Blue Gascony Griffon – Doglime

0
Blue Gascony Griffon – Doglime

Γενικές πληροφορίες

Όνομα σκύλου Blue Gascony Griffon
Επιστημονικό όνομα Canis lupus familiaris
Φυλή για Κυνήγι
Εξαφανισμένος Οχι
Χώρα προέλευσης Γαλλία

Φυσικό και Μέγεθος

Σειρά κατάταξης

Ευφυής Κατάταξη
Εκπαιδευσιμότητα
Παιχνιδιάρικο
Επίπεδο στοργής
Κοινωνικές Ανάγκες
γάβγισμα
Ικανότητα φύλακα
Εδαφικός
Στοματικότητα
Ικανότητα προσαρμογής

Χαρακτηριστικά

Φιλικότητα

Stranger Friendly Υψηλός
Φιλικό προς τα παιδιά Υψηλός
Φιλικό προς τις γάτες Υψηλός
Φιλικό με σκύλους Υψηλός
Φιλικό προς το γραφείο Υψηλός
Φιλικό προς το Διαμέρισμα Υψηλός
Φιλικό προς τους Ηλικιωμένους Υψηλός
Σέρβις σκύλος Υψηλός
Σκύλος Έρευνας και Διάσωσης Υψηλός
Δυνατότητα δαγκώματος Υψηλός

Το Griffon Bleu de Gascogne είναι μια μεσαίου μεγέθους ράτσα που ανήκει σε σκύλους σκυλιών και κυνηγιού. Είναι ανεξάρτητες, ενεργητικές και πιστές ράτσες αλλά λίγο πιο αργές από άλλα κυνηγόσκυλα. Ωστόσο, εργάζεται πολύ σκληρά και είναι αφοσιωμένος στην εκτέλεση του έργου του. Επιπλέον, αυτή η φυλή κυνηγά είτε σε αγέλη είτε είναι καλό κυνήγι και μόνη της.

Είναι υπέροχοι σύντροφοι για την οικογένεια και μαθαίνουν γρήγορα. Δένονται εύκολα με όλους και τους αντιμετωπίζουν σαν τη δική τους οικογένεια. Επίσης, η ράτσα του χρειάζεται συντήρηση και χρειάζεται βούρτσισμα κάθε εβδομάδα με πινέλο με καρφίτσα ή βούρτσα με φυσική τρίχα. Επιπλέον, το να τα λούζετε μια φορά την εβδομάδα είναι εντάξει εκτός κι αν λερώνονται πολύ συχνά.

Προέλευση και Ιστορία

Το Griffon Bleu de Gascogne είναι μια αρχαία φυλή που έχει Πυρηναία προέλευση που εκτράφηκε στη Γαλλία. Αρκετοί ιστορικοί ισχυρίζονται ότι αυτή η φυλή είναι το αποτέλεσμα μιας διασταύρωσης μεταξύ του Bleu de Gascogne με ένα Griffon Nervais. Κάποια στιγμή ήταν στον στίχο της επέκτασης αλλά αναβίωσαν λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος για τις κυνηγετικές τους ικανότητες.

Τα χρησιμοποιούσαν οι βασιλικοί και οι απλοί κάτοικοι για να κυνηγήσουν λαγό και άλλα μικρά παιχνίδια. Ομοίως, κάποιοι τα χρησιμοποιούσαν για να κυνηγήσουν αγριόχοιρους όταν η κατάσταση δυσκολευόταν. Είναι μεταξύ των διαφόρων κυνηγετικών σκύλων που προέρχονται από τη Γαλλία, καθώς το κυνήγι είναι ένα αγαπημένο άθλημα που χρησιμοποιείται για τη μείωση του αριθμού των αγριόχοιρων, των ελαφιών και άλλων ζώων.

Χαρακτηριστικά συμπεριφοράς του Blue Gascony Griffon

Το Griffon Bleu de Gascogne είναι μια πιστή, στοργική και ευγενική φυλή που ενθουσιάζεται εύκολα. Είναι φιλικοί με όλους και δεν ξέρουν πώς να είναι ντροπαλοί ή επιθετικοί με αγνώστους. Επομένως, αυτές οι ράτσες δεν είναι καλοί φύλακες λόγω της φιλικής τους συμπεριφοράς. Επίσης, τα πάνε καλά με άλλα κατοικίδια, παρόλο που έχουν ανεξάρτητη φύση. Έχουν μια ορμή για το θήραμα και τη μεγάλη ικανότητα μυρωδιάς, επομένως οποιαδήποτε εργασία σχετικά με αυτό τους κάνει ενθουσιασμένους. Καθώς κρατούνταν ως κυνηγετικά σκυλιά, δεν έχουν την κατάλληλη εμπειρία με την οικογένεια. Ωστόσο, με σωστή καθοδήγηση και έγκαιρη κοινωνικοποίηση, τείνουν να δείχνουν καλή συμπεριφορά και να αποφεύγουν τις κακές συνήθειες.

