κάντε μια πεζοπορία

Μείναμε στον κόλπο του Σαν Αντόνιο, ο οποίος είναι γνωστός ως η πόλη πάρτι της Ίμπιζα. Παραδόξως, μια όμορφη εσπλανάδα σας δίνει τη δυνατότητα να περπατήσετε σχεδόν σε όλη τη διαδρομή γύρω από τον κόλπο. Είναι μια δημοφιλής διαδρομή για ποδηλάτες, δρομείς και περιπατητές.

Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τη Santa Eulària des Riu, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού. Είναι λιγότερο γνωστό στους τουρίστες και είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα τοπικής πόλης όπου μπορείτε να πάρετε μια καλύτερη αίσθηση για το πώς ζουν οι ντόπιοι της Ίμπιζα. Έχει μια ενδιαφέρουσα προκυμαία, πολλά καφέ, μπαρ και εστιατόρια για να σας ταΐσουν και να ποτίσετε και μερικά σημεία ενδιαφέροντος, όπως το Pont Vell και το Museu Etnogràfic d’Eivissa, ένα ιστορικό μουσείο της Ίμπιζα. Προσοχή, είναι ανοιχτό μόνο από τις 10-2 και κλειστό τη Δευτέρα!

Ελέγξτε αυτό Σύνδεσμος για ένα σωρό βόλτες στην Ίμπιζα.

5 | Θαυμάστε τους μύθους του ES Vedrà της Ίμπιζα

Το Es Vedrà είναι επιβλητικό. Είναι ένα τεράστιο κομμάτι ροκ που είναι απλά… ΕΚΕΙ. Μου θύμισε κάτι από το Transformers σαν να ζωντανεύει και να ξεφεύγει από τον πυθμένα της θάλασσας. Αλλά είναι απλώς ένας βράχος. Δεν είμαι απολύτως σίγουρος γιατί προσελκύει τόσο κόσμο. Ίσως επειδή είναι τυλιγμένο σε μύθους, όπως ο μύθος ότι είναι ένα από τα πιο μαγνητικά μέρη στη γη. Αυτό δεν υποστηρίζεται από την επιστήμη, αλλά όπως λέμε στο ναυτικό, «μην αφήσετε την αλήθεια να εμποδίσει μια καλή πορεία», που μεταφράζεται ως «μην αφήσετε την πραγματικότητα να καταστρέψει την ιστορία!».

Το Es Vedrà θεωρήθηκε επίσης ότι ήταν το σπίτι των σειρήνων. Στην Ελληνική Μυθολογία, οι σειρήνες ήταν επικίνδυνα πλάσματα που χρησιμοποιούσαν το τραγούδι για να παρασύρουν τους ναυτικούς στο θάνατο προκαλώντας τους ναυάγιο. Δεν είμαι σίγουρος πώς προέκυψε αυτός ο μύθος… Η Ελλάδα είναι μίλια μακριά στην άλλη άκρη. της Μεσογείου!

6 | Επισκεφθείτε το Hippy Market

Η επίσκεψη σε μια από τις χίπι αγορές είναι κάτι που πρέπει να κάνετε στην Ίμπιζα. Υπάρχουν μερικές χίπι αγορές διάσπαρτες γύρω από την Ίμπιζα και αν ασχολείστε με οποιοδήποτε είδος αγοράς, αυτό θα πρέπει να είναι ένα από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Ίμπιζα! Επιλέξαμε να επισκεφτούμε την αγορά Las Dalias Hippy Market, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Ίμπιζα.

Σας συμβουλεύουμε να φτάσετε εκεί νωρίς! Φτάσαμε λίγο μετά το άνοιγμα, και ήταν ήδη απασχολημένο. Η Las Dalias Hippy Market είναι ανοιχτή κάθε Σάββατο από τις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ. και κάθε Κυριακή από τις 11 π.μ. έως τις 7 μ.μ., ενώ υπάρχει και μια νυχτερινή χίπικη αγορά που λειτουργεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ελεγχος Αυτό ιστοσελίδα για περισσότερες λεπτομέρειες.

Μέχρι να φύγουμε, υπήρχε μια ουρά κίνησης περίπου ένα μίλι! Μπορείτε να επιλέξετε να παρκάρετε στην αγορά, όπου θα πληρώσετε για το προνόμιο. Αν θέλετε να περπατήσετε λίγο, κατευθυνθείτε προς τα βόρεια, περνώντας από την αγορά Las Dalias Hippy Market και θα δείτε πινακίδες για «δωρεάν στάθμευση». Είναι ένας δωρεάν χώρος στάθμευσης σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το Las Dalias και θα σας εξοικονομήσει μερικές δεκάρες για να ξοδέψετε για τον εαυτό σας στην αγορά!

Υπάρχουν πολλές άλλες αγορές διάσπαρτες γύρω από την Ίμπιζα. Κάντε κλικ ΕΔΩ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτά.

7 | Μείνετε σε ένα από τα πιο μοντέρνα ξενοδοχεία της Ίμπιζα

Το τελευταίο στη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Ίμπιζα είναι αυτό… ΟΚ, άρα δεν είναι Πραγματικά ένα «πράγμα που πρέπει να κάνετε» ως τέτοιο, αλλά είναι κάτι που πρέπει να κάνετε αν επισκέπτεστε την Ίμπιζα. Και αυτό είναι να μείνεις στο ξενοδοχείο Cubanito. Κοντά στον όμορφο κόλπο Cala Gració, το Cubanito συνδυάζει κουβανέζικο στιλ και μοντέρνα άνεση σε ένα κομψό κτήριο αρ ντεκό. Δείτε την κριτική μας για το Cubanito Hotel.

20211010 Ibiza 029 1
Δραστηριότητες στην Ίμπιζα – το Cubanito Hotel

Το Cubanito Hotel ανήκει σε έναν ξενοδοχειακό όμιλο γνωστό ως Concept Hotel Group και προσφέρουν μια εμπειρία που δεν μοιάζει με οτιδήποτε έχουμε γνωρίσει πριν. Το Cubanito είναι ένα από μια σειρά από ρετρό ξενοδοχεία που είναι διάσπαρτα γύρω από την Ίμπιζα. Έτσι, αν ψάχνετε για ένα υπέροχο ξενοδοχείο Ίμπιζα, αλλά δεν θέλετε ένα κουβανικής έμπνευσης, ρίξτε μια ματιά ΑΥΤΟ ιστοσελίδα για να δείτε τα αδελφά ξενοδοχεία του Cubanito.

Έχουμε μείνει σε μερικά φανταστικά ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο, ειδικά κατά τη διάρκεια της θητείας μου στην Downing Street, ως Επίσημος Φωτογράφος του Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου. Αλλά αυτά τα φανταχτερά ξενοδοχεία είναι… ξενοδοχεία. Είναι πολυτελή αλλά στερούνται χαρακτήρα. Έχουν ωραία δωμάτια αλλά δεν έχουν ατμόσφαιρα. Το Cubanito ΗΤΑΝ η ατμόσφαιρα και ο χαρακτήρας που έβγαζε.

Όπως συμβαίνει, μείναμε στο Cubanito μέχρι να κλείσει για τη σεζόν. Και την τελευταία βραδιά, ο Cubanito έκανε ένα πάρτι κλεισίματος στη βεράντα του τελευταίου ορόφου. Υπήρχε χορός, κοκτέιλ, ηλιοβασίλεμα, κουβανέζικο συγκρότημα και ατμόσφαιρα εισαγόμενη απευθείας από την Κούβα! Λέω ότι υπήρχε χορός. Υπήρχε, απλά όχι από τους δύο Άγγλους στη γωνία… το αφήσαμε στους Ισπανούς που έφεραν όλες τις κινήσεις!

Το ξενοδοχείο διαθέτει δύο ανοιχτά μπαρ και μια πισίνα και απευθύνεται μόνο σε ενήλικες (woop, woop!) Τι άλλο θα θέλατε να συνοδεύσει το λαμπρό ντιζάιν του χώρου;

Πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Ίμπιζα εκτός από το Clubbing

  1. Προσποιηθείτε ότι είστε σε επιφυλακή για πειρατές
  2. Χαθείτε στο Ibiza TownDalt Vila
  3. Επισκεφτείτε μια εγκατάσταση τέχνης
  4. Προχωρήστε σε πεζοπορία
  5. Θαυμάστε τους μύθους του ES Vedrà της Ίμπιζα
  6. Επισκεφθείτε το Hippy Market
  7. Μείνετε σε ένα από τα πιο μοντέρνα ξενοδοχεία της Ίμπιζα

Εάν θέλετε να παρακολουθείτε τα ταξίδια μας, εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας μας. Δεν θα σας στείλουμε spam. Θα είμαστε σε επαφή μόνο με συναρπαστικά νέα και νέα πράγματα!

Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα για εμάς. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Bumper, το βανάκι μας, κάντε κλικ εδώ. Σκεφτείτε να μας ακολουθήσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

20200417 Σαρώσεις Ιστού 6