Δύο Griffon Bleu De Gascogne που διασκεδάζουν στην παιδική χαρά.
Πηγή εικόνας: Instagram

Εκπαιδευσιμότητα

Όσον αφορά την προπόνηση, το Griffon Bleu de Gascogne είναι σχετικά εύκολο στην εκπαίδευση και είναι διασκεδαστικό να το έχεις. Αν και είναι μια έξυπνη φυλή, είναι ευαίσθητα και απαιτούν έναν ήρεμο και υπομονετικό ιδιοκτήτη. Για παράδειγμα, οι υψηλές φωνές ή η επιθετικότητα μπορεί να τους κάνουν να πέφτουν σε κατάθλιψη. Ενώ ανταποκρίνονται καλά στον εκπαιδευτή χρησιμοποιώντας θετική ενίσχυση. Απαιτούν υψηλό επίπεδο δραστηριότητας, γι‘ αυτό ασχοληθείτε με περίπου 60 λεπτά προπόνησης ή παιχνιδιού την ημέρα. Επιπλέον, συμπεριλάβετε περισσότερες εργασίες που σχετίζονται με το άρωμα για να βελτιώσετε την ικανότητά τους να αρωματίζουν. Να θυμάστε πάντα να κάνετε βασική εκπαίδευση, εκπαίδευση υπακοής και κοινωνικοποίηση από μικρή ηλικία.

Είναι το Griffon Bleu de Gascogne φιλικό προς τα παιδιά;

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το Griffon Bleu de Gascogne δεν ξέρει να ενεργεί και γύρω από παιδιά. Ωστόσο, η φιλική τους φύση προς τους άλλους τους κάνει εξαιρετικούς συμπαίκτες με τα παιδιά. Διδάξτε τους να είναι γύρω από τα παιδιά και να επιβλέπουν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού τους καθώς έχουν μεγάλη λεία. Όχι μόνο με τα παιδιά, αλλά και ο Griffon Bleu de Gascogne τα πάει καλά με άλλα μικρά κατοικίδια, εάν κοινωνικοποιηθεί σωστά από πρώιμο στάδιο. Επίσης, δώστε οδηγίες στα παιδιά σας πώς να συμπεριφέρονται γύρω τους καθώς μερικές φορές μπορεί να απογοητευτούν ή να γίνουν βίαια.

Μια φωτογραφία του κουταβιού Griffon Bleu De Gascogne.
Πηγή εικόνας: Instagram

Θέμα υγείας

Δυσπλασία ισχίου και αγκώνα: Είναι μια κατάσταση όπου οι αρθρώσεις του ισχίου και του αγκώνα χαλαρώνουν από τις αρθρώσεις του ισχίου. Αυτό συμβαίνει όταν ο σκύλος αρχίζει να μεγαλώνει και το οστό αρχίζει να φθείρεται. Αντιμετωπίζουν έντονο πόνο και δυσκολία στο περπάτημα. Είναι συνήθως ένα πρόβλημα κληρονομικότητας, γι‘ αυτό ελέγξτε πριν τα φέρετε στο σπίτι καθώς δεν είναι πάντα ιάσιμο.

Λοιμώξεις αυτιών: Οι σκύλοι με μακριά αυτιά είναι πιθανό να έχουν μολύνσεις στο αυτί καθώς ο ακουστικός πόρος γίνεται σπίτι πολλών βακτηρίων και ζυμομυκήτων. Τείνουν να ξύνουν και να κουνούν τα αυτιά τους που έχουν απωθητική οσμή. Συνεχίστε να καθαρίζετε συχνά τα αυτιά τους για να αποφύγετε τη μόλυνση, ενώ προσθέτετε ιατρικές σταγόνες και στεγνό αυτί μετά το μπάνιο ή το κολύμπι.

Γεγονότα

  • Το 1991, το Griffon Bleu de Gascogne αναγνωρίστηκε επίσημα από το United Kennel Club.
  • Το Griffon Bleu de Gascogne κόντεψε να εξαφανιστεί μετά την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Χρώμα

Μέγεθος

Υψος: Το αρσενικό Blue Gascony Griffon έχει ύψος 20-23 ίντσες, ενώ ένα θηλυκό έχει ύψος 19-22 ίντσες.

Βάρος: Κατά μέσο όρο, το Blue Gascony Griffon ζυγίζει περίπου 30-35 κιλά.

Επισκεφθείτε εδώ στο Doglime για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φυλή.

Schreibe einen Kommentar